Се бојкотира наставата поради името на училиштето во Гостивар

• Креатор на темата Креатор на темата marsovka
  • Време на започнување Време на започнување
Доста бе провоцираш.
Заеднички, наш е градот и нема ништо лошо да биде преименувано во Башкими училиштето.
Само не ми е јасно како не се создала поголема меѓусебна доверба до сега, сепак тоа е клуч кон реализација на вакви решенија.
Ај за компромис, нека биде Башкими и во загради Братство и единство.
(нема врска со Република Македониџа (Скопџе)).
Nema sto da bide vo zagrada Bratstvo Edinstvo.
Ucilisteto se vika "Bashkimi". Moze da ima prevod na toj zbor vo makedonski i napisano na kirilica. Tolku. Smetam sosema normalno i prifatlivo, neli? Baska sto i nema nikakvo loso znacenje imeto, univerzalna vrednost e. :)

"Bashkimi" сиромаштија....:pos2::pos2:

Sega se setija? hehehe...
K*r gi boli za imeto.. tuku ne im se odi skolo vo ova vreme.. ni mene ne mi se odi... samo sto jas ke dobivam neopravdani a tie nema da dobivaat.. :D

Kako sto normalno e da ocekuvaat da se vika Mithat Frasheri na primer. :toe::toe::helou::helou:

Albanski grad. Pomiri se.... ili pak pukni...imas bajagi izbor :):):toe:

:pos::pos::pos:
Што убаво е да ги прочиташ соновите на некого........ама тие се нереални и тешко остварливи.
Помири се веќе еднаш и не мораш секогаш да провоцираш.:nenene:

:pos::pos::pos:
Што убаво е да ги прочиташ соновите на некого........ама тие се нереални и тешко остварливи.
Помири се веќе еднаш и не мораш секогаш да провоцираш.:nenene:
Koi sonovi be src? Za sto zboruvas? Sto haluciniras?
Sto provociram? Ako sakaat, fino lepo mozat Mithat Frasheri da go imenuvaat skoloto. Koj moze da gi spreci vo toa? Zakonot im dozvoluva. :):) :helou::helou:

Razbudi se. :smir:

Sto provociram? Ako sakaat, fino lepo mozat Mithat Frasheri da go imenuvaat skoloto. Koj moze da gi spreci vo toa? Zakonot im dozvoluva. :):) :helou::helou:

Официјален јазик во Република Македонија е македонскиот јазик и неговото писмо...Јазикот на граганите со друга етничка припадност може да се употребува во региони во кои нивниот број е повеќе од 20%...
Што значи името на школото е БРАТСТВО и ЕДИНСТВО, BASHKIMI...
Значи само Башкими напишано на Кирилица не значи ништо...

Nema sto da bide vo zagrada Bratstvo Edinstvo.
Ucilisteto se vika "Bashkimi". Moze da ima prevod na toj zbor vo makedonski i napisano na kirilica. Tolku. Smetam sosema normalno i prifatlivo, neli? Baska sto i nema nikakvo loso znacenje imeto, univerzalna vrednost e. :)

БРАТСТВО и ЕДИНСТВО па потоа Башкими...
Секогаш на прво место треба да стои Македонската верзија...
Така е и во рамковниот договор..

Твоите сонови бе кварки и на останатите 17% ........малцинство знаеш што значи така?

Да де,ако сакаат можат во Гоце Делчев да го преименуваат школото,законот им дозволува.Гостивар е МАКЕДОНСКИ ГРАД:toe:

Брат, како Македонец и мене многу работи ме болат, премногу, и мразам кога ги пишувам некои работи ама тие се вистината за мене, за таа ситуација што се случи самите ние сме си криви, никој не ни е крив.Не викам дека ние ја сносиме целата вина,значи тука се криви и други фактори али најголемиот дел од вината ние ја носиме.
Само се надевам повеќе ќе дискутираме за ова во некоја друга тема, темата сега е нешто сосем друго.
Поздрав до тебе.
А ти ако си протестирал тогаш од мене имаш едно браво и алал да ти е, ама не е битен почетокот, битен е крајот.Зошто и јас сум протестирал, за многу работи, ама крајот пак останувал ист.

Кажи а, исто како што не треба да се има Бурмали џамија сред центар, така и ова.
пред се е крив меѓународниот фактор(сите знаеме зашто) НИЕ,па после тие другите што добија корист-барем според мене
а се надевам дека НИЕ ЌЕ БИДЕМЕ ДВИЖЕЧКАТА СИЛА во иднина,ама со голем број на прости луѓе(бирократи,париски војничиње,дволични и лицемерни луѓе) НИ ПРЕСТОИ ТЕЖОК ПАТ
поздрав:helou:

Официјален јазик во Република Македонија е македонскиот јазик и неговото писмо...Јазикот на граганите со друга етничка припадност може да се употребува во региони во кои нивниот број е повеќе од 20%...
I, sto so toa sega?
U koj del pisuva deka ne smee imeto da bide Mithat Frasheri?

БРАТСТВО и ЕДИНСТВО па потоа Башкими...
Секогаш на прво место треба да стои Македонската верзија...
Така е и во рамковниот договор..
Pa makedonskata verzija od "Bashkimi" ne e "Bratstvo i Edinstvo", tuku "Splotenosta", "Zaednistvoto"....:toe:

Да де,ако сакаат можат во Гоце Делчев да го преименуваат школото,законот им дозволува.Гостивар е МАКЕДОНСКИ ГРАД:toe:
Src, pak mi si zbuneta nesto.
Aj prvin razbudi se ubavo, pa ela na razgovor.

I, sto so toa sega?
U koj del pisuva deka ne smee imeto da bide Mithat Frasheri?

Pa makedonskata verzija od "Bashkimi" ne e "Bratstvo i Edinstvo", tuku "Splotenosta", "Zaednistvoto"....:toe:

Src, pak mi si zbuneta nesto.
Aj prvin razbudi se ubavo, pa ela na razgovor.

Еве нека биде : СПЛОТЕНОСТ , Bashkimi, ете мене ми се бендисува името а има и симболичко значење...
Инаку Башкими на мене ништо не ми значи и глупо е да биде напишено на Македонски...

Кој е тој Митхат Фразери???

Kako sto normalno e da ocekuvaat da se vika Mithat Frasheri na primer. :toe::toe::helou::helou:

Albanski grad. Pomiri se.... ili pak pukni...imas bajagi izbor :):):toe:

E moze be.

Aj sea idi kaj mama da places i da cicas mleko, oti bato Quark rekol deka moze. :)

во албанија ли се наоѓа градот па ке нарекуваш албански???

Доста бе провоцираш.
Заеднички, наш е градот и нема ништо лошо да биде преименувано во Башкими училиштето.
Само не ми е јасно како не се создала поголема меѓусебна доверба до сега, сепак тоа е клуч кон реализација на вакви решенија.
Ај за компромис, нека биде Башкими и во загради Братство и единство.
(нема врска со Република Македониџа (Скопџе)).
Македонски е градот не е Албански. Џабе летаат во облаци сите албанци на секоја тема.

Cigan,ne se mesaj vo vnatresni raboti na Republika Makedonija.Odi da placis na kosovski forumi,ne ovde da kazuvas sto,kako,zosto!:helou:

sto se zanesuvat ovie Albancite...kako moze da se vika na albanski a makedonsko uciliste ne me zezaj

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom