Македонија ќе добие Авганистанци за државјани

• Креатор на темата Креатор на темата Princ
  • Време на започнување Време на започнување
Ја трефнале државата

Секој смее да бара азил во секоја држава,ама малкумина можат да го добијат,во Македонија треба да биде практично невозможно,со оглед дека е опколена со декларативни демократии.:toe:

Па и маќедонац кога бара азил во Германија би требало да е практично невозможно со оглед на тоа дека е опколена со декларативни демократии, нали?

Koја беда сме...маќедонците имаат право да се повикуваат на азил, демократија, историја, генетика, а никој друг не смее. Дека Маќедонија е света земја. Не смее никако тоа да се случи.

Па ние веќе имаме 250.000 азиланти од Косово :helou:

Бројка која што никогаш не си успеал да ја докажеш со факти :D

Па и маќедонац кога бара азил во Германија би требало да е практично невозможно со оглед на тоа дека е опколена со декларативни демократии, нали?

Koја беда сме...маќедонците имаат право да се повикуваат на азил, демократија, историја, генетика, а никој друг не смее. Дека Маќедонија е света земја. Не смее никако тоа да се случи.

А го добил ли некој?Не мора по име,само како бројка.:toe:

А го добил ли некој?Не мора по име,само како бројка.:toe:

Да. Го добил. За жал, не си секогаш во право. Додуша никогаш не си, ама...би иделе офтопик.

Да. Го добил. За жал, не си секогаш во право. Додуша никогаш не си, ама...би иделе офтопик.

А јас да си прашам - по која основа бараат Македонците азил? Тоа зашто еден другар од Нигерија тука се труди да добие, а башка и студент е и се, и го одбиваат два пати... Смее да остане само додека учи... А во Нигерија како - реално има војна:)

Не бе 250 000,многу се,само 100-150 илјади ги има од Косова Републик :vozbud:

А јас да си прашам - по која основа бараат Македонците азил? Тоа зашто еден другар од Нигерија тука се труди да добие, а башка и студент е и се, и го одбиваат два пати... Смее да остане само додека учи... А во Нигерија како - реално има војна:)

Јас знам еден, а сум слушнал уште за два три случаеви каде што е добиено политички азил. Документи каде што си докажале дека власта ги ебе у здрав мозок, и добро дечко, еве ти престој, бујрум. И не само Германија, има бајаги места каде што луѓето бараат азил од оправдани причини, и си добиваат.
Ама па да иде некој да бара азил, и кај работи татко ти...министер на економија. Шо работи мајка ти? Главна сестра на Жан Митрев. Зашто бараш политички азил? Бране не ме сака, Вмро се помаранџести, а мене зелена подобро ми стои. И после се чудите зашто играат оро пред амбасади нашине луѓе.

Да, свесен сум дека не може секој да добие азил. Ама сепак добивале, и добиваат.

Не верувам дека баш во Германија некој Македонец добил азил,посебно одкако сме потписници на договорот за реадмисија.Иако и пред тоа се броеа на прсти Македонците кој добиле азил во Германија,последниве години тоа не се има случено.Морам да напоменам дека според законот за азил воената состојба или конфликт не е еден од условите за стекнување на “Политички Азил“,зошто таквата состојба важи за сите државјани во државата од каде што потекнува потенцијалниот барател на азил.Што би правеле земјите дестинации,доколку се соочат со бран баратели на азил од неколку милиони Авганистанци,Македонци или било што,каде има воени конфликти?:toe:

A смее да се дозволи македонски граѓани да бараат азил по туѓи држави а? :)

За Македонци-смее!За Авганистанци-јок! Чок сељам и сикеџим!

Војната не е причина за стекнување политички азил,како ни политичката определба,особено за баратели од земји кој се декларирани како плурални,значи со повеќепартијски систем.Македонија е токму таква и финтите на rymz дека некој бил зелен или пурпурен не палат веќе нигде.:toe:

За Македонци-смее!За Авганистанци-јок! Чок сељам и сикеџим!

Епа на крај плачеш као мало дете кога маќедонецот не го сакаат во друштво со големите момци. Нека не те чуди.

Војната не е причина за стекнување политички азил,како ни политичката определба,особено за баратели од земји кој се декларирани како плурални,значи со повеќепартијски систем.Македонија е токму таква и финтите на rymz дека некој бил зелен или пурпурен не палат веќе нигде.:toe:

Колку пати досега те имам побиено со факти? Зашто ме тераш да отварам политички карти и имиња да спомнувам? Верувај, резултатот тебе лично нема да ти одговара. Веднаш ќе негодуваш и ќе негираш. Личноста постои. Азил има добиено. Баш поради плуралната политика во Македонија нели??? Господин Прилепски сезнајко кој сеуште се шлепа на владин интернет дека не постигнал ништо во животот та ни дома да нема интернет...а имал интернет кафе, и куќа од 300.000 евра со македонско сонце на кров. Човек со такво портфолио не компјутер...од мобилен има да си сурфа, чисто дека би му се можело.
Детски лаги не ми продавај мене :)

Да АБЦ. Пукни од инает. Се добива сеуште азил.

Епа на крај плачеш као мало дете кога маќедонецот не го сакаат во друштво со големите момци. Нека не те чуди.
.

Да ме сакаат по цена да приберам дивјаци во сопствената татковина?

Ај,кај тебе дома нека ти дојде дивјак од зад Карпатите и да ти побара засолниште.Ке го прибереш ли,кога си свесен дека ќе прави проблеми?

И Рајмз не ми зборувај за утопии,веќе сме уморени од компромиси.Сите ни бараат нешто што е кристално јасно дека не можеме да го дадеме.:toe:

A смее да се дозволи македонски граѓани да бараат азил по туѓи држави а? :)
Ако ме прашуваш мене искрено сакам сите да се вратат овде. И не паметувај наоколу пошто знаеме кој си и што си. :)

Ако ме прашуваш мене искрено сакам сите да се вратат овде. И не паметувај наоколу пошто знаеме кој си и што си. :)

Ако се вратат сите тие Македонци,албанезите нема веќе да бидат 20% од вкупната популација.
Па пак ке треба да набиваат бројки за да бидат 20%:toe:

Гастарбајтер во Шалке 04?

Ако се вратат сите тие Македонци,албанезите нема веќе да бидат 20% од вкупната популација.
Па пак ке треба да набиваат бројки за да бидат 20%:toe:

Се сомневаш дека можат да набијат :toe:.Ќе станат сите босањероси и турци Иљири за секунда.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom