Бијело дугме во Охрид - 08.08.2009 (откажано)

• Креатор на темата Креатор на темата DimceY
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
„Бјело дугме“ нема да одржи концерт во Охрид

bjelo_dugme.jpg
„Бјело дугме“ нема да одржи концерт во Охрид, како што беше најавено во некои од медиумите, поради тоа што од страна на организаторот во Македонија не биле испочитувани договорените услови.

Како што се наведува во соопштението на членот на групата Ален Исламовиќ, причина за тоа е непрофесионалниот однос кон работата и кон договорот кој го условува нивниот менаџер.

- Не сме потпишале никаков договор, не сме добиле никакви гаранции ниту аванси така што не можеме ниту да дозволиме користење плакати за лажни концерти. Поради овој случај ги повикуваме нашите обожаватели да не купуваат влезници за тој концерт и да не наседнуваат на лажната информација. Нашиот менаџер Рајко Ѓорѓевиќ ќе преземе правни чекори судски да не заштити нас и себе, но и јавноста од лажните чекори кои ги презел македонскиот организатор на концертот во Охрид, се вели во соопштението.

OMFG! Ке умрам ..

готово ... незнам што да правам ... ццццццццццццццццццццццццццццц

MOЖНО ЛИ Е ДА БИДЕ ТРАЧ? ГЛЕДАМ НА ОХРИДЊУЗ НЕМА НИШТО ??

e golemo cudo ako ne dojdat
da mi e krivo za nekoj dobar dj ako ne dojde ama za ovie ic

На 8ми е концертот?
На 8ми требаше да беше, ама викат одложен е на цело, шознам ке почекам уште малку јас.

ЕДИТ: ДАЈТЕ НЕКОЈА ДРУГА ВЕСТ! НЕ СУМ СИГУРЕН ВО ОВА МНОГУ.

Нема бе..рекоа тие дека последен пат во македонија идат,уште лани на есен коа беше концертот во Метрополис.

Не знам што толку се опаливте по Бјело Дугме, не направиле ниедна песна откако се распадна групата и сега наводно се обединиле заради публиката. Се обединиле заради пари, им фалат пари, не заради друго. На стара слава да си прават парички.

Од најавениот вечерашен охридски концерт на Бебек, Ален и Тифа, односно поставата на "Кад би био Бијело дугме", по се изгледа нема ништо. Според информациите кои ги добивме од Исламовиќ, Бебек и Тифа нема да се случи ниту презакажаната свирка на 8 август. Причината поради која нема да го има ниту наводно преместениот концерт, според менаџерскиот тим на бендот предводен од Рајко Ѓорѓевиќ, лежи во тоа што организаторот Бродвеј продукција не го испочитувал договореното и им го упропастил најубавиот концертен термин (денешниот), а за промена на датумот воопшто и не било разговарано, особено не за 8 август, затоа што тогаш веќе одамна имале договорен настап.

"Откако работам со "Кад би био Бијело дугме" вакво нешто ми се нема случено. Ни го упропасти најдобриот концертен термин, а сега најавува нов кој е класична измама. Договор за 8 август немаме, ниту некогаш за тој датум се зборувало. Од самиот старт на преговорите децидно беше кажано дека единствено во игра е 18 јули. Планиран беше настап за денеска, но бидејќи не се испочитува ништо од договореното ниту беше уплатен аванс, концерт во Охрид воопшто нема да има", вели Ѓорѓевиќ, додавајќи дека наскоро уште еднаш ќе им се обратат на македонските фанови бидејќи, според него, ова што се случува е класична измама.

Истата приказна во своето писмо ни ја потврдија и Исламовиќ, Бебек и Тифа.
"Ние како екипа "Бебек, Ален, Тифа" имаме свој менаџер Рајко Ѓорѓевиќ од Словенија, кој преговараше со организаторите во Македонија. Менаџерот ни јави дека условите не се испочитувани од страна на организаторот во Македонија, така што од концертот во Охрид нема ништо, ниту Бебек, Ален и Тифа ќе дојдат", се вели во писмото, во кое во продолжение ја искажуваат својата потреба да и соопштат на јавноста дека недоаѓањето е резултат на непрофесионалниот однос кон работата и договорите, кои ги претпочитал нивниот менаџер.

"Не потпишавме никаков договор, не добивме никакви гаранции ниту аванс, така што не можеме да дозволиме да се лепат плакати за лажни концерти. Поради оваа случка сакаме да ги известиме нашите обожаватели да не купуваат билети за тој концерт и да не наседнуваат на лажната информација. Нашиот менаџер ќе преземе правни чекори судски да не заштити нас, себе, но и јавноста од лажните чекори кои самоволно ги презел македонскиот организатор на охридскиот концерт. Поздрав до Вас и Вашите читатели. Бебек - Ален - Тифа."

Верзијата, пак, на првиот човек на Бродвеј продукција, Бранко Поповски е поинаква и тој тврди дека сето ова е класична игра на големите непријатели кои ги имал во Македонија и кои уште од самиот почеток сакале да му ја урнат и преземат работата.

"Ми направија такви скаламуции што сега ќе морам да заминам за Загреб и очи в очи да ги решавам работите. Ќе инсистирам некој од членовите да дојде со мене во Македонија и за следната недела ветувам прес на кој ќе добиете одговори на сите прашања. Тогаш ќе видиме и на што се должи нивната сегашна изјава, а за тоа дали сум платил, ќе кажат документите. Бијело дугме не ги обвинувам, игрите се зад нив", вели Поповски.​

Не знам што толку се опаливте по Бјело Дугме, не направиле ниедна песна откако се распадна групата и сега наводно се обединиле заради публиката. Се обединиле заради пари, им фалат пари, не заради друго. На стара слава да си прават парички.
Така е...

Сите концерти за што ги прават пејачите? За пари нормално. Така да не гледам ништо чудно јас тука. Сеедно за што се обединиле.
А Бјело Дугме имаат песни кои никогаш нема да изумрат. Тоа се вечни хитови кои се слушале и ќе се слушаат со генерации понатаму.

Срамота за Бродвеј продукција. Разлистав на интернет, од нив организација за концерти има за Ѕвезде Гранда и нивната компанија таму, организирале танцување на жешки девојки низ дискотеките наши и вршеле избор за Мис и Мистер матурант и Мис топлес. Да баш тие ќе го донесат најдобриот бенд на нашиве балканските простори што постои :icon_lol:
Македонска работа не ме чуди. Пред некое време истото се случи со Жејко Јоксимович тогаш беа и откупени билети. Среќа сега на време е сопрено сето тоа.

Викав јас и порано дека не сум баш најсигурен дека ќе се одржит концертот. То е, ЈБГ.
goodman_91 два-три за тебе:
1. Ако не ти се бендисвит бендов, не морат да значит дека и нас не треба да ни се бендисвит и дека не треба да се "опалиме" по нив.
2. Дали мораат да направат концерт за да прават концерт или турнеја?? Народот ги сакат, имаат понуди и нормално дека ќе направат уште концерти.
3. Кажи ми еден музичар кој прави концерт не заради пари, туку за "лепе очи". Значи не се само овие тројца кои прават концерт за пари, така? Еве пример ќе земам во моментов шо ми текна: Зошто Мајкл Џексон правеше концерти во последниов период? Значи немаше ниедна нова песна, а собираше публика на стара слава. За пари, нели??
Ако имам некоја грешка, пиши. Поздрав

1. Ако не ти се бендисвит бендов, не морат да значит дека и нас не треба да ни се бендисвит и дека не треба да се "опалиме" по нив.
2. Дали мораат да направат концерт за да прават концерт или турнеја?? Народот ги сакат, имаат понуди и нормално дека ќе направат уште концерти.
3. Кажи ми еден музичар кој прави концерт не заради пари, туку за "лепе очи". Значи не се само овие тројца кои прават концерт за пари, така? Еве пример ќе земам во моментов шо ми текна: Зошто Мајкл Џексон правеше концерти во последниов период? Значи немаше ниедна нова песна, а собираше публика на стара слава. За пари, нели??
Ако имам некоја грешка, пиши. Поздрав

1. Добро де, јас не ти бранам да ја сакаш таа група, тоа си е твоја работа, мене не ме „пали“ нивната група од основна причина што не е од „мое време“. Јас само си го кажувам своето мислење.
2. Е па да де, како вели онаа поговорка: додека има овци, ќе има и волна, немој да ме сватиш погрешно.:smir:
3. Како прво, Мајкл Џексон непосредно пред да умре не правеше концерти, односно турнеи, туку планираше да прави, започнувајќи од О2 арената. Последниот концерт му беше во 2001 година, кој што беше еден од неговите хуманитарни концерти, кој мислам беше одржан во Медисон Сквер Гарден. Додека правеше концерти, имаше и песни, мислам последните песни му беа направени истата година.
Него кажи ми ти дали Бјело Дугме како прво се во комплетен состав, онаков како што го познава поголемиот дел од публиката и дали концертите што ги прави се барем хуманитарни, бидејќи Мајкл Џексон има направено доста хуманитарни концерти и бил учесник во многу хуманитарни акции. Сакам да ти кажам дека Мајкл ставаше во џеб, ама барем нешто и даваше, кажи ми дали истото важи и за Бјело Дугме?
И не го споредувај Мајкл Џексон со Бјело Дугме. Тоа што претставуваше таа група за луѓето во поранешна Југославија, истото претставуваше и Мајкл Џексон, но за цел свет, и за време на постоењето на „Бјело Дугме“ и за време по нејзиното распаѓање.

едит: кажи ми ако Бјело Дугме направи некаков хуманитарен концерт тука, па да одам и јас, без оглед на тоа што не ми се добаѓаат толку

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom