Бијело дугме во Охрид - 08.08.2009 (откажано)

• Креатор на темата Креатор на темата DimceY
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Радосната вест во ова е: повеќе фанови на концертот на Мерлин! :baeh:

Kриво ми е,единствен концер шо му се радував за ништо
супер

И сега сигурно е дека нема да има концерт?:(:(:(А толку се радував....штета

Па сега официјално уште ништо не се знае, ама менаџерот им изјави на фановите да не купуваат билети, бидејќи концертот нема да се одржи.

Јас па прочитав дека тај од Охрид што е организаторот, требало да се соочи со нив и да ги реши проблемите?
Можно ли е пак да се разберат и да се одржи?
Хмм, шознам.
Сеуште се надевам.
:vozbud:

БРАНКО ПОПОВСКИ КОНТРА МЕНАЏЕРОТ НА "КАД БИ БИО БЈЕЛО ДУГМЕ"

Јас ќе ги тужам нив, јас сум оштетен

Сe уште не се знае дали ќе се одржи концертот на некогашните вокали на "Бјело дугме", Ален, Бебек и Тифа закажан за осми август во салата "Биљанини извори" во Охрид. Сопственикот на агенцијата "Бродвеј", Бранко Поповски, кој треба да го организира концертот, вели дека доколку за два дена од студиото "ВТВ", кое стои зад музичките ѕвезди, не го потврдат настапот на осми август во Охрид тој ќе тужи и од нивниот менаџер Рајко Ѓоргевиќ ќе бара отштета од 100 илјади евра, кои ќе ги даде во добротворни цели.

-Датумот на концертот од 18 јули на осми август е сменет уште пред дваесетина дена, а не како што вели Рајко Ѓоргевиќ поред два дена. Секако дека ќе следува тужба, но не тој мене туку јас него а за тоа имам доволно аргументи. Јас сум оштетената страна, вели Поповски.

Во дописот до новинарите менаџерот на Ален, Бебек и Тифа, Ѓоргевиќ тврди дека Поповски воопшто не е професионален, за промената на термините го известил преку СМС порака и тоа два дена пред самиот концерт. Дека договорот за првиот термин 18 јули воопшто не го потпишал, а побарал нов за осми август и без нивно одобрување веќе го рекламирал. Затоа од продукцијата "Бродвеј", зад која стои Поповски ќе побараат судска оштета.

Значи мислам дека треба да се договорат, не се малку 100 илјади евра бе. Сигурно ке се одржи, нема така да пропаднат тие пари и тој ке зема пари и се ке си биде Ок.
Дај боже, јас се надевам уште!

Јеее. Немат да ми е мене само мака,уште на илјдници ке им е мака.
Океј,Прљаво Казалиште во Охрид. Некако ке ја ублажит болката. Се надевам.

Бидејќи не бива ништо од концертот и темата нека остане под катанец.

п.с. се надевам нема да им текнува на некои нови „менаџери“ да повикуваат остатоци од бендови во иднина.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom