Бијело дугме во Охрид - 08.08.2009 (откажано)

• Креатор на темата Креатор на темата DimceY
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.934
Поени од реакции
5.901
Голем концерт на легендарниот бенд Бијело дугме ќе се одржи на 18 јули на стадионот "Билјанини Извори" во Охрид. Охриѓани и туристите ќе имаат ретка прилика да се присетат на познатите хитови испеани од вокалите, Тифа, Ален и Бебек. Организатор на концертот е продукцијата Бродвеј, која веќе испратила допис до СРЦ "Билјани Извори", околу терминот и условите за настап на легендарниот бенд. Како што дознаваме, договорот за настапот на рок-легендите бил потпишан пред два дена. "Задоволни сме и почестени што на 18 јули ќе гостува легендарниот бенд Бијело дугме, со што ја продолжуваме традицијата на настапи на познати музички имиња во летната туристичка сезона. Тоа ќе придонесе за уште поголема промоција на Охрид", вели директор на ЈП Билјанини извори Иван Цветкоски. Тој најави уште едно големо музичко изненадување за охриѓани, но не откри за кого станува збор.

извор

Ќе одам и по вторпат..бев во Скопје во октомври ама ќе одам пак.

Ако преживеам на Сантана, одам сигурно.

Кога беа во Скопје не бев и многу жалам поради тоа, ама сега во Охрид би требало да идам. :)

Ова е дел од некогашниот бенд, а не Бјело Дугме што свиреа на Белградски хиподром на пример, ама ај, медиумски да привлечат повеќе толпа народ..како и да е, леп провод!

"Kad bi bio Bjelo Dugme" - мислам така се вика овој состав сеа. Во оваа "група" се вокалите кои поминаа во Бјело Дугме.

Но како и да е од концертаршки аспект летово е феноменоменално.

Еј супер, не бев на Скопскиот концерт и после ми беше криво кога ми кажуваа како си поминале.
Еве втора шанса за мене која не се пропушта ;)

Реков дека ниту една журка во Охрид веќе не пропуштам..
се оди нормално :)

Милион посто сум таму. Не ми е гајле кој ке пејт,дали ке се во оригинален состав,мене ми е за песните. Ја немат таа виша сила шо ке ме натерат да не одам. :)
Второто изненадување,јавна тајна низ градов е веќе....:)

А бре овие уште млатат кеш на стара слава?!
Грр... хејтам, хејтам.

Тоа време мислам дека ке бидам на одмор па сигурно ке присуствувам.

Милион посто сум таму. Не ми е гајле кој ке пејт,дали ке се во оригинален состав,мене ми е за песните. Ја немат таа виша сила шо ке ме натерат да не одам. :)
Второто изненадување,јавна тајна низ градов е веќе....:)

Кој е вториот гостин? :)

Не успеав да одам Скопје за жал,а една другарка беше и ме пукна после!:)
Зато сеа дефинитивно одам:pipi:

нешо инфо колку ке биде карта??? иначе мора да се идееее!!!:vozbud:

Кога ми кажаа другарите не верував, нели концертот во Сараево беше последен?

Инаку бев во Скопје, и нема никогаш да го заборавам концертот... ОДАМ и во Охрид! :)

Прилично кеш ќе треба за ова лето, спомна Фантом мислам дека треба и на Сантана да се оде :pos:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom