santelli
IP
- Член од
- 15 јануари 2008
- Мислења
- 5.041
- Поени од реакции
- 12.035
Ме интересира кој е задолжен за издавање на дозволи за концесионерство и експлоатација на рудници? Не ми се верува дека локалната власт може да издаде таков документ...Од друга страна поединци блиски до власта бараат огромни суми за да ми дадат дозвола со која ќе можам да доведам истражувачки тимови во Мариовскиот крај од Франција или од Германија за да ја испитаат процентуалната исплативост за ископ на ураниумова руда која дефинитивно ја има во поранешните напуштени рудници.
Сепак муабетот беше дека од некаде мора да се почне па затоа: -мислам дека со доделба на градежно урбанизирано земјиште во трајна сопственост за потенцијални инвеститори,кој ќе изградат индустриски капацитети би бил само добар сигнал и мал гест на кооперативност од владата на која такви сигнали како да и недостасуваат.![]()
Верувам дека те „шетаат“ локалциве бидејќи многу добро знаат дека не можат (дека им е забрането) да чепкаат во споменатиот рудник и сакаат да ти извлечат некоја паричка.
За експлоатирање на корисни изотопи на уранијум процедурата е веројатно отров... Во секој случај со среќа:smir: