Војната не ја почна ЈНА, туку словенечката ТО!

KakoSakam!

Kladionicar
Член од
7 април 2008
Мислења
105
Поени од реакции
7
А бе остајте тие глупости, Словенија имаше ораво да се одлучи за независност и отцепување. Словенечкиот народ демократски излезе на референдум и 88% од Словенците се изјаснија за самостѕојна и независна држава. Белград наместо да го почитува тоа прати тенкови и војска да ја угуши таа желба за слобода и независност на Словенија.

Од Београд пратија тенкови и војска и на Хрватска кога Хрватскиот народ на ДЕМОКРАТСКИ референдум се одлучи за независност и во Босна. Ние имавме среќа што Србите беа исплашени од војна на два фронта (Хрватска - Босна и Македонија па избегаа одтука, инаку здружените Босанско - Хрватско македонски единици ќе се сретнаа на Нови Београд.
ахахаххахахаххаххахаххаха да не беа америчките пички сеа кје си беше ко што треба немаше да се создаваат вештачки држави како босна !!!! се дур не и беа уведени санкции на Србија и не почнаа да даваат премногу помош на другата страна која имаше фашисти и муџахедини,Србите пичеа по Босна/Хрватска!

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Точно.
Се додека тие пички натовско амерички и оние помахнитали нивни хорди и платеници не се замешаа славната српска војска херојски стрелаше 11.000 врзани жени деца и старци во сребреница и држеа стотици иљади сараевчани во опсада со години и ги бомбардиаа гранатираа и убиа храбро 10.000 сараевчани кои мораа да излезат по парче леб или шише вода.

Еднаш слушнав дека србите успееа да совладаат и еден босанец од нецели 76 години кој имаше бастун во раката !!
Не жалеа свои животи за да го заколат.

Член од
24 ноември 2008
Мислења
1.035
Поени од реакции
44
ахахаххахахаххаххахаххаха да не беа америчките пички сеа кје си беше ко што треба немаше да се создаваат вештачки држави како босна !!!! се дур не и беа уведени санкции на Србија и не почнаа да даваат премногу помош на другата страна која имаше фашисти и муџахедини,Србите пичеа по Босна/Хрватска!
Тука можеш само да си го јадеш Пенисот:pos2: во босна тие твој славни војски на аркан и компанија им продаваа оружје, и храна на босанците а не дека беа таму да го спасуваат србството чисти воени профитери ти беа , а и требаше некој на глупиот србин дамуго дотера паметот, бог воли србе ама гхи сака им еба матер, србија до трокија ама јас викам уште малку ко нокија, на косово знаеш ли кој продаваше оружје и муниција ????? Па србите бе никој друг калјашников 1000 марки сандак муниција 1000 марки па види сега ти кој,победи а кој изгуби ебаве лузерите ебаве

СрбоЛегенда

Сами против свих
Член од
24 декември 2008
Мислења
2.694
Поени од реакции
123
Точно.
Се додека тие пички натовско амерички и оние помахнитали нивни хорди и платеници не се замешаа славната српска војска херојски стрелаше 11.000 врзани жени деца и старци во сребреница и држеа стотици иљади сараевчани во опсада со години и ги бомбардиаа гранатираа и убиа храбро 10.000 сараевчани кои мораа да излезат по парче леб или шише вода.

Еднаш слушнав дека србите успееа да совладаат и еден босанец од нецели 76 години кој имаше бастун во раката !!
Не жалеа свои животи за да го заколат.

Абе 100000000 заклавме , секој кој не се слагаше со Србија до Токија уште пред да каже одма нож под врат и после у сапуњариа и крематориум.

Член од
22 јули 2008
Мислења
819
Поени од реакции
26
Ajde be ne serete so ima vrsko JNA so podocneznite gomnenici na Milosevikj i ostanatata bagra nacionalisticka i sovinisticka??????
Za vasa informacija naredbata za zazimanje na granicnite premini ja izdava SIV so potpis na Ante Markovikj (Hrvat) dodeka pak pokretot na trupite go nareduva Stane Brovet (Slovenec) a zamenik komandantot na 5 armiska oblast izdava naredba inaku isto taka Slovenec za pokret na edinicite na JNA i na zazimanje na granicnite premini koi bea pod sojuzna jurisdikcija.

Vo edinicite na JNA togas vo toj moment bea zastapeni site nacionalnosti na Jugoslovenskata Federacija i site imaa zagubi i Hrvatite i Srbite , i Makedoncite, i Crnogorcite, pa duri i Slovencite koi bea najzastapeni vo komandniot kadar na JNA posle Srbite i Hrvatite sekako i zatoa nemate sto da ja mesate JNA i nejzinata so ustav odobrena akcija na zastita na integritetot i suverinitetot na SFRJ.

Tolku neznaenje na edno mesto odamna ne sum videl!!

Do tolku lugjeto da ne bidat informirani , a da tresat zeleni na kubik stvarno e za zalenje posebno ovoj lik Let3 koj e prikazna sam za sebe.

Pred da komentirate nesto makar potrudete se doznaete nesto povekje za taa tema pred da pocnete samite sebesi da se glupirate so vasite nedorasnati izjavi koi zabeguvaat od normalata.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Претседателството на СФРЈ и Претседателот на СФРЈ можеа да наредуваат мобилизации и упатување на воени единици и да прогласуваат кризи. Претседателот на СФРЈ беше врховен командант на вооружените сили на СФРЈ (ЈНА)

Во време на Словенечката криза претседател на Југославија (врховен командант на ЈНА) беше Борисав Јовиќ - Србин

во претседателството на СФРЈ беа на страна на Србија и преставникот на Црна Гора (претседател на Црна Гора во тоа време беше човекот на милошевиќ Момир Булатовиќ роден во Белград и син на офицер на ЈНА), потоа преставникот на Босна и Херцеговина Богиќ Богиќевич - Србин, како и преставниците на Војводина и Косово чии преставници беа избирани по налог на Српските власти.

министер за одбрана (сојузен секретар) беше Вељко Кадиевиќ - Србин, а негов заменик беше Благоје Аџиќ - Србин.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Војната ја почна САД Југославија беше глушец за тестирање на САД.

nako

No1
Член од
22 јануари 2006
Мислења
918
Поени од реакции
35
Чорав само не го гледа тоа.
И потоа слобо ја искористи ЈНА за свои потреби и све отиде у ку*ц.
Може би е рано сега да се збори за тоа но за едно 20-30 години ке се каже кои беа воените профитери од заебаната војна, а може би и никогаш нема да се каже...

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Никогаш не е битно кој ја започнува некоја војна,најважно е кој ја завршува.:toe:

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Никогаш не е битно кој ја започнува некоја војна,најважно е кој ја завршува.:toe:
Затоа и дозволиле да се обелодени. И така е „мање више“ битно што би рекол ти ебаго.

Член од
13 мај 2009
Мислења
126
Поени од реакции
3
Јас не велам дека србите воено биле слаби. Секогаш кога србските војски тенкови и авиони се судриле со невооружени и врзани цивили жени деца и старци, Србите победувале. Тука нема збор.
Но на останатите полиња кога на српските агресори ќе им се спротивставеле вооружени бранители - србите бегале. Значи да тргнаа во една заедничка акција од правец на Босна, Хрватска, Косово и Македонија воорушени групи, Србија ќе беше окупирана за 10-12 часови (толку треба на камион да стигни од Скопје до београд)

ti be pacient pa ne si piel toa apcinjata a ????

aj sea kazi za crvenkapa koa go osvoila Berlin so Ivica i Marica :tapp:

Член од
22 јули 2008
Мислења
819
Поени од реакции
26
ti be pacient pa ne si piel toa apcinjata a ????

aj sea kazi za crvenkapa koa go osvoila Berlin so Ivica i Marica :tapp:
Ne se slagam so vasata konstatacija tuku mislam deka se raboti za tezok kompleks na niza vrednost koj mu go nabile Srbite e sea dali toa vlece koren od rano detstvo ili vo pubertetot neka procenat postrucni lica od mene.

Tesko deka ke se najde terapija za negoviot problem , a i psiholoskiot pristap mislam deka nema da dade rezultati bidejki se gleda deka ovaa pojava kaj ovoj Let 3 zemala dosta golem zamav taka da tesko e da se ocekuva nekoi pozitivni rezultati dokolku i prima terapija.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Ne se slagam so vasata konstatacija tuku mislam deka se raboti za tezok kompleks na niza vrednost koj mu go nabile Srbite e sea dali toa vlece koren od rano detstvo ili vo pubertetot neka procenat postrucni lica od mene.

Tesko deka ke se najde terapija za negoviot problem , a i psiholoskiot pristap mislam deka nema da dade rezultati bidejki se gleda deka ovaa pojava kaj ovoj Let 3 zemala dosta golem zamav taka da tesko e da se ocekuva nekoi pozitivni rezultati dokolku i prima terapija.
Шо си збеснал толку.
Јас ли сум ти крив што не си се образовал па траскаш глупости овде.

Словенија имаше уставно право на определување за отцепување. Тоа право го остварија и на реферндум 88% од граѓаните на Словенија гласаа за независност.

Врховен командант на ЈНА во тоа време беше претседателот на СФРЈ Борислав Јовиќ - Србин.

Сојузен секретар за одбрана (министер за одбрана) беше Вељко Кадиевиќ - Србин а негов заменик беше Благое Аџиќ - Србин.

Наместо да се почитува демократска одлука на еден народ со устав загарантирана тие испратиа војска и тешко вооружување во Словенија.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.848
Поени од реакции
12.375
Наместо да се почитува демократска одлука на еден народ со устав загарантирана тие испратиа војска и тешко вооружување во Словенија.
Не е толку одамна да се заборави. Се знаеше чија беше армијата тогаш и кој раководеше со неа. Тие испратија и наши резервисти од овде во Ниш, па некои до горе стигнаа и ги вратија кога се побунија. Нас не однесоа преку касарната Маршал Тито (на брза обука) до Визбегово ама и ние малку дигнавме галама па среќа не не однесоа за Словенија. За кого?
Е сега можда некои од вас беа малолетни па не се сеќаваат... или не ги пратиле никаде.
А војната не ја почна ТО на Словенија, тие си бранеа референдум. Првите снимки на тв беа од полициска станица каде српски полицајци се бунеа. А кој ја почна војната... многу работи се десија пред 1990-та, дури и 1982, 1983-та во Сојузниот парламент и врските на лицата од Словенија, Хрватска и Србија со западните држави.
Беше некој Косово 1990-та?

Kajgana Shop

На врв Bottom