Picasso`
Schizophrenic!
- Член од
- 26 јануари 2007
- Мислења
- 4.149
- Поени од реакции
- 197
Otvori tema za deckoto...
Не бе го ебам дечкото јас, туку муабетот ми е, не туку плачипичкосувајте, туку ако сте силни на уста како суратот кој спомењава холокауст а самиот азбуката ја знае до буквата Ѕ и понатака се буни и ако не удри силна репетиција и тоа пута неколку пати ќе се избуни ни тоа нема да го знае, се сили и рипа, и јади гомна, и абер нема од реалноста во која живее дека никогаш и никаде и ниеднаш немало нема и ќе нема соживот, ни во Шпанија која е членка на Еу, ни во Македонија која е 2-3 векови зад Шпанија во кој било сегмент!
Да си знајш..
Значи имаш муда, си силен, опасен, јак народ кој не се плаши, еве силен со идеи, силен со историја, со морал... Ќе одеш и ќе го набркаш и ти него како што тој тебе те набрка и крај прича, а не по форуми за овака прозаични глупости, рајава простачка почна да мудрува... Ова било она било, а коа требаше да се мудрува сите гомна јадеа и ја фрлаа топката на друго место...
Животот е ироинија, и за тоа што му се случи на Албанецот во Битола, тоа исто така како бумеранг, му ја отсече главата на Македонецот во Тетово, реципроцитет... А јас вријам од иронија и вистина...