Тетовски албанци со ќутек сакале да протераат бизнисмен-Македонец

• Креатор на темата Креатор на темата bitushanec
  • Време на започнување Време на започнување
и пак ќе почнеме со големата теорија на заговор каде што сите се криви освен ние самите

отворете тема бујрум каде што ќе дискутираме зошто албанскиот блок ја заострува реториката

Еве пошто ти не можеш да сфатиш, јас ќе ти кажам зошто. Затоа што се во опозиција. Секогаш од 91 па до денес албанската партија во опозиција се радикализира за да привлече гласачи, исто беше и во време на владение на СДС.

Тоа покажува колку се неспособни, да зборуваат за економија, надворешна политика и сл. Знаат само за пушка да се фатат. Ама ние сме си криви што не војувавме со УЧК 3 години па да ги убиеме до последен. Сега секој што сака права има легитимитет да иде у планина.

Koja policija decko?
Policijata e anti-makedonska i cini bivsi clenovi od UCK, mislish tie bi krenale protiv svoj albanski narod?
Ne e ova ozbilna drzava veke.
A ти за озбилен граѓанин ли се сметаш? Се дур има -фили, -мани, нема озбилна држава.

Koja policija decko?
Policijata e anti-makedonska i cini bivsi clenovi od UCK, mislish tie bi krenale protiv svoj albanski narod?
Е ако е така-жалко.Но сметам дека има и нормални и добри полицаjци из полициjaта во РМ и треба ако има такви актове да се накажуват.
Полицаjците работат от името на РМ,а не от името на един или друг народ.Фактора народ не би требало да важи.

A ти за озбилен граѓанин ли се сметаш? Се дур има -фили, -мани, нема озбилна држава.
Eve za koj zboruvam odma se javija albanofilite od portokolavo da gi branat nivnite sojuznici i partneri.

А што е работата на новинарите?!

Македонците треба да ја знаат вистината.

Novinarite KOI NOVINARI????

Ja procitav vesta pred nekoj den ne se ni sekavam vo koj medium megutoa voopsto ne be se nevedeno koi bile pobudite na napagacot...i deka se raboti za Albanec koj sakal da go progoni konkurentot zatoa sto Tetovo bilo Albanska zemja...

Nasite novinari ocigledno spijat...i gi interesirat samo tracevi od tipot sto NOSI soprugata na Ivanov , kakvi mu bile odelata i slicno...
Ocigledno pred vistinskite problemi se molci...
Za sreka ete nekoj se nasol doblesen i konkretno izvestil za sluckata koja e i tekako golem INCIDENT...i poraka za site Makedonci od toj kraj...

Еве пошто ти не можеш да сфатиш, јас ќе ти кажам зошто. Затоа што се во опозиција. Секогаш од 91 па до денес албанската партија во опозиција се радикализира за да привлече гласачи, исто беше и во време на владение на СДС.

Тоа покажува колку се неспособни, да зборуваат за економија, надворешна политика и сл. Знаат само за пушка да се фатат. Ама ние сме си криви што не војувавме со УЧК 3 години па да ги убиеме до последен. Сега секој што сака права има легитимитет да иде у планина.
Чекај малце беа доволно културни да ќутат скоро колку 3 години?
Чекаа власта да се покаже во економијата и надворешнаат политика
Се покажаа катастрофално + секој пат кога некој ќе ги искритикуваше они мафтаа со гласовите кои ги освоија и дека ја исполнуваат волјата на нивното избирачко тело
Изгледа почнаа со истата реторика и албанците,иако ја почнааа прилично култуно без пушки со изјави и сугестии кои ако владата не ги послуша и игнорира тогаш знаеш што следува како последна мерка

Koja policija decko?
.........и заборави да кажеш од лигуши(кои се плашат дека ќе ги избркаат од работа ако НЕ РАБОТИ СПРОТИВНО од ЗАКОНОТ-занета на што мислам)........само едно не ми е јасно КОГА си ПОЛИЦАЕЦ и ВОЈНИК СЛУЖИШ за ДРЖАВАТА, за подобра безбедност и сигурност на ГРАЃАНИТЕ и самата држава...........а НЕ ОБРАТНО!!!!!!!!!!!!1па зато после ќе не лажат НАТО и ЕУ ни се спас!!!!!!!!бог да чува.........а за инцидентот:до сите мултиетничари, квазидемократски проевропејци ЕТЕ ви го ВАШИОТ "СОЖИВОТ":tapp:

Се покажаа катастрофално + секој пат кога некој ќе ги искритикуваше они мафтаа со гласовите кои ги освоија и дека ја исполнуваат волјата на нивното избирачко тело
Изгледа почнаа со истата реторика и албанците,иако ја почнааа прилично култуно без пушки со изјави и сугестии кои ако владата не ги послуша и игнорира тогаш знаеш што следува како последна мерка
соочи се малку се реалноста,-ОК е да идеш контра владина политика зашто тое е вродено во секој човек-.......но ДАЛИ знаеш дека ако НЕ БЕШЕ ВОЈНАТА ВО МАКЕДОНИЈА во 2001 год.до сега ќе го имавте НАТО и ЕУ(зборам за тие што сакаат во него),појака ЕКОНОМИЈА,визна либерализација(ова се работите кон кои мечтае секој македонец) итн........и САМО КАЖИ МИ КОЈ Е КРИВ за ова што не се ОСТВАРИ???ЈАС,ТИ,МАКЕДОНЦИТЕ,................или вината ќе ј бараш во нашите предавници,дел од политичките партии,надворешниот фактор(на кој повеќе му одговараше таа војна отколку на самите Албанци),Албанците:toe:??????????ОДГОВОРИ МИ НА ОВА САМО ПРАШАЊЕ.се изв за оффтопикот

.........и заборави да кажеш од лигуши(кои се плашат дека ќе ги избркаат од работа ако НЕ РАБОТИ СПРОТИВНО од ЗАКОНОТ-занета на што мислам)........само едно не ми е јасно КОГА си ПОЛИЦАЕЦ и ВОЈНИК СЛУЖИШ за ДРЖАВАТА, за подобра безбедност и сигурност на ГРАЃАНИТЕ и самата држава...........а НЕ ОБРАТНО!!!!!!!!!!!!1па зато после ќе не лажат НАТО и ЕУ ни се спас!!!!!!!!бог да чува.........а за инцидентот:до сите мултиетничари, квазидемократски проевропејци ЕТЕ ви го ВАШИОТ "СОЖИВОТ":tapp:
Vo sluzba na narodot se a slushat naredbi bez da se prashat dali e protiv svojot narod.
Ako se za narodot ke ja frlea uniformata a ne da se ponashat kako kurvi plateni.

Ova ne e vistina, ova e ruska i srpska propaganda i nivnite lsuzbi sakat da go rushat sozivotot, prijatelstvoto i napravt podelba protiv golemite sojuznici makedonci i albanci.:tv:

Ова е отприлика како што беше на Косово во 80-тите години. Има само два можни исходи:

1. Како реакција на ваквите сфаќања за соживот, да се роди меѓу Македонците некој Милошевиќ, па да ја изгубиме Западна Македонија на ист начин како што Србите го изгубија Косово;

2. Македонците од Тетовско да не мрчат многу и да не бараат правда кајшто не се бара, туку доброволно да се исселат во Детроит, Мисисага или во Престон.

За сите што неможат да разберат.

Соживот 1.01
Не го тепај другиот бидејки е од друга нација а ти е конкурент.

1. Полиција да превзема соодветни мерки!!!
2. Дали има правни норми што можат да издејствуваат и правно да го уништат заканувачот?

Ова е отприлика како што беше на Косово во 80-тите години. Има само два можни исходи:

1. Како реакција на ваквите сфаќања за соживот, да се роди меѓу Македонците некој Милошевиќ, па да ја изгубиме Западна Македонија на ист начин како што Србите го изгубија Косово;

2. Македонците од Тетовско да не мрчат многу и да не бараат правда кајшто не се бара, туку доброволно да се исселат во Детроит, Мисисага или во Престон.

3.Da zajakneme vnatresno i i da se spravime so vakvite PACIJENTI...

За сите што неможат да разберат.

Соживот 1.01
Не го тепај другиот бидејки е од друга нација а ти е конкурент.

1. Полиција да превзема соодветни мерки!!!
2. Дали има правни норми што можат да издејствуваат и правно да го уништат заканувачот?

Ти си тој што не може да разбере. Еве ти го уште еднаш повторно одговорот од ТМРО

Koja policija decko?

А не погледнуваш што ти се случува пред нос,али тоа е за друга тема ако сакаш бујрум отвори тема на која се поткренува прашањето чија вина е тоа што албанскиот блок ја заострува реториката ?

Ај кажи која е вината на Груевски? Им брани ли некое право на албанците, не им дава школи, партии, употреба на јазик и култура, телевизии, право на говор, право на самоопределување? Со која постапка на Груевски, албанците се револтирани? Дај објасни, а не вака, Грујо е виновен за се`, па испаѓаш многу ограничена во твоите ставови, како Дора да те учела што да збориш :helou:

Значи и да се роди некој македонски Милошевиќ и да не се роди, Македонците од Тетово предлагаш да се иселат.

Значи да стоиме мирно и да ја дадеме пола Македонија :pos2:

Ја знам дека стапот има два краја. А поголемиот крај на стапот сепак ќе го изедат шовинистите и исламистите, а Македонците не се ниту едно од тоа.

П.С. Курдоколенко, ти од која вера и племе си?

малце глупаво е да се повторувам себе си ајде
Ај кажи која е вината на Груевски? Им брани ли некое право на албанците, не им дава школи, партии, употреба на јазик и култура, телевизии, право на говор, право на самоопределување? Со која постапка на Груевски, албанците се револтирани? Дај објасни, а не вака, Грујо е виновен за се`, па испаѓаш многу ограничена во твоите ставови, како Дора да те учела што да збориш :helou:
еве ти го одговорот

изгледа тебе таму во штаб убаво те учат се да ставаш дека се дорино малцинство и палтеници а притоа да не се погледнеш себе си :)
а знаеш како се нарекуваат таквите ко тебе?кои пишуваат за пари и солат памет во има на нечија партија за пари?

малце глупаво е да се повторувам себе си ајде

еве ти го одговорот

изгледа тебе таму во штаб убаво те учат се да ставаш дека се дорино малцинство

Imam indicii deka Gruevski e vinoven za Svinskiot Grip...

Bi te zamolil za potvrda na ovaa informacija bidejki te gledam deka si strucna na toa pole...

Odnapred blagodaram...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom