Кацин: Македонија во најтешка позиција на Западниот Балкан

Член од
11 април 2007
Мислења
1.677
Поени од реакции
25
Членките на Унијата со Лисабонскиот договор го исфрлат поимот консензус зашто е многу сложен и неможат скоро ништо да се договорат со него (а за живо чудо истиот на нас ни го вметнуваат како трети бенџмарк?! како нешто добро, она што кај нив се покажало како фелер) кој е дел од конфедеративна држава!, а Унијата полека сака да прераснува во федерација каде важи само принципот на мнозинство, а не консензус.

После стапувањето во сила на овој договор Грција нема да може да блокира во ЕУ, и нема да имаат на што да се вадат...баш да ги видам што изговори ќе изнаоѓаат тогаш?

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Koj sto saka neka kaze, ama toa sto se ocekuvase pocna da se ostvaruva... celosna izolacija, pred se na Gruevski. Pa neka mu tekne na patulakot deka ako vo Prilep e semoken nadvor od granicite e obicen keles. :toe:
Zalosno sto seto toa e na nasa i na steta na drzavata....
Ama jebiga.... ke preziveeme valjda....:):)

Член од
24 јуни 2008
Мислења
1.705
Поени од реакции
75
А што па нас не интересира кој не подржува и кој чија историја ја прочитал.
Ние дадовме многу фини предлози , на сите оние кои мислат дека на светов постои „присвојување историски личности“ :vozbud: ... да седнеме на маса да ги отвориме картите и да видиме дали ние бладаме во сон или само сме во еволуционен континуитет :duel:
Ние да си се унапредиме како народ и како општество, да си ја разубавиме државата до немај каде, да си ја развиваме културата секојдневно, да ги негуваме традициите, да чепкаме низ историјата, да промовираме , да пречекуваме гости и да ги натераме да мечтаат пак да стапнат на Македонска земја, па душманите нека пукнат од мака, нека тропоткаат за „политички провокации“ :nesvest:

:oeoeoe:

Член од
11 април 2007
Мислења
1.677
Поени од реакции
25
Во име на добрососедството сите Македонци каде и да живеат треба да извршат колективно бесење, зашто така ќе го забрзаме евроинтегративниот процес.

Член од
29 декември 2008
Мислења
1.505
Поени од реакции
43
Koj sto saka neka kaze, ama toa sto se ocekuvase pocna da se ostvaruva... celosna izolacija, pred se na Gruevski. Pa neka mu tekne na patulakot deka ako vo Prilep e semoken nadvor od granicite e obicen keles. :toe:
Zalosno sto seto toa e na nasa i na steta na drzavata....
Ama jebiga.... ke preziveeme valjda....:):)
Па кое е решението на проблемот наш?Некој предлог?Северна Македонија?Кај гледаш ти излез од изолацијата?Мада јас не гледам изолација.

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Mozda portokali ne ce se slozat...ama to e to...
Леле бе ти кој морон си а најжално е што мислиш уствари дека си нешто паметен. За Македонија и нашиот народ се збори алооооооооооооооооооо.

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Па кое е решението на проблемот наш?Некој предлог?Северна Македонија?Кај гледаш ти излез од изолацијата?Мада јас не гледам изолација.
Ne nasa, nego izolacija na gvujo tupoto. :toe:

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443

Ти и твојата ГРУЈОФОБИЈА...

јас пак напротив мислам дека во светот никогаш повеќе не не ценеле...
И ако досега бевме ОВЦИТЕ на БАЛКАНОТ сега сме народ и држава со ИДЕНТИТЕТ со СТАВ со КАРАКТЕР...

Тоа ли ти пречи???

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Ти и твојата ГРУЈОФОБИЈА...

И ако досега бевме ОВЦИТЕ на БАЛКАНОТ сега сме народ и држава со ИДЕНТИТЕТ со СТАВ со КАРАКТЕР...

Тоа ли ти пречи???
Da, toa mi preci, sakam da gi snema makedoncite, da ne postojat, da bidat izbrisani vek vekova od svetskata istorija..... ebate belja ebate....

Член од
29 декември 2008
Мислења
1.505
Поени од реакции
43
Дај бе Џими не тупи.Што треба Гвујо да направи.Еве дај кажи го решението ако го знаеш.Кај е големата грешка на патулјакот?Да не треба газец да даде некаде?И кај гледаш ти изолација?Дали за време на другите влади мед и млеко течеше од премногу што не сакаја и се ни беше отворено и на дофат.Е сеа е друга работа ако тебе Грујо не ти е по кејф.:nenene:

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Da, toa mi preci, sakam da gi snema makedoncite, da ne postojat, da bidat izbrisani vek vekova od svetskata istorija..... ebate belja ebate....

Знаеш дека не ми беше во таа насока муабетот...

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
:vozbud: A ова мисење го базираш на....?
Другар, не е добро твоите лични чувства да ги персонифицираш со целиот Македонски народ.

Член од
24 јуни 2008
Мислења
1.705
Поени од реакции
75
Реален , твоите побуди ми се познати...во времето на претходните влади ти се чувствуваше подобро и живееше поудобно! Јасно ми е тоа и жалам за сите кои не напреднале во својот живот, ама се надевам дека ќе дојде ден кога сите ќе сватите дека „партијството“ колку е добро, дупло е полошо !

Член од
29 декември 2008
Мислења
1.505
Поени од реакции
43
Напишано од realen_07Другар, не е добро твоите лични чувства да ги персонифицираш со целиот Македонски народ.
Па ако се земат во предвид последните локални избори слободно може да се каже дека 2/3 ја одобруваат политиката на владата.Додека оние чии глупости ти браниш ќе мора да почекаат уште некое време секако ако бидат добри дечиња.(во што чисто сумнјам).:nenene:

Kajgana Shop

На врв Bottom