Јасно ми е земи го како цел. Тие 2% пари од буџетот се многу. Да беа малку немаше владата толкава сум две години да а враќа за да намали долг. Да беа малку немаше да се штеди на парно греење по болници и сл работи види претходен псот на ying yаng.
2,03 посто од цел буџет
Стави си го тоа во главата. Ако не можеш твој проблем не мој. тоа се бројките.
Лага. Најди ми цитат каде сум го рекол тоа. Цело време зборам за спомениците и за нивно одложување/
Лага, ајде сега и сум лажел а цел ден за тоа збори хаха.
Па што ондак збореше за пренамена во патишта, лаптопи, сточарство и осталом, на 2,03 % или според тебе 6 % парични средства од вкупен буџет на Македонија кои припаѓаат на министерство за култура,
Ако се само спомениците ондак тоа не се ни 2,03 туку 0,2
И уште поиронично е да збориш дека со таа сума ќе се осиромашела македонската економија.
Во право си. Како не видов претходно. Само кажи ми кои се новите мерки на владата за борба против кризата и колку пари имаат нови испланирано за таа намена?
Види си ги сам.
Мене ме интересира зошто плукаш по споменичните обележја и ми ја срамиш земјата.
Може. Од статуата не живееш. Никој нема да умре поради неа. Да напраевме поклон џиновски пенис за Бокојани може ќе процркнеше она ама вака со оваа статуа ако ја почекаш малку тешко дека ќе ти стане нешто.
Ќе ми стане. На пример се разочарувам што дискутирам со човек кој нема почит да се изгради статуа на еден од најголемите ликови во светската и македонска историја. Туку напротив цел ден ми збори дека парите биле потребни во болници и што ли ти ја знам уште не а станува збор за 0,0002 % од Буџет на Македонија. нели за споменици
Epa narodot ako go znae svoeto kulturno nasledstvo, svoeto potomstvo, zosto mora da se promovira so ovie raboti? Mene doma me ucea koi sme i sto sme, i toa ne da me sednat i da mi kazuvaat istorija, nego mi prenesuvaat preku jazikot koj go zboruvame, preku religiskite obredi koi gi pravime za praznici. Baba mi ziveela na selo, nemale spomenik, imale niva so pcenica, no taa znae deka e Makedonka, znae kako se tkae sajak, znae da zboruva makedonski, znae za nejzinata familija koj od koe selo poteknuva, duri za 10 generacii nanazad. Kulturata se prenesuva od koleno na koleno, decata ucat od svoite roditeli.
E druga rabota e sto definitivno ne mozes kako odgovoren gragjanin da gi stavis vo ist kos uslovite za podobro ziveenje na edinkata vo nasata drzava i kulturata vo smisla na moderno materijaliziranje na nesto koe e vekje poznato.
Malku se pobrkani prioritetite vo slucajov. A prioriteti vo (ke se obidam da objasnam preku primerot na semejstvo) semejstvo se prvo obezbeduvanje sredstva za hrana, za komunalii, podmiruvanje dolgovi, pa tek onda za novi alista.
Sto znaci, jas mislam, deka prvo treba da imame mnooogu pomala stapka na nevrabotenost, vtoro zdravstvoto treba da bide na nivo na denesnite moznosti (kaj nas infrastrukturata e za nikade, pa da ne pravime muabet za tehnologijata vo zdravstvoto), patista (dupki na glavna ulica ne odat raka pod raka so spomenici od 35 milioni evra), besplatno skolstvo (ili barem so minimalni davacki), i duri posle seto ova moze da se zboruva za proekti vo kulturata.
Зошто народот морал да го промовира своето културно наследство
ахахахахахахахаахаххаахаххахахахахахаххаха
:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:
која глупост еј
Та дај да не ги промовира.
А што велиш ?
Знае баба ти кој е Александар Македонски ? Ај се кладиме дека нема појма и кажи ми зошто нема појма та таму и ти се крие одговорот зошто да се промовира.
Не ради баба ти, ради новите генерации. За да не дојде некој ко киро и да вика Словени славјано мајмуни.
убаво од колено на колено, но доколку би било така тогаш немаше во Австралија емигранти по третата генерација младите да го губат чувството.
Побркани се приоритетите, ти си спремен да го шитнеш тоа што си за економска заработка ? Слободно пиши се за славопингвин за демек да живееш поубаво.
Чисти Глупости тресете.