За Инвестициите во Културата

ДАЛИ ГИ ПОДРЖУВАТЕ ИНВЕСТИЦИИТЕ ВО КУЛТУРАТА ?

• ДА

Гласови: 33 64,7%
  • НЕ

Гласови: 18 35,3%

• Вкупно гласачи
    51

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
За споменикот на Александар...
Парите се тргнати на страна. уште со буџетот од 2008. какви четири години. Премногу гледаш ТВ на Алфа и А1 :) Повеќето споменици се во завршна фаза :) иначе точно е тоа дека се исплаќа на рати, но парите се влечат главно од таа сметка од 2008
Чим така парите од култура си стојат на сметка низ годиниве,сега има неколку милиони таму:)Гарант и камата им тече.
Туку јас имам само едно прашање на темава,како да прочитав некаде дека ацета ќе се лие во Италија и на таа италијанска фирма ќе и платиме неколку милиончиња?
п.с. ме интересира само дали е Италија,не се фаќам за парите,овој пат.

osa

>>>>>>
Член од
20 јануари 2009
Мислења
816
Поени од реакции
184
a zosto nema pari za spomenici na nasite zaginati braniteli od 2001
pred malku go gledav dokumentarniot film izraboten od "DOSTOINSTVO" so naslov
"cveke za svadba " i "cveke za pogreb"
vo filmot edna majka na pocinatiot branitel,potocno policaec od berovo g-din NIKOLA ,majkata niz solzi prasuva zosto nema nikakvo obelezie za najziniot sin,da se znae deka zaginal branejki ja makedonija od onie koi ja napadnaa pod izgovor deka se borat za covekovi prava.
pottiknata od ovaa storija pak prasuvam ZOSTO NEMA SPOMENICI ZA IZGUBENITE MAKEDONSKI BRANITELI ??????

R

RAYTHEON23

Гостин
a zosto nema pari za spomenici na nasite zaginati braniteli od 2001
pred malku go gledav dokumentarniot film izraboten od "DOSTOINSTVO" so naslov
"cveke za svadba " i "cveke za pogreb"
vo filmot edna majka na pocinatiot branitel,potocno policaec od berovo g-din NIKOLA ,majkata niz solzi prasuva zosto nema nikakvo obelezie za najziniot sin,da se znae deka zaginal branejki ja makedonija od onie koi ja napadnaa pod izgovor deka se borat za covekovi prava.
pottiknata od ovaa storija pak prasuvam ZOSTO NEMA SPOMENICI ZA IZGUBENITE MAKEDONSKI BRANITELI ??????
таа борба не беше од антиката:toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom