- Член од
- 23 февруари 2008
- Мислења
- 869
- Поени од реакции
- 477
Е оти но коментно комент
Е оти но коментно комент
те сваќам ама сватиги другите што сакаат да кажатмуабетот ми е наместо да се гордееме шо Александар Македонски, Гоце Делчев, Гемиџии, Кирил и Методиј ќе бидат на плоштад ние се расправаме и збориме глупости ..
бидејќи не читаш убаво и неам намера дсо тебе да се расправам аргументот ти беше смешенЕ оти но комент
Очигледно не си го сфатила муабетот со Михајло и Ефтихије. Секад треба да се гради, за да им се остави аманет на идните генерации.те сваќам ама сватиги другите што сакаат да кажат
не е проблем што се градат огромни споменици туку парите што се даваат во време на криза и беда и сиромаштија
океј е тоа да се градат споменици ама не во вакви времиња можеби на пример да имавме барем што се вика средена држава па потоа да се градат вакви работи
кажи што тоа било смешно и ние да се насмеемеаргументот ти беше смешен
за криминалните дејанија валдава има одврзани раце и да гони криминалци и да конфискува имоти јас тоа не го гледам дасе случува освен неколку апсења без епилогкажи што тоа било смешно и ние да се насмееме
која беда и сиромаштија ...те сваќам ама сватиги другите што сакаат да кажат
не е проблем што се градат огромни споменици туку парите што се даваат во време на криза и беда и сиромаштија
океј е тоа да се градат споменици ама не во вакви времиња можеби на пример да имавме барем што се вика средена држава па потоа да се градат вакви работи
pa i seuste nema. ustavniot Sud seuste pravi dalaveriза криминалните дејанија валдава има одврзани раце и да гони криминалци и да конфискува имоти јас тоа не го гледам дасе случува освен неколку апсења без епилог
дури и можат од швајцарија да побараат да се отворат сметки за одредени персони
Инаку јас зборев за фактот дека владата за глупата економска и расипничка политка што ја води се правда дека ете ама сдсм крадеа да крадеа ама тоа не им дава за право они да прават глупости а не дека влдата краде
каква бе гејлда бе какви бакрачи избиј си го тоа од умот,која беда и сиромаштија ...
истата онаа која е 18г тука
со 10милиони ли од споменициве ќе ја решиме?
како и да е ...
работата со спомениците е започната пред 2 години ...
еве се привршуваат ...
ај да ги откажеме ли ..
ќе ни ги вратат парите?
мене ми се гади шо народов внатрешно му се буткаат у психа преку медиуми дека е тоа така ... дека не чинело .. дека се глупости .. и некои од народот застануваат на страна на гејлада и почнуваме да се плукаме меѓу себе ...
на кого не му чини споменикот на Александар и останатите у центар - Мене не !
на кого?
сиет знаеме ... зошто некои се на нивна страна и се делат тоа не ми е јасно ...
зошто некои медиуми преувеличуваат и тоа не ми е јасно ...
(јасно ми е се ама ај да не навлегуваме)
зошто на медиуми не почнат да се занимаваат со други работи ... со пропагирање на Македонската вистина за старт ?
дали сте чуле во Гејлада препукувања меѓу внатрешните опозиции и власта околу заеднички државни интереси?
нема сите се заедно ....
ние за еден споменик се испосравме по форуми колку сме се уназадиле ...
ај наведи примери ...Инаку јас зборев за фактот дека владата за глупата економска и расипничка политка што ја води се правда дека ете ама сдсм крадеа да крадеа ама тоа не им дава за право они да прават глупости а не дека влдата краде
Старите викаат многу убаво живеевме во времето на Тито; не не интересираше политика, чекавме да дојде лето и да земеме К-15.која беда и сиромаштија ...
истата онаа која е 18г тука
со 10милиони ли од споменициве ќе ја решиме?
како и да е ...
работата со спомениците е започната пред 2 години ...
еве се привршуваат ...
ај да ги откажеме ли ..
ќе ни ги вратат парите?
мене ми се гади шо народов внатрешно му се буткаат у психа преку медиуми дека е тоа така ... дека не чинело .. дека се глупости .. и некои од народот застануваат на страна на гејлада и почнуваме да се плукаме меѓу себе ...
на кого не му чини споменикот на Александар и останатите у центар - Мене не !
на кого?
сиет знаеме ... зошто некои се на нивна страна и се делат тоа не ми е јасно ...
зошто некои медиуми преувеличуваат и тоа не ми е јасно ...
(јасно ми е се ама ај да не навлегуваме)
зошто на медиуми не почнат да се занимаваат со други работи ... со пропагирање на Македонската вистина за старт ?
дали сте чуле во Гејлада препукувања меѓу внатрешните опозиции и власта околу заеднички државни интереси?
нема сите се заедно ....
ние за еден споменик се испосравме по форуми колку сме се уназадиле ...
како се придвижуваат?ај наведи примери ...
јас би навел дека не е ништо идеално и дека се придвижуваат работите кон напред обидувајќи се да не дадат газ ...
за разлика од некои други политики кои не тапкаа у место .. и кои мајката би ја продале за личен корист
оваа година ако има визна либерализација полесно ли ќе ти биде ..
а кои се тие третите идеалните кои би ја воделе државата?
Vikas ALfa televizija koja e vo sopstvenost na sterjo nakov ima pravo da zbori protiv spomenici vamte tamte cak i da laze deka se zapostavuvale zdravstvo obrazovanie i sto li ti ja znam uste ne, a se davale ne znam kolkavi pari za kultura, koga samo sto vi posociv deka za kultura se odvojuvaat samo 2,03 % od bugjetot.каква бе гејлда бе какви бакрачи избиј си го тоа од умот,
секој здраворазумен ќе ти каже дека владава е или глупа или луда,оди отвори економија да видуш што пишува леандра на тема владата поопасна од кризата па ќе ме сватиш зошто народов е поделен и зошто толку луѓе се бунат
секоја критика кон власта ти ја сметаш за платена пропаганда од гејладата
На медиумите им е должност да критикуваат :smir:
ајде еден ке дадам....МАКСИМАЛНА НЕКООРДИНИРАНОСТ НА МОНЕТАРНА И ФИСКАЛНА ПОЛИТИКА тоа е детски бизарно мизерија....за 7 милијарди евра ветени инвестиции не зборимеај наведи примери ...
јас би навел дека не е ништо идеално и дека се придвижуваат работите кон напред обидувајќи се да не дадат газ ...
за разлика од некои други политики кои не тапкаа у место .. и кои мајката би ја продале за личен корист
оваа година ако има визна либерализација полесно ли ќе ти биде ..
а кои се тие третите идеалните кои би ја воделе државата?
ова онака од памет од шо немаше шо да наведеш?пак има редици по шалтерите ,пак се чека две недели за извод
судството одсекогаш е хаос ..Пак судството е хаос
само што се има илјадници отпуштени и безработни луѓе
криминалот расте иамме пукотници на сред бел ден
колку што оваа влада има инвестирано у образованието никој досега не го сторил тоа ...факултетине кои треба да се финансираат не се финансираат
одозгора се покачија таксите на се