VOLK2234
еврофоб и хомоскептик
- Член од
- 16 септември 2008
- Мислења
- 5.517
- Поени од реакции
- 4.387
А со чии пари ке се прави Александар?со чии пари е правен скендерберг?
А со чии пари ке се прави Александар?со чии пари е правен скендерберг?
зборам баш за пари и како треба да се трошатПрво доста ми го спамираш и тролаш постот со глупости
Скендербег, не е правен од наши пари.
кој кажа дека од наши пари е правен
Финтата е тоа што они градат а кај нас Васко глигоријевиќи пљукаат кон се што се гради
Народот на избори си беше јасен дека е за градба
Јас зборам за пари. Колку се трошат и како се трошат. Или веќе не е до паритеондак зошто против Скулптурите ?
Треба одговор ?
Политички поени
Политики за бришење по грчка нарачка и изработка
Нешто напротив
со пари од буџетот значи мои ,твои пари ,од она 19% што го плаќам секој ден кога купувам нешто од тие париА со чии пари ке се прави Александар?
Да си ми жива и здрава.со пари од буџетот значи мои ,твои пари ,од она 19% што го плаќам секој ден кога купувам нешто од тие пари
Пс: си го згрешила човекот за кој мислиш дека има партиска книшка. не сум јас по книшките. најлесно е да се браниш со партиски лепенки и девалвации. Тешко е со аргументи, но пробај понекогаш
правиш споредби со навестување или насочување кон онаа омилента изрека на вмро:ние да сеа заебавме ама бране.....
И со тоа се правдаа
нема оправдување за глупостите што ги прават крај
П.с ако немаш аргументи не плукај на мене молим те можеш едноставно да го скокнеш мојот пост
Да повеќе од 2 милијарди. И фала богу другите одат во другите министерства и во економијата наша. Или чекај малку ај да го ѕирнеме буџет и вака малку пореално да го разгледаме.Persey;2504863 Буџетот на Македонија за 2009 година изнесува [B напиша:164 милијарди и 215 милиони денари[/B]. Тоест тоа е нешто повеќе од 2 милијарди евра. Малце побаеѓи поише од 2 милијарди евра но еве ќе ја заокружиме таа цифра.
Од овие 164 милијарди денари потенцирам само 3 милијарди 337 милиони 374 илјади денари отпаѓаат на севкупниот годишен буџет на министерството за култура. Тоа се некаде од 50 до 60 милиони евра.
Не се кратат пари од здравството за да се дадат во културата. Доста шпекулираш.зборам баш за пари и како треба да се трошат
читај убаво значи океј е дасе дават пари за споменици иако се кратат пари од здраството ?
За парите во буџетот како ќе се трошат во најголема мера одлучуваат политиките кои се гласаат на избори. А во изборната програма нешто што е ветено би требало да се исполни, бидејќи народот за тоа гласал.со пари од буџетот значи мои ,твои пари ,од она 19% што го плаќам секој ден кога купувам нешто од тие пари
а ти си неговиот адвокат?Пс: си го згрешила човекот за кој мислиш дека има партиска книшка. не сум јас по книшките. најлесно е да се браниш со партиски лепенки и девалвации. Тешко е со аргументи, но пробај понекогаш
За свинскиот грип се сложувам...илузорно е да се трошат пари на вакцини ...
а не на култура ..
кој свински грип ти се молам ... шо кревате рејтинг на глупости ..
во самиот епицентар на грипот не прават таква паника како тука некои на форумов ..
и случајот во Косово испадна дека е возпаление на дробови ..
и се е гола вода во врска со тоа ..
секој што и кива денеска на аеродром или у мексико одма карантин свински грип оди ..
од тие случаи кои се сомнителни во Мексико (значи во епицентарот) само десетици дали се заболени од свинскиот грип а само мала бројка се почнати
е сеа ние да не треба 2милиона вакцини да купиме ...
кои пари ги праат само фармацевтиве ...
од глупи ко нас ...
а некои ќе плачат за споменик на АЛКЕКСАНДАР ејјј ..
наместо да бидете горди шо у среде Скопје ќе го имате ....
Сакаш да кажеш дека парите инвестирани во културата се крадење на народот ?а ти си неговиот адвокат?
Ниту пак му дадов лепенка само што кампањата со посочување на прст дека они кутрите(вмро) не можат ништо да сторат ради тој бране го сторила своето
бране из гоне
Власта има власт и нема никакво оправдување за тоа што ќе усерат и тачка и било кој друг да ми рече ама бране или ама ајде сеа да видиме сдсм што сторила и споредби одма вадат се со цел да ја оправдат дека оваа влада не краде и со тоа е амнестирана од фактот дека прави лоши економски политики итн
нема оправдување тачка
а фактот што едвај 40% излегоа да гласат кажува нешто нели ?Не се кратат пари од здравството за да се дадат во културата. Доста шпекулираш.
За парите во буџетот како ќе се трошат во најголема мера одлучуваат политиките кои се гласаат на избори. А во изборната програма нешто што е ветено би требало да се исполни, бидејќи народот за тоа гласал.
но коментСакаш да кажеш дека парите инвестирани во културата се крадење на народот ?
што збориш глупости ?
Волку непромислено (според мене) мислење почна пречесто да има на форумот. Сепак, тоа не значи дека си во право. Да не преземеш мерки за светска епидемија треба да бидеш многу многу чукнат. Ако требаат 3 милиони за сигурна заштита, треба владата да одвои 3ипол. Здравјето е најважно. Потоа се` друго.илузорно е да се трошат пари на вакцини ...
а не на култура ..
кој свински грип ти се молам ... шо кревате рејтинг на глупости ..
во самиот епицентар на грипот не прават таква паника како тука некои на форумов ..
и случајот во Косово испадна дека е возпаление на дробови ..
и се е гола вода во врска со тоа ..
секој што и кива денеска на аеродром или у мексико одма карантин свински грип оди ..
од тие случаи кои се сомнителни во Мексико (значи во епицентарот) само десетици дали се заболени од свинскиот грип а само мала бројка се почнати
е сеа ние да не треба 2милиона вакцини да купиме ...
кои пари ги праат само фармацевтиве ...
од глупи ко нас ...
а некои ќе плачат за споменик на АЛКЕКСАНДАР ејјј ..
наместо да бидете горди шо у среде Скопје ќе го имате ....
ОК .. те разбирам ..и во право си ...Волку непромислено (според мене) мислење почна пречесто да има на форумот. Сепак, тоа не значи дека си во право. Да не преземеш мерки за светска епидемија треба да бидеш многу многу чукнат. Ако требаат 3 милиони за сигурна заштита, треба владата да одвои 3ипол. Здравјето е најважно. Потоа се` друго.
Мешаш претседателски со парламентарни избориа фактот што едвај 40% излегоа да гласат кажува нешто нели ?
дека програмите на двете партии смрдат
Иначе секаде се кратат та и од 60 милиони евра на Мин. за Култураинаку се крата има вест не шпекулирам пастирв убаво со болд за да прочиташ дека се кратат пари
сеа не ми кажа оправдано е или не
но комент