“Македонија“: Остра реакција во Скопје против спомениците!

• Креатор на темата Креатор на темата ^^Smiley^^
  • Време на започнување Време на започнување
Е па ти и таквите како тебе сте ЦРНИТЕ овци кои ги стрижат.
душичка знаев дека ќе ме цитираш:helou:

сеа двеста пати ти реков јас не те сакам тебе ...сеа немој вака пред сите тука да ми се пушташ:pipi:

Цела инфраструктура, училишта и објекти од јавен интерес не ги изградил ниту тито ниту србија или хрватска, ниту горенаведените не дале ни пара за изградба на таа инфраструктура и градби, целата инфраструктура и градби се изградени од парите дадени од македонците дадени во вид на самопридонес и изградени од македонски работници.
бацилис колку и да не сакаш да признаеш тој човек не натерал и успеал да направи колку толку за нас повеќе отколку ние самите биди реалне сеа не дека го сметам за бог ама познавајќи го нашиов менталитет досега ќе бевме .....

јас прашувам кој ни е крив?
Каде се граѓаните во сева оваа приказна ?
Каде ни е свесноста ?

Како не се жалат хрватите ,словенците и србите дека биле репресирани ?Како не се жалат останатите народи само нас не дупеле или пак ние сме дозволиле да не дупат?

Сами сме си криви они виделе овци за стрижење и не стрижеа ама барем се грижеа за нас сеа кој стигне не дупи и стриже :pipi:

Izvini jas nevidov vo mojot post placenje i obvinuvanje deka nekoj ni e kriv...
Jas sakam da odam napred e na da placam po nekoe si vreme koe odamna pomina...i nikako nesakam nekoj da mi pravi cuvstvo deka Makedonija ni e poklon i treba da bideme srekni za ovie 38% sto ni ostanaa ...
Ne nikako nema da bidam sreken zatoa sto nasite predsci ginele za 100% Makedonija i bile izlazani i podeleni...
Prakani na raznorazni frontovi so nadez deka nekogas ke go dobijat toa sto go zasluzile...
A denes NIE plukame po nivnite grobovi gi zaboravane i velime TITO....
Izvini ama toa nemazam i nesakam da go razberam...

I uste ednas MAKEDONIJA ne e POKLON MAkedonija e izborena so KRV ...

Izvini jas nevidov vo mojot post placenje i obvinuvanje deka nekoj ni e kriv...
Jas sakam da odam napred e na da placam po nekoe si vreme koe odamna pomina...i nikako nesakam nekoj da mi pravi cuvstvo deka Makedonija ni e poklon i treba da bideme srekni za ovie 38% sto ni ostanaa ...
Ne nikako nema da bidam sreken zatoa sto nasite predsci ginele za 100% Makedonija i bile izlazani i podeleni...
Prakani na raznorazni frontovi so nadez deka nekogas ke go dobijat toa sto go zasluzile...
A denes NIE plukame po nivnite grobovi gi zaboravane i velime TITO....
Izvini ama toa nemazam i nesakam da go razberam...

I uste ednas MAKEDONIJA ne e POKLON MAkedonija e izborena so KRV ...
никој не плука по нив .......сите плукаат по тито демек не репресирал дека индетитетот ни бил потиснат дека сево ова ни се случува ради таа политика

Јас реков и ќе речам кој ни е крив?
Самите ние .......
Inace ovoj stap denes sto go jademe e tokmu nasledstvo od taa politika sto ni se slucuvase...

.
хм...
сеа ме збунуваш ...викаш дека сево ова е последица на политиката на тито?

бацилис колку и да не сакаш да признаеш тој човек не натерал и успеал да направи колку толку за нас повеќе отколку ние самите биди реалне сеа не дека го сметам за бог ама познавајќи го нашиов менталитет досега ќе бевме .....

марсовка соочи се со реалноста, а реалноста е дека ниту ти ниту јас не знаеме и никогаш нема да знаеме како ќе било ако сме биле сами или не.
Проблемот е ти да си признаеш себеси дека имаш некои неосновани убедувања, јас си признавам дека не знам како ќе било и си признавам дека ако кажувам како ќе било ако нешто во минатото поинаку се сторело дека само ќе си правам бајрам на паметот.
Не ме сфаќај погрешно ама сакам да ти воочам дека муабетот кој сакаш да го водиш се сведува на аналогијата: „баба да имаш к*р ќе беше дедо“, а такви муабети не водат никаде.

никој не плука по нив .......сите плукаат по тито демек не репресирал дека индетитетот ни бил потиснат дека сево ова ни се случува ради таа политика

Јас реков и ќе речам кој ни е крив?
Самите ние .......
хм...
сеа ме збунуваш ...викаш дека сево ова е последица на политиката на тито?

Ne nevikam deka seto toa e posledica na politikata na Tito...
Ne sum opsednat so likot na TITO...
Samo znam, toa sto go imame e izboreno so troduplo poveke KRV od bilo koja druga drzava ...a nie plukame po toa i ja prefrluvame zaslugata na onie koi polovina vek ne manipuliraa...

Ne nevikam deka seto toa e posledica na politikata na Tito...
Ne sum opsednat so likot na TITO...
Samo znam, toa sto go imame e izboreno so troduplo poveke KRV od bilo koja druga drzava ...a nie plukame po toa i ja prefrluvame zaslugata na onie koi polovina vek ne manipuliraa...
а ние самите дозволивме да не манипулираат ....
И никој не плука бре двеста пати ти реков

марсовка соочи се со реалноста, а реалноста е дека ниту ти ниту јас не знаеме и никогаш нема да знаеме како ќе било ако сме биле сами или не.
Проблемот е ти да си признаеш себеси дека имаш некои неосновани убедувања, јас си признавам дека не знам како ќе било и си признавам дека ако кажувам како ќе било ако нешто во минатото поинаку се сторело дека само ќе си правам бајрам на паметот.
Не ме сфаќај погрешно ама сакам да ти воочам дека муабетот кој сакаш да го водиш се сведува на аналогијата: „баба да имаш к*р ќе беше дедо“, а такви муабети не водат никаде.
у право си

Татарчето отиде да олади. Назад на темата.

а ние самите дозволивме да не манипулираат ....

Тоа ние сами не го префрлај на цел народ ...
Тие кои дозволија да не манипулираат погоди од еднаш кои се наследници на таа политика...:toe:

Соросоидите јадат г*мна за спомениците,
а карванот си врви.

„Да си соросоид во Македонија“ - Ех колку тоа гордо звучи (бљаааак)

Постои цела мешавина од расни (етнички, н.з.) интереси во Македонија. Помалите раси, како Власите, Аруманите и другите помали групи кои се расфрлани низ земјата ќе останат без својот дел, бидејќи нивното влијание е безначајно. Турците, Бугарите, Грците, Србите и Албанците се конкурентските раси. Турците, иако се владејачка раса, не претставуваат ниту една шестина од населението на Македонија. Бугарите се најбројната раса и тие ги предизвикуваат непријателството и зависта не само на Турците, туку и на Србите, Грците и на Албанците. MAKEDONCI NEMA
http://www.globusmagazin.com.mk/?ItemID=F0C89757B28284419C7024231FFE8164

И ПА ДА ВИ ЕБАМ У ЕНИЧАРИТЕ

САТАРИ ЗА ТАТАРИ!!!

Цела инфраструктура, училишта и објекти од јавен интерес не ги изградил ниту тито ниту србија или хрватска, ниту горенаведените не дале ни пара за изградба на таа инфраструктура и градби, целата инфраструктура и градби се изградени од парите дадени од македонците дадени во вид на самопридонес и изградени од македонски работници.

Тоа не е точно,
Словенија и Хрватска имаат оделувано по 1 милијарда долари годишно за
Македонија и Косово.
Се што е изградено до 1985 е благодарејќи на нив, и тоа е една од причините за отцепувањето на овие две држави од тогашната федерација.

Тоа не е точно,
Словенија и Хрватска имаат оделувано по 1 милијарда долари годишно за
Македонија и Косово.
Се што е изградено до 1985 е благодарејќи на нив, и тоа е една од причините за отцепувањето на овие две држави од тогашната федерација.

Од кај бе овие муабети жити се? Југославија била една компактна целина, индустријата грото била на север, земјоделието било на југ.

Ја не знам само од кај ја извади цифрата. Дај извор, книга, документ, или муабетов е ми кажа братучед ми од Загреб.:baeh:

Од кај бе овие муабети жити се? Југославија била една компактна целина, индустријата грото била на север, земјоделието било на југ.

Ја не знам само од кај ја извади цифрата. Дај извор, книга, документ, или муабетов е ми кажа братучед ми од Загреб.:baeh:

Од 1962 година донесена е законска одредба за издвојување на 1,92% од друштвениот производ за неразвиените републики: Босна, Црна Гора и Македонија и покраината Косово.
Овој статус на неразвиени подрачја овие републики нема да го изгубат до распадот на СФРЈ.
Парите се собирани и дистрибуирани преку Фонд за неразвиени подрачја формиран во 1965 година
Во фондот учествува најмногу Словенија со 30%, па Хрватска со 25%, па следи Војводина па Србија.
Иначе БДП на СФРЈ во 70-те кога има 20 милиони становници е 3000 долари по становник, па сега рачунај.

Судирот настанува токму околу распределбата на парите од сојузниот фонд , а она со национализмот во 90-те е само фурање на маси. Се се вртело и се врти околу пари.

и нормално Хрватска и Словенија да се поразвиени - кај нив пред 100 години Австроунгарија со индустријализација и колку толку средена монархија со парламент.

кај нас во тоа време Турција со аскерот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom