Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Статус
Затворена за нови мислења.

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Ferguson: "Liverpool nema šanse, Chelsea opasan"

Trener engleskog prvaka Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson izjavio je kako se Liverpool ne može upustiti u borbu za prvaka ovu sezonu dok je Chelsea najveći protivnik njegovom klubu nakon dolaska Carla Ancelottija na položaj trenera...

"Bit će teško Liverpoolu ponoviti prošlu sezonu ili da budu bolji. Njegova se ekipa vrti oko Gerrarda i Torresa. Prošla sezona im je bila najbolja u zadnjih 20 godina i svejedno su završili četiri boda iza nas", izjavio je Sir Alex Ferguson.

S druge strane, Ferguson, koji se nada da će njegova ekipa osvojiti četvrti uzastopni naslov prvaka što do sada nije uspjelo nikome u Engleskoj, strahuje od Chelseaja. "Naš glavni protivnik bit će Chelsea. Ancelotti će promijeniti način igre i oni će igrati kao Milan, a to je talijanskom klubu donijelo dva naslova lige prvaka pa zašto to onda mijenjati?", dodao je Škot.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Aу ау, уште се сеќавам на поранешните двобои меѓу Манчестер и Арсенал, мораше обавезно да има црвен картон и пенал за некоја екипа, тепачки, дополнително време од 5 минути минимум заради некоја тепачка. Вистинска борба беше тогаш :)

За Кин, што да кажам, ѕвероња од капитен :)))) Се` решаваше со боксови :pos:

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
Старо е ова за Видиќ.Сигурно ќе се врати за мечот против Бирмингем.А за против Челзи,ќе се снајде Еванс сигурно. :)

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183

Edwin misses season's start

United have been dealt a blow ahead of the 2009/10 season after confirming that Edwin van der Sar has been sidelined for the start of the campaign.

The 38-year-old Dutch goalkeeper has this week undergone surgery on a broken finger and bone in his left hand, and will be out for up to eight weeks.

Van der Sar suffered the injury saving a penalty from Danijel Pranjic in United's 7-6 shoot-out defeat to Bayern Munich in the pre-season Audi Cup tournament in Germany.

The prognosis means that van der Sar won't be back to full fitness until the end of September. It is frustrating news for Sir Alex, especially as van der Sar was so important to United's defensive solidarity last season. However, Ben Foster signed a new contract in July and Sir Alex said at the time that "[he] is seen as one of the best young goalkeepers in England and we genuinely see him as a successor to Edwin."

This could be the opening Foster has waited so patiently for, although Tomasz Kuszczak will also see this as an opportunity to prove his worth. Sir Alex's selection will be an interesting one for Wednesday's friendly against Valencia and at Wembley this weekend against Chelsea in the Community Shield.

Член од
17 февруари 2009
Мислења
728
Поени од реакции
60
Еве ме и мене после подолго време (заради обврски). Нема да повторувам се она што е напишано, само сакам да кажам дека на стратот како по традиција последните години сме во лоша позиција. Наспроти убавиот распоред на стартот на оваа сезона, се соочуваме со повреди на играчи. Знаев дека нешто не е во ред со Ван Дер Сар затоа што "чудно" ми реагираше на пеналите со Баерн Минхен. Неговата повреда и отсуство од 8 месеци ме загрижува бидејќи (и порано имам кажано дека) немаме достојна замена за него. Не ми се допаѓа и повредата на Видиќ но за него имаме достојна замена. Еванс е во се поголема форма и квалитет. Да се надеваме дека благодарение на достојната замена на Видиќ, голманите Фостер или Кушчак ќе имаат помалку работа. За оваа констатација го земам и фактот што првите кола играме со послаби екипи. Е тука е исклучок натпреварот со Челзи, а со Валенсија не го споменувам не дека ги потценувам, туку дека е пријателски. Да се надеваме дека со Овен не е ништо сериозно и дека ќе дебитира без проблем на Олд Трафорд. Со нетрпение го очекувам денот после натпреварот со Валенсија, за да видам дали можеби нешто ќе се договори во врска со трансфер на Силва или Виља (или двајцата) во Манчестер Јунаитед. А на крајот на месецот можно е да се атакува на Рибери по "нормална" цена. Но сепак ќе повторам дека не е ништо страшно ако не успее ништо од ова бидејќи имаме солидни играчи за сите позиции (освен голмани). Обврската на Ферги е во креирање на нови шеми на тактика. Мора да се пронајдат и разни други, досега неупотребени варијанти на тактика бидејќи Челзи е најголемиот конкурент оваа година, а таму на чело, сега е човекот кој ќе ја применува успешната тактиката на Милан. Натпреварот со Валенсија е вечер во 21:00 часот по наше време. Нема најавен телевизиски пренос, останува да се надеваме на линковите за гледање преку интернет. Секако дека ако испадни да има некој пренос, верувам дека сите ние тука ќе си кажеме за да гледаме :). Ја користам оваа прилика да го честитам роденденот на Валенсија и да посакам вечерва добра игра.

Член од
17 февруари 2009
Мислења
728
Поени од реакции
60
Честитики за блогот. Добро е што ќе ни бидат достапни сите информации за новите случувања околу нашиот Манчестр на македонски јазик. Мој предлог е и тука да се презентираат од таму информациите каде што се преведени и проверени, затоа што секој не го знае добро англискиот јазик.

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
7.025
Поени од реакции
1.516
Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909
Еве ме и мене после подолго време (заради обврски). Нема да повторувам се она што е напишано, само сакам да кажам дека на стратот како по традиција последните години сме во лоша позиција. Наспроти убавиот распоред на стартот на оваа сезона, се соочуваме со повреди на играчи. Знаев дека нешто не е во ред со Ван Дер Сар затоа што "чудно" ми реагираше на пеналите со Баерн Минхен. Неговата повреда и отсуство од 8 месеци ме загрижува бидејќи (и порано имам кажано дека) немаме достојна замена за него. Не ми се допаѓа и повредата на Видиќ но за него имаме достојна замена. Еванс е во се поголема форма и квалитет. Да се надеваме дека благодарение на достојната замена на Видиќ, голманите Фостер или Кушчак ќе имаат помалку работа. За оваа констатација го земам и фактот што првите кола играме со послаби екипи. Е тука е исклучок натпреварот со Челзи, а со Валенсија не го споменувам не дека ги потценувам, туку дека е пријателски. Да се надеваме дека со Овен не е ништо сериозно и дека ќе дебитира без проблем на Олд Трафорд. Со нетрпение го очекувам денот после натпреварот со Валенсија, за да видам дали можеби нешто ќе се договори во врска со трансфер на Силва или Виља (или двајцата) во Манчестер Јунаитед. А на крајот на месецот можно е да се атакува на Рибери по "нормална" цена. Но сепак ќе повторам дека не е ништо страшно ако не успее ништо од ова бидејќи имаме солидни играчи за сите позиции (освен голмани). Обврската на Ферги е во креирање на нови шеми на тактика. Мора да се пронајдат и разни други, досега неупотребени варијанти на тактика бидејќи Челзи е најголемиот конкурент оваа година, а таму на чело, сега е човекот кој ќе ја применува успешната тактиката на Милан. Натпреварот со Валенсија е вечер во 21:00 часот по наше време. Нема најавен телевизиски пренос, останува да се надеваме на линковите за гледање преку интернет. Секако дека ако испадни да има некој пренос, верувам дека сите ние тука ќе си кажеме за да гледаме :). Ја користам оваа прилика да го честитам роденденот на Валенсија и да посакам вечерва добра игра.
Мала збунка имаш:smir: 8 недели ке биде отсутен :helou:

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.697
Поени од реакции
11.507
Линк 1
Линк 2

Исто и овде ќе можете да го проследите вечерашниот натпревар.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom