Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 јули 2009
Мислења
122
Поени од реакции
4
ТВ Нова (хрватската) ќе пренесува Премиер Лига оваа година ама мислам дека ќе ни ја кинат кога ќе има премиер лига. Само не знам по колку натпревари ќе пренесуваат преку викендот.
kaj smeat da ja kinat jas pari plakam.............ili koga ke razlmislam so RaiUno mi go imat toa praeno.....Lani i RTL hrvatskata davase mozi pak ke dava...

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Стварно не знам зашто новинаров напишал дека мора да се сочува нашава лига, како да драстично нешто ќе се промени со посетеноста, иначе може само да се зголеми бараноста на интернет приклучоци за да може да се гледаат натпревариве од Премиер, Примера, Бундес и Серија А.
Oстај, новинарски забеготини, како што работат мафијашине во ФФМ, добро е што уште одат луѓе и репрезентацијата да ја гледаат.
Само што како што кажа ти, не знам како луѓево мислат дека посетеноста на нашиот фудбал ќе се зголеми кога како прво сите ќе бараат стриминг на нет/ќе купуваат сателитски/ќе прават било што ама не верувам дека ќе отидат на стадион.

Член од
23 јули 2009
Мислења
122
Поени од реакции
4
Dali na anglicanite mu go prat ova za da odat na stadioni ne pa stadionite se prepolni...Prvo FFM neka go popavi kvalitetot na ligata a posle neka soli pamet..pozz:smir:

Rooney's Temper

in front of Old Trafford
Член од
14 јуни 2009
Мислења
2.888
Поени од реакции
2.653
Dali na anglicanite mu go prat ova za da odat na stadioni ne pa stadionite se prepolni...Prvo FFM neka go popavi kvalitetot na ligata a posle neka soli pamet..pozz:smir:
Види друже како стојат работиве во нашава лига

Вардар-без сигурен спонзор, со просечен тим оваа година
Работнички-можеби нешто подобар од другите
Милано-газдата во затвор, без позначајни засилувања
Ренова-малку постабилна екипа, ама квалитативно ништо посебно
Македонија-ги продадоа најдобрите играчи, главниот финансиер ги напушти
За другиве клубови што да се каже, што веќе не се знае.

Мене ова повеќе ми личи на очајнички обид на ФФМ да се обиде да го задржи и тој мал кредибилитет што сега го има, ама тоа е тоа :toe:

NanI

\Man_Utd/
Член од
14 јуни 2008
Мислења
540
Поени од реакции
2
И да даваат Македонска лига кој ке ја гледа, ке се намали гледаноста на македонските телевизии, на сметка на странските.

N

navivacka

Гостин
Aбе луѓето во живо не одат да ги гледат не па на ТВ...стварно не им го свакам тоа...и онака нема веке што да се гледа на ТВ па сега и ова што го прават:uvo:секоја дерби пресметка речиси се игра во Недела.А да се седи на нет и да зјапаш 90 минути во мониторот заради емитувањето на македонски екипи кој ретко некој ги гледа...ке изгубат од тоа многу телевизиите...ама УЕФА и се е можно...веке ништо не ме изненадува.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Кој будала ќе гледа домашно првенство бе... тоа стадионите се празни - дури и вистинските фанови не ги бодрат не па да седнам пред тв и да гледам како се мачат по оранициве наши...

Kopites

You'll Never Walk Alone
Член од
25 август 2008
Мислења
760
Поени од реакции
10
Па ако не ви се глеа пред компјутер, ќе идете у паб, кафич, кладионица, ја прошла сезона, коа Ливерпул не ги даваа на А1, си идев у паб и уз пиво на Sky Sport си глеав, бар си уживаш и преносот. :) У секој случај ќе има огромен пад на гледаност на нашиве телевизии преку викенд.:toe:

Член од
17 февруари 2009
Мислења
728
Поени од реакции
60
Не се секирајте вие за тоа. Нека се секираат газдите на телевизиите. Тие плаќаат огромни пари за да ги добијат ексклузивните права за пренос. Ние гледачите пак ќе си се снајдеме. Нема жива сила што ќе ме натера да гледам нешто друго , кога Манчестер Јунајтед игра, па макар и со некој од Африка. Премиер лига ќе има на РТС 2. Мене не ми е проблем на српски да слушам, си разбирам :), незнам ако за некој е тоа проблем, нека му се молат на Игорче од Сител. Важно е дека на телевизија нема да останеме без фудбал.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Па ако не ви се глеа пред компјутер, ќе идете у паб, кафич, кладионица, ја прошла сезона, коа Ливерпул не ги даваа на А1, си идев у паб и уз пиво на Sky Sport си глеав, бар си уживаш и преносот. :) У секој случај ќе има огромен пад на гледаност на нашиве телевизии преку викенд.:toe:
Фала за корисниот совет, него... љубим ти аватар... Мајкл Овен е тоа?

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.581
Поени од реакции
6.299
Не верувам оваа правило за телевизиите да се примени од оваа сезона,веке телевизиите почнаа ад ги најавуват првенствата така да од следната најверојатно.Дури и да не даваат не сум загрижен,ке одам да гледам во кладилница или на нет :smir:

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
ц ц ц што нема да им текне,Недела,ден за фудбал,претежно дерби,МК лига да се емитувало...што ќе не видиш што ќе не чуеш...Ај тие што имаат сателитска нема ич да му ја мислат,ама ние кабелциве треба да булиме у монитор!-Аааа мора да се бунат телевизииве за ова срање што тек ќе се деси!

N

navivacka

Гостин
ц ц ц што нема да им текне,Недела,ден за фудбал,претежно дерби,МК лига да се емитувало...што ќе не видиш што ќе не чуеш...Ај тие што имаат сателитска нема ич да му ја мислат,ама ние кабелциве треба да булиме у монитор!-Аааа мора да се бунат телевизииве за ова срање што тек ќе се деси!

Што јас зборев во еден пост,истото...ке изгубат многу телевизиите со ова...нема смисла вака,прво ја префрлија лигата на Сител,сега и ова...зар вреди на дерби да се седи пред компјутер:uvo:Баш сакам да видам како ке се снајдат со тоа...

Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909
Inter coach Jose Mourinho has declared himself interested in replacing Sir Alex Ferguson as manager of Manchester United, once the great Scot retires.

Mourinho bossed Chelsea to back-to-back Premier League titles during his tenure at Stamford Bridge. His reign over the Blues came to an unceremonious end after a breakdown in the relationship between the Portuguese and owner Roman Abramovich.

'The Special One' has since been successful in Italy, winning Serie A, but would welcome a return to England with the Red Devils in the future.

"I would consider going to Manchester United but United have to consider if their want me to succeed Sir Alex Ferguson," Mourinho said, according to The Daily Mail.

"If they do, then of course.

"I like England where the fans are very passionate and make a game a beautiful occasion with an incredible atmosphere."

Mourinho also took somewhat of a belated parting shot at Chelsea after his "divorce" from the club, citing the differing fortunes of the two parties since their less than amicable split.

He continued, "I had many conversations before Chelsea and I decided on a divorce.

"It was difficult because we loved each other but the relationship went in one direction and it was best for everyone.

"Since I left, I became champion again but they have not been champions again. I keep winning and they don't."

Превземено од goal.com :smir:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom