Мурињо сака да го наследи Сер Алекс на кормилото на Јунајтед
Жозе Мурињо признава дека ќе размисли за превземање на кормилото на Манчестер Јунајтед откако Сер Алекс Фергусон ќе се пензионира
Поранешниот стратег на Челзи влегува во втората сезона со Интер, каде што во мај го освои Скудетото во Серија А.
Мурињо е еден од високо ценетите стратези во Англија откако освои две титули со Челзи а стратегот исто така е високо ценет и во Европа откако со Порто триумфираше во Лигата на Шампионите.
Се шпекулира дека тој најверојатно ќе биде на врвот на листата менаџери како потенцијални наследници на Сер Алекс Фергусон кога Шкотот ќе се пензионира за две до три години, и Мурињо признава дека е заинтересиран за таа опција.
“Ќе ја земам во предвид преселбата во Манчестер Јунајтед но и Манчестер Јунајтед треба да иам во предвид дали сакаат јас да бидем наследник на Сер Алекс.” –
Dayli Mail го цитира Мурињо. “Доколку тие ме имаат во предвид зошто да не.“
“Ми се допаѓа Англија каде фановите се многу страсни, ги разубавуваат натпреварите и прават одлична атмосфера.”
“Имав многу разговори пред јас и Челзи да се разделиме. Беше тешко бидејќи имаше меѓусебна љубов но на крајот одлучивме дека најдобро за сите е да се разделиме.”
“Откако заминав јас повторно станав шампион но тие не. Јас продолжив да победувам, тие не.”
Интер ја освојуваше Серија А и пред Мурињо да пристигне и причината поради која тој беше ангажиран е успех во Лигата на Шампионите.
“Имам проект од кој сум многу возбуден. Кога заминав во Челзи нивна голема опсесија беше да се освои Премиер Лигата по половина век.”
“Во Интер освојувањето на Серија А е многу важно но и нешто друго имаме во мислите.”
Бизарно: Тевез се повредил под туш!
Фудбал - <A href="http://penal.com.mk/anglija">Англија
И тоа се случува. Преку 30 милионското засилување на Манчестер Сити имаше мала незгода во туш кабината каде го повреди коленото, па ќе мора да отсуствува околу 1 месец. Иако нема да биде на располагање на екипата на подготовките во Јужна Африка, тренерот Марк Хјуз, тој со оптимизам изјави дека не е загрижен и дека е сигурен дека напаѓачот ќе биде подготвен за почетокот на новата сезона
Ај дека се слаби па немаат ни срека :pos2: