Теми за размислување... [Што е форумот денес?]

B

Borg_Drone

Гостин

....Види ја одговорноста , газдите не одговараат за приватни работи како репутација и п.пораки......

Кога се измешаа овие работи заедно,почнаа препукувањата , и немало асална дискусија ,
епа ќе нема , кога незнаат да си држат луѓево дистанца.
Ете каде и лежел зајакот. :)
Кога веќе ме цитираше, на ова ќе ти одговорам со следново: немој да мислиш дека и во RL, со твоите пријатели нема да имаш проблеми ако не знаеш да држиш дистанца за некои работи.Под тоа подразбирам дека не е се за кажување на сите личности нели?Затоа си постои граница.А ти ако не знаеш за граници, тогаш и ќе си имаш проблеми во животот....И така и препукувањата, oговарањата conspiracy theories ќе бидат присутни и во твојот живот, односно оној не виртуелниот.И тоа ќе биде твоја вина.Кога сме веќе кај тоа.Е сега следи прашањето:
.Како можеш да имаш препукување со некој член од форумот, ако разговарате на теми каде го делите истото мислење, но и истото разбирање за работите, во повеќето сфери на животот?

Горе со останатото не се сложувам, јас овдека на форумот дискутирам со членови кои се составени од крв, месо, и емоции а не со кибернетски суштества.И за да дојдам до некакво разбирање на работите, јас морам тоа да го остварам со комуникација, а комуникација не е можна ако нема и некаква дружба, зафрканции и.т.н.
Не може сите да бидат намќори и да одговараат само со ДА и НЕ.
Што значи не се сложувам со тебе, секој различно ги толкува работите нели?Ако ти сметаш дека е правилен твојот избор go ahead секој има право на свое мислење.
Форумот е и тек како место за комуникација, дружба и учење нови работи.

U

UniqueGirl

Гостин
ОМГ!:uvo: Од која планета си паднато ти? Имаш родители? Одиш на училиште? Правиш нешто во животов освен што учиш уличарски речник и однесување? Се надевам дека ќе дојде поскоро денот кога ќе си го прочиташ ова и нема да знаеш кај да си ја пикнеш усрамената глава. Да ти се плукнам во муабетот и се` што личи на тебе! Па уште вреѓа кого стигне. За да вреѓаш некого, треба да си нешто над него и да си доволно паметна да го сториш истото на далеку покултурен начин. За да успее де. На овој начин, додека вреѓаш, сама паѓаш под секој лик од гореспоменатите.
Ваквите како тебе го гнасат форумов. Т.е. да не се повторувам, кажав погоре. Важно да, има исклучоци кои е задоволство да се прочитаат и со кои е прекрасно да се размене некој муабет, но штета што има доста и од твојава сорта.
Се надевам нема да ми го тргнете постов, ако ништо друго барем додека не го прочита живовосуштествокоенезнамкакодагонаречам.

п.с. И да, и тебе не би ти дошло лошо да го извадиш ку*от од уста.:pusk::vozbud:
Е на таквите како тебе алудирав.
Зашо нема квалитетни дискусии?
Зашо Дивајн тупи у теми у стилум "Драга Кајгана", "Дали би простиле неверство" и слични ми срања.
Али и се може.
И е авторитет.
И беше админ, sakamda sumadmin. Yeey! :)
Друга ствар.
Дали ја иам родители, дали идам у школо, уопште ти се не тиче, јасно?
На крај краева има мал миљон ко тебе, па ко ќе собереш два и два ќе сфатиш кај кого е проблемот.
Дотогаш повелела еден среден прст, од овој некултуреннеобразованмаливраг - Марија. :pusk:

Не ми се верува дека имаш храброст да пишеш ваква ствар..
Болдирано: Да не чепкам по логови, и самата знаеш колку пати имаш откажано кафе ..
Можеби не ми одговарало друштвото. :helou:

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
^ :fp2:
Можда ќе подркет неколку копиљаци на тебе сега, мислејќи дека и "го спушти" на Дивајн. Можда и некое зеленко ќе добијаш.

Те молам не ме адви на мсн и не ме терај да го бришам и овај пост.

Крајната линија е... Денес лично за мене форумов е место кај шо појќе би можел да се изнервирам, него да се изрелаксирам како пред година и кусур. И најмногу ради вакви препотентни сезнајковци и сезнајковки.

Член од
22 септември 2008
Мислења
412
Поени од реакции
32
Е на таквите како тебе алудирав.
Зашо нема квалитетни дискусии?
Зашо Дивајн тупи у теми у стилум "Драга Кајгана", "Дали би простиле неверство" и слични ми срања.
Али и се може.
И е авторитет.
И беше админ, sakamda sumadmin. Yeey!
Друга ствар.
Дали ја иам родители, дали идам у школо, уопште ти се не тиче, јасно?
На крај краева има мал миљон ко тебе, па ко ќе собереш два и два ќе сфатиш кај кого е проблемот.
Дотогаш повелела еден среден прст, од овој некултуреннеобразованмаливраг - Марија.
Годхејт, дали си тоа ти? o_O

Можеби не ми одговарало друштвото.
Чудно..
Да беше така ќе ја покажеше таа твоја дрскост што ја користиш на форумот, а воедно и го уништуваш со истата.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Денес, а посебно според темава, форумов го направивте место каде секој може да си дозволи да извреѓа и да омаловажува кого стигне.
Полека малку
Форумов станува како World of Warcraft.
Или било која друга ултра-зависна игра каде што можеш да бидеш се тоа што не си.

И не, не го споредувам со тоа зашто само на тој начин знам (со игри), туку едноставно перфектно го доловува форумот.
2006та - заебанции, дружби, дискусии.
Fastforward во 2009та - World of Warcraft. Поточно, билдање карактери, слаба дискусија која е засенета од константното докажување и "левелирање".

Значи, влагаш на форум, влагаш во својот форумски лик/карактер, кој можеби е ист на тој во реалниот живот, а можеби е ТОТАЛНО различен. И место да бараш тема за дискусија, бараш тема на која можеш да го дигнеш својот карактер на уште едно повисоко ниво - да си фатиш еден левел више.
Еи, затоа Апокалипто немодераторот ги збореше собиранките, да се види кој левелира карактери, а кој си праи муабет како оној во живо. Форумот на крај е една моќна алатка, можеме да дискутираме со група на луѓе кои можеби не би не сфатиле сериозно во живо (ради возраста, изгледот или ред други работи), ама наместо ние тоа да го користиме, ние го ИСКОРИСТУВАМЕ.

Така, се случуваат навреди и ред други работи кои ја уништуваат во поим дискусијата, само за да го избилдаме нашиот карактер. И стварно, ја ве сфаќам, сум видел како другари забегуваат во ваквите "игри", знам кое моќно чуство е кога си поголем на WoW, односно на форум.

П.с. Се кладам сега зашто користев прво лице за објаснување, ќе биде причина за некоја реплика со утната поента. :)

U

UniqueGirl

Гостин
^ :fp2:
Можда ќе подркет неколку копиљаци на тебе сега, мислејќи дека и "го спушти" на Дивајн. Можда и некое зеленко ќе добијаш.
Исклучена е репутацијата.
Не се сеќирај, ок е.
Шо како зашо не се пушташ на форум не ме занима.
Оддамна изгубив желба за логирање и ја веруј.
Некој ради сезнајковци, некој ради копиљаци, некој ради провинциски гомна зачинети со евтин хумор.
Тоа е. :helou:

Чудно..
Да беше така ќе ја покажеше таа твоја дрскост што ја користиш на форумот, а воедно и го уништуваш со истата.
Just ignore me ok.

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Да се собереме 150 души да и` купиме пакет паломи на UniqueGirl.

Сериозно, се прашвам зш не ме цитираш и не ми реплицираш во целост. Или Вашето метрополско височество не е доволно дораснато за дискусија без да мешаме лични работи?

U

UniqueGirl

Гостин
Да се собереме 150 души да и` купиме пакет паломи на UniqueGirl.

Сериозно, се прашвам зш не ме цитираш и не ми реплицираш во целост. Или Вашето метрополско височество не е доволно дораснато за дискусија без да мешаме лични работи?
Еј,
се извинуем стварно.
Не знаев дека толку те занима мојот лик.
Какви лични ствари би стаил у дискусија молимте?
Нека ти биде,
и онака ми е ебано досадно. :icon_lol:

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Позади добриот коњ доста прашина се крева :)

Болиглава и останати...
Што се замарате со девојчето кога можете да дадете едноставно игнор како што јас правам кон одредени членови :) Си постојат модератори кои ја контролираат темава и бришат неприкладни мислења. Едно што научив е да не се нервирам на нечие мислење на ФОРУМ, ептен underage е малце.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233

Може да те наречам коњ?

Аман бе луѓе....
Ај, нема везе. Без везе ми е да објаснувам дека 2000 мислења не се потребни за упис во ЈБТ, 3000 поени репутација не се услов за факултет, посета на профил не е идење на гости и она темана топ10форумџии не е Златна Бубамара на популарноста....
И пак почнав да објаснувам. Ај...

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Компјутер за секое дете?

NOT! :star:

U

UniqueGirl

Гостин

Болиглава и останати...
Што се замарате со девојчето кога можете да дадете едноставно игнор како што јас правам кон одредени членови :) Си постојат модератори кои ја контролираат темава и бришат неприкладни мислења. Едно што научив е да не се нервирам на нечие мислење на ФОРУМ, ептен underage е малце.
Пер.
Тоа ми е муабетот.
Зашо нема квалитетна дискусија.
Па ете, у философија фатија прашина темине, а ваквиве за препуцавање 20 и кусур страни напраија. Јебеш га.
Битно да се занимааме.

Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.120
Поени од реакции
104
Може да те наречам коњ?

Аман бе луѓе....
Ај, нема везе. Без везе ми е да објаснувам дека 2000 мислења не се потребни за упис во ЈБТ, 3000 поени репутација не се услов за факултет, посета на профил не е идење на гости и она темана топ10форумџии не е Златна Бубамара на популарноста....
И пак почнав да објаснувам. Ај...
Не ми го чепкај ти ЈБТ! :)

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.766
Поени од реакции
5.055
Битно тука има каква-таква дискусија :toe: , затоа и најверојатно нема клуч темава ...
Некој дозволува препуцавање ,бидејќи тоа го држи во живот сега форумчево.

Замислете нема дискусии , нема препуцавање = намалена популарност - пад на рејтинг

Свесно се оставаат вакви работи а и реп. шо ја спомнувате - шо не се исклучи да не постои , ама како може тоа - кога многу членови ќе се исклучат и пак пад на рејтингот и онлајн корисници.

Бизнис.

*LittLe heart*

*најубави очи-ЗЕЛЕНИ*
Член од
14 јануари 2008
Мислења
751
Поени од реакции
289
Си ја исчитав темава од прва до последна страна. Дискусијава почнува да се движи од една точка па скока на друга. Тргна од зошто убави теми не се преточуваат во дискусија, па зошто некој пишувал кратки, некој долги постови....па стигна до тоа да се објаснува што е форум.
На форумов активна сум некои три години ако не се лажам, ама го читав уште од почетоците. Имам само некои 600 мислења кои ми се на точно избрана тема според вкус и интерес, да речам и според прилично доволно познавање за темата. Прво бев пасивна и читав за да си создадам некое поле на интерес на форумов. Дали тоа беше одредени членови и нивната одлична способност да преточат мисла или став во пост, дали беше начин на дискусија или добри информации за нешто.
Научив работи за кои прв пат прочитав тука, си го дооформив ставот за многу проблематики, видов секакви виртуелни(или можеби реални)карактери, прочитав многу текстови од талентирани форумџии кои се обложувам дека ако ја нема темата за прозни искри или пишуваме на зададена тема ќе беше многу сиромашен форумов(барем за мене).
Но едно нешто несфатив.....што е со форумов и темите сега?
И порано имаше личности што пишуваа на секоја можна тема, се обидуваа да напишат постови со што понеразбирливи зборови(демек тоа што повеќе членови нема да ги разберат ги прави попаметни од другите и сл.), имаше иронични, агресивно настроени што својата улога во форумот ја наоѓаа во контрирање на сите, но така најубаво се изразуваат или привлекување внимание дали намерно или ненамерно. И моите омилени што би ги нарекла упикувачи иако не ми се допаѓа како израз. Оние кои се ќе направат да им се упикаат на претпоставените на форумов.
Но, затоа се има избор и вкус. Јас ги сакам креативните теми и креативните постови.... читам таму и пишувам таму - ПРОСТО. Ги читам форумџиите кои стварно вредат да се читаат, а не ги ни приметувам оние кои не ми се допаѓа како се изразуваат, спамираат или се бламираат. Сакам иронија го читам Итар Пејо(се извинувам за именување) иако пишува и во ЧДА, ама му ги читам постовите во теми што мене ме интересираат а не и тие во фудбал и сл. друг па го прави тоа обратно.
Значи да сублимирам две работи. Начинот на кој некој дискутира и си ја сфаќа својата улога тука на форумот неможе да се коментира и објаснува зошто е индивидуално и нормално различно. Ако некој сака иронија, а некој не.... тоа е работа на вкус. Ако некој се изразува иронично, а некој не...тоа е работа на способност.
Има преубави и поучни теми, има забавни и безвезни теми. Некој сака забава некој сака дискусија, некој сака испуцување, некој сака катче за креативност.... За секој треба да има по нешто, затоа е и општ форум ако сакаш пушувај, ако сакаш читај, ако сакаш игнорирај .....имаш избор тоа е тоа:pipi:
И втората работа е агресијата која почнувам да не ја поднесувам на форумов и затоа и се помалку го посетувам и се помалку пишувам. Слободата некој да те направи од гомно подоле е апсурдна дури и кога оставаш една репутација на девојка што ниту ја познаваш ниту сакаш да ја знаеш, зошто и го оценуваш постот, а не неа.(искуство на еден форумџија од личност што 100 пати ја спомнаа, а за мене не е вредна да се спомнува затоа не именувам)

Kajgana Shop

На врв Bottom