Теми за размислување... [Што е форумот денес?]

U

UniqueGirl

Гостин
Е од пичлеми страда!

Od isfrustrirani wannabe mockovci koi nemaat realen zivot i mrsimudat po virtualata za edno zelenko i vetuvanje za cybersex.
Не знаев дека твоите сајбер обожаватељици биле толку евтини. :icon_lol:

Нејсе, ти посакувам среќа во твојот RL.
Доколку го имаш. :helou:

Вкупно одговори
  • Вкупно одговори: 22,067
  • Мислења на ден: 11.8​

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Да бевте способни да водите квалитетна дискусија немаше да го потите курот на секој втор пост у стилум:

- јебем ти дрољетине мале
- јебем ти шмизле
- јебем ти фото дрољање
- јебем ти мале дркоше

Откоа се убацив на форумов едина ствар шо ја читам се фрустрации, фрустрации, фрустрации..
Зашо е форумот таков каков шо е?
Пошо некојси издркан куртон со модераторска задница залутал у виртуелното - гејминг поднебје, го исплескале на дота и ми баца фрустрации.
Пошо некоја си дркотина стара на која форумов служи ко психо - терапевт, место на триес и кусур да се бафта со курвање, швалерај ми се курнази на толку подол и дебилен начин.
ОМГ!:uvo: Од која планета си паднато ти? Имаш родители? Одиш на училиште? Правиш нешто во животов освен што учиш уличарски речник и однесување? Се надевам дека ќе дојде поскоро денот кога ќе си го прочиташ ова и нема да знаеш кај да си ја пикнеш усрамената глава. Да ти се плукнам во муабетот и се` што личи на тебе! Па уште вреѓа кого стигне. За да вреѓаш некого, треба да си нешто над него и да си доволно паметна да го сториш истото на далеку покултурен начин. За да успее де. На овој начин, додека вреѓаш, сама паѓаш под секој лик од гореспоменатите.
Ваквите како тебе го гнасат форумов. Т.е. да не се повторувам, кажав погоре. Важно да, има исклучоци кои е задоволство да се прочитаат и со кои е прекрасно да се размене некој муабет, но штета што има доста и од твојава сорта.
Се надевам нема да ми го тргнете постов, ако ништо друго барем додека не го прочита живовосуштествокоенезнамкакодагонаречам.

п.с. И да, и тебе не би ти дошло лошо да го извадиш ку*от од уста.:pusk::vozbud:

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.347
Поени од реакции
30.707
кон насловот на темата:
-денес форумот е место каде се среќаваат луѓето да се изнавреѓаат, внесувајќи се во кавгата до тој степен што на некој начин се затворени и живеат само за таа кавга.
-малку се тие шо не сфаќаат ништо сериозно...

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Некако муабетов се насочи кон коментирање на стилови и лични навреди.
Колку што знам нема строги ограничувања на стилот и начинот на изразување, секој има право да го избере начинот на кој ќе се изрази. Тоа може, во голем процент, да зависи и од моменталното расположение.

Конкретно за UG, бидејќи и се нафрливте, таа има препознатлив стил и знае да долови поента, а ако сака може да биде и поелоквентна, не користи вулгаризми во секоја ситуација како што некои сакаат да ја прикажат, не беше за бадијала спомната во "топ 10 форумџии" и од некои поавторитетни форумџии.

А факт е дека постовите со секс, вулгаризми, пцовки оставаат поголем впечаток и неретко го засилуваат ефектот, останува на желба на авторот колку ќе ги користи.

Навредите и споредбите со реалниот живот се излишни, бидејќи ретко некој си ја дава истата слобода што си ја дозволува и на форумов.

А изгледа има многу што премногу сериозно го сфаќаат форумов.

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
:pos: :pos:

^таква реакција ми предизвикува темава.
И дај не запнувајте на очигледно забавниот збор „фрустрации“ зашо сигурна сум дека 90% од вас немаат појма шо се фрустрации.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.221
Поени од реакции
34.504
Насочете се на темата, а тоа е - форумот. Не навлегувајте во примери и конкретни членови. Не за друго, веќе ни е јасно дека не сите се способни да одржат ладна глава кога ќе се вжешти атмосферата, па се спуштаат ниско и тогаш почнува панаѓурот со вулгаризми и кочијашки фрази - демек, така било кул да се пишува : )))

Форумот е алатка за искажување и споделување на мислења, идеи и ставови. Ништо повеќе. Но, во целата приказна има 3 лоши моменти поради кои ситуацијата често излегува од контрола: 1) пристап на интернет има секој; 2) голем дел од новите корисници не ја сфаќаат поентата на форумот и (или) немаат основна култура; 3) форумот може да премине во опсесија и да "украде" голем дел од социјалниот живот.

ZS_

Член од
26 јули 2008
Мислења
5.156
Поени од реакции
211
Ако не ви чини толку форумот , бришете акаунтот и ајде пријатно никој не ве тера сосила овде да кисните на форум и да (не)пишите постој и дискутирате.
Колку е едноставно....а еден милион реферати низ темава.

:nesvest:

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.766
Поени од реакции
5.055
Непристрасност - :јок:

Неутралност - :јок:

Независност - :јок:

Единство - :јок:

Универзалност - само ова во мал дел го има форумов денес

Бар од апр. 2006-та до сега , од време на време го пратам форумот и можам да ги согледам промените како и другите џомби.

Од сите шо се изјаснија 2 поста ми имаа некоја смисла кај поцркаа некои од доблестите,Сабер кога кажа дека пуштањето на профили на членовите - дозволи поделба во групи и се изгуби независноста, во склоп на тоа пропадна и непристасноста, единството да не го ни спомнувам(а и не е којзнае колку важно,не е ни изводливо поради масовноста на ченовите а и не би било интересно нешто)
И Виктор фино ја објасни постапката со стажот и незаинтересираноста на периоди.

Универзалноста остана , има стари ,млади ..богати,сиромашни...фини,груби...итн...од се по нешто.

СЕ ОБВРЗУВАТЕ ДЕКА НЕМА:

- Да малтретирате, загрозувате, навредувате, заканувате или на било кој друг начин да ги повредувате правата на другите корисници и туѓи комуникациски сервиси

- Да објавувате непристојни, вулгарни или незаконски содржини

За ова погоре многу требаше до сега да кркаме казни,но не се до толку строги изгледа адм. и мод. , рандом појава е да си добие бан обичен член,додека бившите "авторитети" дојде време поголемите авторитети од нив да ги вметнат во карантин со својата елоквентност и да им го спасат задникот по којзнае кој пат ,бидејќи треба да си над "НИВ" (според некој нивни критериуми) ..,ма дај молим те , да погледнеме од двете страни ..никој не е цвеќе за мирисање - додека пишувате тука не го сваќате форумот сериозно..т.е. лично , сериозно е кога ќе почнат препукувања преку пп и слично,затоа и администрацијата не одговара и не се интересира за тој дел.

Нека биде место форумов за забава,а не затвор Шутка во кој секој ќе им го краде душекот на новодојдените затвореници во виртуелниот свет а чуварите на ќелиите - на старите робијаши да им даваат екстра леб и привилегии.

Епа небива.

Насочете се на темата, а тоа е - форумот =)

Освен што е парче софтвер, ние сите заедно сме форумот ,јас ..ти ..гостите што читаат,банираните,некој што сега се регистрира..како и да гледаме сите имаме минимален процент во популарноста,масовноста,квалитетот,неквалитетот итн итн.

Член од
16 август 2008
Мислења
3.293
Поени од реакции
637
Член сум повеќе од година-ипол на Кајгана. Помал бев, поглупав бев, и јас допринесував за загадување на форумот. Сега сум повозрасен, се смеам на тоа што сум го пишувал пред х-време, ама тоа е, од грешките се учи.

Што е форумот денес? Мене ми беше ист и во 2008ма, и во 2009та, а и сега. Вистина е дека поквалитетни и поиздржани мислења се испратени во постари времиња, ама не може да се негира и дека сега нема квалитет.
Подостапноста на интернетот насекаде и за сите возрасти е причина за приклучување на „копиљаци“ и нивно спамување. Едноставно, интересно им е. И мене ми беше едно време, веќе не. И јас сум се грижел во некоја фаза за тоа колку постови сум напишал, колку зеленки сум добивал (иако никогаш и никого не сум го „молзел“ за зеленки, ниту сум плачипичкосувал за црвенки), ама пројде тоа време. Помина и времето кога гледав да оставам моја трага по што повеќе теми, сега во главно овој форум го користам за да оставам некоја нова информација или да дискутирам за нешто интересно, инаку ниту имам време, ниту имам нерви за поголеми и поостри дискусии по т.н. теми за размислување.

Не знам што очекувате, ова е општ форум, кој опфаќа повеќе сфери од секојдневието, така што секој може да се пронајде тука и да сака да биде дел од него.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.401
Поени од реакции
25.262
What real forum people do?

Најави се -> Филм и Тв -> Одјави се

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Додека е активна темава и сите ја читате да ве замолам за една работа,не пишувајте во теми каде не се разбирате или немате што да кажете.Пример:
Со колку личности си имал секс?
-Не ви кажувам:baeh:
Нели е да го фатиш и три пати од земја да го тратиш (рима :icon_lol:)

M

MIL

Гостин
Форумов е поле каде има неколку илјади корисници кои сакаат да си поделат мислење.Како корисник можам баш се да најдам и да си коментирам и да си дадам свое лично мислење , нормално со некоја реплика за да биде поинтересно...Уживам

Bidikov

Server guru
Член од
25 јануари 2005
Мислења
2.680
Поени од реакции
693
Форумот е софтвер (програма) која работи на еден сервер и има база од 6GB, троши електрична енергија, интернет и одзема куп време на луѓето кои се обидуваат да го одржат да продолжи да работи ...

Форумот е еден од најголемите извори на македонска содржина и тоа треба да е причината сите вие овде „најпаметни во свет“ седнете размислите и почнете да се однесувате како што доликува ... така ќе останат само мал број на луѓе кои нема да можат со своите изливи на емоции да предизвикаат она што сега секој може да до види дека се случува на темава ( и на форумот) ...

Значи ако сакате да се подобри квалитетот на дискусии не зависи тоа од форумот (софтверот) туку од ВАС ... а бидејќи гледам колку ви значи кога го нема форумот сеуште има поента во него (софтверот) да се вложуваат ресурсите ...

Значи мукла на темава и да видам по 2 асални постови од секој од вас на ден ... :pipi:

Kajgana Shop

На врв Bottom