Машина за производство на енергија

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
4 април 2009
Мислења
1.311
Поени од реакции
21
Значи апсурд,не може се уште да се пронајди која е таа енергија која ја одржува земјата перманентно да се движи околу сонцето,во ,,ниеден момент да не запре,,Значи неминовна е трета теорија за гравитација,послем оние две од кој еднета на Њутн,другата на Ајштајн.
Само прашувам.

Член од
18 март 2009
Мислења
1.120
Поени од реакции
343
Значи апсурд,не може се уште да се пронајди која е таа енергија која ја одржува земјата перманентно да се движи околу сонцето,во ,,ниеден момент да не запре,,Значи неминовна е трета теорија за гравитација,послем оние две од кој еднета на Њутн,другата на Ајштајн.
Само прашувам.
Lele be covece dosta so taa treta gravitacija site se obiduvame da ti objasnime kako odi toj mehanizam so pak ke recam e eden od najprostite. Eve da ne navleguvam vo teorijata na Ajnstajn za zakriven prostor oti i jas ne znam kako tocno mozi da se objasni so taa teorija, toa bi doslo nekako kako dvizenje vo zatvoren krug ama ne znam tocno da ti objasnam. Najprosto se teorijata na sila. Imas centripetalna sila na Sonceto odnosno gravitacionata i centrifugalna sila zaradi dvizenjeto na zemjata po kruznica. Tie dve sili se sprotivni a na odredena brzina se izednacuvaat( vo zavisnost od radiusot na oddalecenosta). Toa ti e isto kako da vrtis nekoe telo vrzano za konec ako go pustis normalno deka ke letni. E taa sila ti e sprotivna na taa so koja go vrtis topceto i go drzis za konecot.

Член од
25 декември 2008
Мислења
867
Поени од реакции
79
Со вакви дебати пак се вративме на почееток,Мене ме интересира дали на наизменичната струја ке им го ставиме катанецот,бидејки денес и јас сум противник на Никола Тесла за струјата како наизменична.(од првиот момент постои наизменичнат струја)и ја открил првата експлотација на наизменичнат струја.Зошто денес не е возможно да проиизведуваме чиста струја - еднонасочна,и зошто доброупатените не се обедините и заедно секој да дадете свој придонес(секој може да склопи по едно каменче од мозаикот наречен перпетиум мобиле) и да се одбегнат сите недоразбирања.Секој си има своја способност,зошто чување на тајни,еден од друг - зошто секој се бори за првото место(тоа е наизбежно ако сите се обединат во оваа проблематика)зошто е битно дали е Војо,Рајко,Петко - ајде сите заедно да го направиме за Големата Мајка Македонија,па зарем јас тајните ги чувам сам за себе околу вистината за Македонија ,ги споделувам со сите вас ,каде секој можа да даде свој позитивен придонес,па зарем само треба да купуваме идеи и потоа да обезглавуваме,дајте нешто зедничко да се направи преку кајгана за да утре зборуваат кајгана ги обедини сите нив и ја пронајдоа еднонасочната струја.
ЗДРАВО-Браво бе момче или од другиот род што им кажавте на луѓето како требе да се комуницира и како се оди напред.Јас ако бев тој никој немаше ни да дознае за моите пронајдоци,бидејќи имав шанса за такво нешто.И сега кога искрено разговарам одма без никакви аргументи се фрла со дрвја и камења по мене.Но јас сум со вистината и ќе победам.Бравос уште еднаш за тебе.Е сега околу енергијата малку.Јас не се разбирам од струја,јас имам машини кои влегуваат во групата на ПЕРПЕТУУММОБИЛЕ.Истите имаат константен притисок на воздух или вакум ,или на друга течна и гасовита материја и кога машината е во движење или обавува одредена функција без никако да падне манометарот под одреденото.Како енергенс на досегашните пронајдоци е обична вода и тоа еднаш ја ставам во нејзе и толку,или со истата бес конечно долго бидејќи ќе има атмосверски отвор па кога дојде до некекво испарување ќе сисе надополнува ,што тоа е и без значајно.Важно со една таква машина може да врти вретено или осовина а на нив ќе имам генератори кои ќе произведуваат Е.Е.а може една и за целиот свет.Значи уште еднач,имаме константни 1000атмосвери и во секунда под таков притисо исфрлаш по 1 кубен метар воздух или било што,а да го искористиш тој притисок може на него да ставиш што сакаш.Може да се сервисира и кога работи,но движењето е планетарно или еден круг околу себе за 24 часа или по формула.По опширно во постовите и во репликите но вие извлечете прашање и прашајте но не и по два пати.ТЕ ПОЗДРАВУВАМ

Член од
4 април 2009
Мислења
1.311
Поени од реакции
21
Значи најпросто и едноставно - дали може некој да го пробие вториот зако на термодинамиката (кој вели дека енергијата може да ја менува само формата,а ни случајно може да создава нова енергија,а да не зборуваме за соадавање на нова енергија надвор од вложената)размислување кое во иднина треба да докаже дали овој закон на термодинамиката е одржлив во секакви услови,дали постојат некакви негови лимити,јас мислам да.

Lele be covece dosta so taa treta gravitacija site se obiduvame da ti objasnime kako odi toj mehanizam so pak ke recam e eden od najprostite. Eve da ne navleguvam vo teorijata na Ajnstajn za zakriven prostor oti i jas ne znam kako tocno mozi da se objasni so taa teorija, toa bi doslo nekako kako dvizenje vo zatvoren krug ama ne znam tocno da ti objasnam. Najprosto se teorijata na sila. Imas centripetalna sila na Sonceto odnosno gravitacionata i centrifugalna sila zaradi dvizenjeto na zemjata po kruznica. Tie dve sili se sprotivni a na odredena brzina se izednacuvaat( vo zavisnost od radiusot na oddalecenosta). Toa ti e isto kako da vrtis nekoe telo vrzano za konec ako go pustis normalno deka ke letni. E taa sila ti e sprotivna na taa so koja go vrtis topceto i go drzis za konecot.
Значи гравитацијата ни преставува неков вид на ,,магнетизам,, е па тогаш како ке ја победиме гравитацијата ако е магнетизам.

ЗДРАВО-Браво бе момче или од другиот род што им кажавте на луѓето како требе да се комуницира и како се оди напред.Јас ако бев тој никој немаше ни да дознае за моите пронајдоци,бидејќи имав шанса за такво нешто.И сега кога искрено разговарам одма без никакви аргументи се фрла со дрвја и камења по мене.Но јас сум со вистината и ќе победам.Бравос уште еднаш за тебе.Е сега околу енергијата малку.Јас не се разбирам од струја,јас имам машини кои влегуваат во групата на ПЕРПЕТУУММОБИЛЕ.Истите имаат константен притисок на воздух или вакум ,или на друга течна и гасовита материја и кога машината е во движење или обавува одредена функција без никако да падне манометарот под одреденото.Како енергенс на досегашните пронајдоци е обична вода и тоа еднаш ја ставам во нејзе и толку,или со истата бес конечно долго бидејќи ќе има атмосверски отвор па кога дојде до некекво испарување ќе сисе надополнува ,што тоа е и без значајно.Важно со една таква машина може да врти вретено или осовина а на нив ќе имам генератори кои ќе произведуваат Е.Е.а може една и за целиот свет.Значи уште еднач,имаме константни 1000атмосвери и во секунда под таков притисо исфрлаш по 1 кубен метар воздух или било што,а да го искористиш тој притисок може на него да ставиш што сакаш.Може да се сервисира и кога работи,но движењето е планетарно или еден круг околу себе за 24 часа или по формула.По опширно во постовите и во репликите но вие извлечете прашање и прашајте но не и по два пати.ТЕ ПОЗДРАВУВАМ
Реално мислам дека проблемот може да го решите доколку како што пишав со повеќе умови на едно место,еве за пр.да се обедините со Илиевски,со Ванчо од Кочани,Златко Димчевски - Булдужерот кој работи во Церн и др.Јас ова што го доставувам и ми е објаснето е од Ванчо и Кире,бидејки овие теори многу се совпагаат со нашите истражувања околу вистината за Македонија (историски )особено пронајдените артефакти и облици се поклопуваат токму со науката.Особено со последното поместување на планетите околу сонцето пред околу 30 илјади години.

Добро Neemo дај да дебатираме и ако знаеш некој работи,објасни ги за оваа тематика,мене ми е мило да успее од Македонија овој пронајдок,зошто повторно исмејување,дајте луге да не се потценуваме секој со секој,и заеднички да има битка на умови,а не битка на обезглавување,зарем малку се 2000год,македонецот против македонецот.нема потреба.

Добро Neemo дај да дебатираме и ако знаеш некој работи,објасни ги за оваа тематика,мене ми е мило да успее од Македонија овој пронајдок,зошто повторно исмејување,дајте луге да не се потценуваме секој со секој,и заеднички да има битка на умови,а не битка на обезглавување,зарем малку се 2000год,македонецот против македонецот.нема потреба.

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
има човек во велес ...
кој ја пробиваше теоријата на Ајнштајн Е=мc^2 ...
и велеше ја пробил ..
Ова сериозно ..!
човекот е цел живот посветен на тоа ...

Член од
18 март 2009
Мислења
1.120
Поени од реакции
343
Значи најпросто и едноставно - дали може некој да го пробие вториот зако на термодинамиката (кој вели дека енергијата може да ја менува само формата,а ни случајно може да создава нова енергија,а да не зборуваме за соадавање на нова енергија надвор од вложената)размислување кое во иднина треба да докаже дали овој закон на термодинамиката е одржлив во секакви услови,дали постојат некакви негови лимити,јас мислам да.

Значи гравитацијата ни преставува неков вид на ,,магнетизам,, е па тогаш како ке ја победиме гравитацијата ако е магнетизам.
Abe dali pretstavuva magnetizam ne znam tie si se dva razlicni poimi ako bea isti ke gi krstea isto nemase da se zamarame so dva poimi. Magnetizam ne e ama raboti na istiot princip privlekuvanje i odbivanje kako sto rabotat i elektricnite cesticki, se odbivaat i privlekuvaat. A kaj gravitacijata ima samo privlekuvanje bidejki svetot e izgraden samo od materija, a dokolku imase i antimaterija koja moze da se sozdade vo laboratoriski uslovi togas cestica so cestica ke se privlekuvaja a cestica i anticestica ke se odbivaja. pr + i + se odbivaat a + i - se privlekuvaat, a kaj gravitacijata e obratno. No dokolku dojdat vo dopir cestica i anticestica tie se spojuvaat i se pretvoraat vo cista energija, zatoa vo svetot preovladala materijata a antimaterijata se spoila so materija i se pretvorila vo energija( edno od moznite scenarija).Gravitacijata nie ja pobeduvame od 1903 godina koga e sozdaden prviot avion a denes uste poveke so raketite koi sto se lansiraat vo vselenata. No toa e zastaren model taka da naucnicite se obiduvaat da napravat letalo na antigravitacija odnosno sila so ke ja neutralizira gravitacijata no ne so pomos na ispustanje gasovi i impuls tuku na nekoj pomiren nacin. Nekoi smetaat deka taka bile napraveni NLO na vonzemjanite zs kako so e prikazano gledas i samiot deka tie lebdat a od letaloto ne izleguva nisto, a nie za da lebdime treba da potrosime nekoj ton gorivo i da bidime oddaleceni edno 300 km od civilizacijata.

Член од
4 април 2009
Мислења
1.311
Поени од реакции
21
Инаку има еден мал диказ со овој проблем во машинскиот факултет во Скопје каде најпрво деканот не сакал ни да случне за велосипедот на Ванчо од Кочани да го престави пред студентите,па морам неговите пријатели да ги убеди дека се финансери од странство а не научници за да му дозволат проектот да го престави во машински.За нашите професори и декани оваа е невозможно што ние денес го дебатираме,но ете Ванчо го имаа првиот доказ во Америка деновиве,па верувам дека во блиска иднина ке се слушне.Од мене околу тематиката за Ванчо од Кочани ја завршувам со овој пост.

има човек во велес ...
кој ја пробиваше теоријата на Ајнштајн Е=мc^2 ...
и велеше ја пробил ..
Па да токму за него пишував од Извор - Велешко ,живееше во Австралија,сега е во Македонија - живее во Струмица - Кире Илиевски за кој и тој не одговараше на дотичниот Немо.

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
Па да токму за него пишував од Извор - Велешко ,живееше во Австралија,сега е во Македонија - живее во Струмица - Кире Илиевски за кој и тој не одговараше на дотичниот Немо.
Не .. тука е човекот и не живеел у Австралија ..
пред многу години мене ми покажуваше документи дописи од НАСА ..
со кои бил во контакт ... сакал да им докаже некои работи ...
но не го сваќале сериозно ..:toe:

Член од
24 ноември 2008
Мислења
1.035
Поени од реакции
44
Инаку има еден мал диказ со овој проблем во машинскиот факултет во Скопје каде најпрво деканот не сакал ни да случне за велосипедот на Ванчо од Кочани да го престави пред студентите,па морам неговите пријатели да ги убеди дека се финансери од странство а не научници за да му дозволат проектот да го престави во машински.За нашите професори и декани оваа е невозможно што ние денес го дебатираме,но ете Ванчо го имаа првиот доказ во Америка деновиве,па верувам дека во блиска иднина ке се слушне.Од мене околу тематиката за Ванчо од Кочани ја завршувам со овој пост.

дете бе штотие тебе се некој конспирации се некој параноидности бе шо е работава???? дај бе кажи кој ја оспорил теоријата на ајнштај кој притисок бе од 1000 атмосвери и исфрлање на млазови воздух дајте една од тие ваши машини што работи, или теории што функционираат

Член од
18 март 2009
Мислења
1.120
Поени од реакции
343

Da da ima mn pobivaci na Ajnstajn ama mozat za poloviot organ na Ajnstajn da mu se fatat. Zaradi taa E = m*c*c deneska tebe ti raboti kompjuterot gledas televizija mozis da se iskapis da isprzis kolbas da ne go jadis ziv kako pracovek itn itn. Ne e vo red da se pobiva takov covek tie filozofi so go pobivaat gi ima mnogu ama zasega taa ravenka ne odrzuva vo zivot i ne mi e jasno so koja pricina da se pobiva. Tie koga se tolku pametni neka izmislat nesto tolku genijalno a ne da pobivaat drugi. Za pobivanje lesno e.

Член од
4 април 2009
Мислења
1.311
Поени од реакции
21
сега е во Македонија - живее во Струмица - Кире Илиевски за кој и тој не одговараше на дотичниот Немо.

Значи плачиме за Ајштајн кој бил ум за неговиот живот,а некој македонци кој веке го докажуваат кој ги ебава,да остајме на времето потоа ке зборуваме.Јас со сигурност ви тврдам дека на теоријата на Алберт сериозно им се спротистави Кире Илиевски вие како сакате мислете.

Член од
24 ноември 2008
Мислења
1.035
Поени од реакции
44
еве ја мојата перпетум машина,принцип на работа притисок вода и земјина тежа, врзани садови, едниот се празни другиот се полни се создава вакум и вакум ја движи турбината

сега е во Македонија - живее во Струмица - Кире Илиевски за кој и тој не одговараше на дотичниот Немо.

Значи плачиме за Ајштајн кој бил ум за неговиот живот,а некој македонци кој веке го докажуваат кој ги ебава,да остајме на времето потоа ке зборуваме.Јас со сигурност ви тврдам дека на теоријата на Алберт сериозно им се спротистави Кире Илиевски вие како сакате мислете.
чпекеј сега збориш за истион оној на кого муе дијагностицирана шизофренија ли ??

R

RAYTHEON23

Гостин
:vozbud: и после човек да не се коси......:tapp::tapp::tapp::tapp:

како бре со тој потисок и да го имаш ке правиш 3000 вртежи у секунда:tapp::tapp::tapp:

а инаку на сантим квадратен притисокот врз нас е околу 20 тони бре...ама тоа не не згемечува оти имаме воздух:tapp::tapp:

ако не исфрлаш воздух мораш течност и оп...цуп...назад от почеток воа е сакам кажам незнам речам не те разбирам навистина не НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ:toe:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom