Машина за производство на енергија

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
18 март 2009
Мислења
1.120
Поени од реакции
343
Како да учам од вас се правите научници,прво сте некултурни(оние кој високо летаат - знаеш)не го знаеш и велиш тој во ЦЕРН (тој во ЦЕРН има име а вие не го знаите дека се вика Златко Димчевски(професор по нуклеарна физика и биомедицина во универзитетите во Гренобл,Женева,Лозана,Лион и во Пенсилванија)- инаку само бендисаните како тебе и Неено не благодарам,подобро пешки да одам одколку по ваш памет.
OK se izvinuvam ne znaev deka e profesor po nuklearna fizika i kako sto kazav ne mozam za nego da recam ni zbor nastrana ama druga e situacijata so ovie so rabotat doma vo nivniot zamislen CERN.Ete sega znam kako se vika Zlatko Dimcevski a do prege ne znaev zatoa go narekov toj.Ako sakas da si odis peski onda odi peski no nemoj da ucis od Vojo i od tie inovatorite tamu so ke go pobivaat Ajnstajn, bidi si normalen covek i gotovo. A ako te interesira i sakas da znaes nesto poveke togas ne mora da slusas nikoj imas internet imas milion knigi zemi citaj si i ke si razmisluvas so sopstvena glava a ne so mojata ili glavata na Vojo.

Член од
4 април 2009
Мислења
1.311
Поени од реакции
21
И друго не можете да ме убедите дека гравитацијата не е магнетизам и дека истата не може да се победи со магнетизам.

А дали си слушнал за Андреј Богданов постдокторант на универзитетот ,,ЧИНГУА,, во Кина.

R

RAYTHEON23

Гостин
И друго не можете да ме убедите дека гравитацијата не е магнетизам и дека истата не може да се победи со магнетизам.
значи гравитацијата според тебе е магнетизам хахаха....добро..

ова испага магнетизам версус друг магнетизам така...а подлежи на закони који се директн дефинирани од маса...пази од маса не како магнетизмот на пример позитивна и негативна наелектризираност:vozbud:

абе шо се нема да прочитаме...и вака ли вије истражувате:pos2::pos2:

Член од
4 април 2009
Мислења
1.311
Поени од реакции
21
А за Александар Донев физичар,докторирал на универзитетот ,,Принстон,,во Њу Џерси,САД денес е постдокторант во лабараториите ,,Лоренс Ливермор,,

значи гравитацијата според тебе е магнетизам хахаха....добро..

ова испага магнетизам версус друг магнетизам така...а подлежи на закони који се директн дефинирани од маса...пази од маса не како магнетизмот на пример позитивна и негативна наелектризираност:vozbud:

абе шо се нема да прочитаме...и вака ли вије истражувате:pos2::pos2:
Твоето смеење го упатуваш и до професионални тимови и стручнаци на НАСА кои тврдат дека универзумот,во оној дел што ние го подразбираме ,,под празен,,- мегукалитички простор ,регистриран е магнетизам и никој не може да регистрира од каде е неговото потекло.

Член од
18 март 2009
Мислења
1.120
Поени од реакции
343
Armagedon si e zbor kojsto oznacuva kraj na covestvoto odnosno toa e poim.Isto kako sto cesma e cesma, masa e masa, kompjuter e kompjuter.Gledaj go filmot Armagedon so Brus Vilis i Ben Aflek- eden od najdobrite filmovi. Mozi ti si ubeden deka gravitacijata e magnetizam i toa si e tvoe mislenje no seti se deka magnetot ima dva pola S i N i deka si ima sopstveni silovi linii koi pocnuvaat od edniot vlagaat vo drugiot pol a kaj gravitacijata site ''patista'' vodat kon centarot na masata. Kaj site tela se tocno opredeleni i oddeleni silata na gravitacija i magnetnata sila. Magnetot se sozdava zaradi vrtenjeto na elektronite okolu jadroto i zaradi nivniot spin a gravitacijata edinstveno zavisi od masata na teloto a ne zavisi od toa kako e toa naelektrizirano i kakov e spinot.Taa filozofska teorija na gravitacija i magnetizam tesko deka ke ti projde.A da ne navleguvame vo kvantnata teorija kade sto e opredeleno deka gravitacijata se prenesuva preku posebni cestici gravitoni kako sto svetlinata se prenesuva preku fotoni. Ako ova te interesira ke si baras nekoj postrucen od tvoite kolegi Vojo i Kire oti ne sum bas tolku zapoznaen so ovaa tema za da solam pamet a ako sakas samo prazni muabeti mozam da ti kazuvam do utre.

А за Александар Донев физичар,докторирал на универзитетот ,,Принстон,,во Њу Џерси,САД денес е постдокторант во лабараториите ,,Лоренс Ливермор,,

Твоето смеење го упатуваш и до професионални тимови и стручнаци на НАСА кои тврдат дека универзумот,во оној дел што ние го подразбираме ,,под празен,,- мегукалитички простор ,регистриран е магнетизам и никој не може да регистрира од каде е неговото потекло.
Kakvi babi i zabi mesas ti ne si svesen. Od kade od gravitacija se prefrlas na prazniot prostor. Neli do pred 5 min gravitacijata bese magnetizam ili?:toe:

R

RAYTHEON23

Гостин

тоа је завера од вонземаљците за да ги збунат паметните во НАСА ти кажав за да има магнетизам доволен е еден атом.....еден атом има кај сакаш...не го гледаш тука е не го слушаш тука е,јасно крстете се на НАСА еднаш ја деградирате па регенерирате дешифрирате и незнам што:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
На тој што ќе го анулира дејството на гравитацијата кај шеесет годишниците три нобелови да му се дадат.:vozbud:

Член од
4 април 2009
Мислења
1.311
Поени од реакции
21
дај RAYTHEON23 не заебавај,кажи дека се заебаваш

Armagedon si e zbor kojsto oznacuva kraj na covestvoto odnosno toa e poim.Isto kako sto cesma e cesma, masa e masa, kompjuter e kompjuter.Gledaj go filmot Armagedon so Brus Vilis i Ben Aflek- eden od najdobrite filmovi

Ај објас ни ми за ова поубаво.

Америчкиот филм не би го ставај само за доказ те молам,

Би го цитирал Аристотел ,,Се бара причината на градивото,а тоа е обликот врз чија основа нештото е определено,тоа е суштината.

R

RAYTHEON23

Гостин

Armagedon si e zbor kojsto oznacuva kraj na covestvoto odnosno toa e poim.Isto kako sto cesma e cesma, masa e masa, kompjuter e kompjuter.Gledaj go filmot Armagedon so Brus Vilis i Ben Aflek- eden od najdobrite filmovi

е како бе не е доказ....јас чим веруем у СТАР ТРЕК веруем и у армагедон,а армагедон кај кажуе дека мора астероид да не истреби,попрво некој иноватори ке направат црна дупка која ке не усса сите.

АРМАГЕДОН грчки збор е????

озбилно не заебавам пошо еве ги разбираш лингвистите да не ја тупам от кај е тој збор и кажуе ли дека ке треба да играме сламка за кој да детонира термонуклеарка....па да го спаси цветот....тоа ти је чест бе..

Член од
4 април 2009
Мислења
1.311
Поени од реакции
21
Па зарем човекот секојдневно не е во допир со три суштини - матерјалниот свет,енергијата и гравитацијата.Овие суштини се од битно значење за целиот универзум од микро светот,најголемите небески тела,ѕвездите и генерално космосот.Зарем кон крајот на 19век не е дефиниран основниот градивен блок од кој е составен севкупниот матерјален свет - атомот.Атамот не е најситната честичка,затоа што тој е составен од јадро околу кое кружат електрони.Јадрото пак е составено од протонот и неутрон.

Член од
18 март 2009
Мислења
1.120
Поени од реакции
343

Би го цитирал Аристотел ,,Се бара причината на градивото,а тоа е обликот врз чија основа нештото е определено,тоа е суштината.
Ako go nemas filmot gledano da si go gledas ozbilno mnogu ubav e filmot.
Armagedon ne znam kako da ti kazam filozofski eve ke ti kazam so konkreten primer. Udira asteroid vo zemjata i site luge do eden koisto postojat na zemjata umiraat, a so toa isceznuva coveckiot rod - ete dokolku ova se sluci toa ke bidi ARMAGEDON. Ova e tema za fizika a ne za anticka filozofija kade sto Anaksimandar veli deka svetot e sozdaden od apeiron a ponatamu veli deka apeiron e nesto neopredeleno, nezamislivo. A kako mozi jas da sum izgraden od nesto nezamislivo. Jas sum izgraden od srce, bubreg, Djiger, zeludnik, pankreas.... Ti ako se potpiras na nekoja izjava na Aristotel od pred 2300 god svrsi rabota.

Член од
4 април 2009
Мислења
1.311
Поени од реакции
21
Ti ako se potpiras na nekoja izjava na Aristotel od pred 2300 god svrsi rabota

Ова кажува све,но ајде да разговараме за гравитацијата според Ајштајн,и што вели тој за неа.

R

RAYTHEON23

Гостин
Па зарем човекот секојдневно не е во допир со три суштини - матерјалниот свет,енергијата и гравитацијата.Овие суштини се од битно значење за целиот универзум од микро светот,најголемите небески тела,ѕвездите и генерално космосот.Зарем кон крајот на 19век не е дефиниран основниот градивен блок од кој е составен севкупниот матерјален свет - атомот.Атамот не е најситната честичка,затоа што тој е составен од јадро околу кое кружат електрони.Јадрото пак е составено од протонот и неутрон.
да протонот и неутронот от кваркови и натаму...сега материјалниот свет па енергијата па гравитацијата....за почеток има книга 1000 зошто 1000затоа..ти и војо ке ја читате јас таја ја читав у 4-то и многу филмој ми правеше...можи интересно да биде јас кога ја читав бев:vozbud::vozbud::vozbud:

Член од
4 април 2009
Мислења
1.311
Поени од реакции
21
Инаку заборавив ARMAGEDON. е сосема друго нешто но кога ке се отвори тематика за оваа тема,за кој не сте ни приближно блиску,бидејки нели многу гледате амерички филмови,морам да напоменам да се базираме и на гравитацијата според Исак ЊУТН,

Член од
18 март 2009
Мислења
1.120
Поени од реакции
343
Инаку заборавив ARMAGEDON. е сосема друго нешто но кога ке се отвори тематика за оваа тема,за кој не сте ни приближно блиску,бидејки нели многу гледате амерички филмови,морам да напоменам да се базираме и на гравитацијата според Исак ЊУТН,
Izvini dali mozi da znam kolku godini imas kako prvo. Jas imam 18. Cisto informativno da znam kolku god imas. Za taa gravitacijata i od aspekt na Ajnstajn i od aspekt na Njutn edno 100 pati povtorivme. A ova so Aristotel nema ama bas nikakva vrska so gravitacijata oti toj ne bil svesen za nea i mislel deka nekoj bog go drzi za Zemja.

A da aj sega molim te da ni objasnis za tajnata vo zborot armagedon, odnosno da bidime poprecizni na pr da pocnime od tajnata na bukvata A ili pak od tajnata na crticeto na bukvata A bidejki vie vo se barate nekoj tajni i kodovi.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom