Значи најпросто и едноставно - дали може некој да го пробие вториот зако на термодинамиката (кој вели дека енергијата може да ја менува само формата,а ни случајно може да создава нова енергија,а да не зборуваме за соадавање на нова енергија надвор од вложената)размислување кое во иднина треба да докаже дали овој закон на термодинамиката е одржлив во секакви услови,дали постојат некакви негови лимити,јас мислам да.
Lele be covece dosta so taa treta gravitacija site se obiduvame da ti objasnime kako odi toj mehanizam so pak ke recam e eden od najprostite. Eve da ne navleguvam vo teorijata na Ajnstajn za zakriven prostor oti i jas ne znam kako tocno mozi da se objasni so taa teorija, toa bi doslo nekako kako dvizenje vo zatvoren krug ama ne znam tocno da ti objasnam. Najprosto se teorijata na sila. Imas centripetalna sila na Sonceto odnosno gravitacionata i centrifugalna sila zaradi dvizenjeto na zemjata po kruznica. Tie dve sili se sprotivni a na odredena brzina se izednacuvaat( vo zavisnost od radiusot na oddalecenosta). Toa ti e isto kako da vrtis nekoe telo vrzano za konec ako go pustis normalno deka ke letni. E taa sila ti e sprotivna na taa so koja go vrtis topceto i go drzis za konecot.
Значи гравитацијата ни преставува неков вид на ,,магнетизам,, е па тогаш како ке ја победиме гравитацијата ако е магнетизам.
ЗДРАВО-Браво бе момче или од другиот род што им кажавте на луѓето како требе да се комуницира и како се оди напред.Јас ако бев тој никој немаше ни да дознае за моите пронајдоци,бидејќи имав шанса за такво нешто.И сега кога искрено разговарам одма без никакви аргументи се фрла со дрвја и камења по мене.Но јас сум со вистината и ќе победам.Бравос уште еднаш за тебе.Е сега околу енергијата малку.Јас не се разбирам од струја,јас имам машини кои влегуваат во групата на ПЕРПЕТУУММОБИЛЕ.Истите имаат константен притисок на воздух или вакум ,или на друга течна и гасовита материја и кога машината е во движење или обавува одредена функција без никако да падне манометарот под одреденото.Како енергенс на досегашните пронајдоци е обична вода и тоа еднаш ја ставам во нејзе и толку,или со истата бес конечно долго бидејќи ќе има атмосверски отвор па кога дојде до некекво испарување ќе сисе надополнува ,што тоа е и без значајно.Важно со една таква машина може да врти вретено или осовина а на нив ќе имам генератори кои ќе произведуваат Е.Е.а може една и за целиот свет.Значи уште еднач,имаме константни 1000атмосвери и во секунда под таков притисо исфрлаш по 1 кубен метар воздух или било што,а да го искористиш тој притисок може на него да ставиш што сакаш.Може да се сервисира и кога работи,но движењето е планетарно или еден круг околу себе за 24 часа или по формула.По опширно во постовите и во репликите но вие извлечете прашање и прашајте но не и по два пати.ТЕ ПОЗДРАВУВАМ
Реално мислам дека проблемот може да го решите доколку како што пишав со повеќе умови на едно место,еве за пр.да се обедините со Илиевски,со Ванчо од Кочани,Златко Димчевски - Булдужерот кој работи во Церн и др.Јас ова што го доставувам и ми е објаснето е од Ванчо и Кире,бидејки овие теори многу се совпагаат со нашите истражувања околу вистината за Македонија (историски )особено пронајдените артефакти и облици се поклопуваат токму со науката.Особено со последното поместување на планетите околу сонцето пред околу 30 илјади години.
Добро Neemo дај да дебатираме и ако знаеш некој работи,објасни ги за оваа тематика,мене ми е мило да успее од Македонија овој пронајдок,зошто повторно исмејување,дајте луге да не се потценуваме секој со секој,и заеднички да има битка на умови,а не битка на обезглавување,зарем малку се 2000год,македонецот против македонецот.нема потреба.
Добро Neemo дај да дебатираме и ако знаеш некој работи,објасни ги за оваа тематика,мене ми е мило да успее од Македонија овој пронајдок,зошто повторно исмејување,дајте луге да не се потценуваме секој со секој,и заеднички да има битка на умови,а не битка на обезглавување,зарем малку се 2000год,македонецот против македонецот.нема потреба.