Со вакви дебати пак се вративме на почееток,Мене ме интересира дали на наизменичната струја ке им го ставиме катанецот,бидејки денес и јас сум противник на Никола Тесла за струјата како наизменична.(од првиот момент постои наизменичнат струја)и ја открил првата експлотација на наизменичнат струја.Зошто денес не е возможно да проиизведуваме чиста струја - еднонасочна,и зошто доброупатените не се обедините и заедно секој да дадете свој придонес(секој може да склопи по едно каменче од мозаикот наречен перпетиум мобиле) и да се одбегнат сите недоразбирања.Секој си има своја способност,зошто чување на тајни,еден од друг - зошто секој се бори за првото место(тоа е наизбежно ако сите се обединат во оваа проблематика)зошто е битно дали е Војо,Рајко,Петко - ајде сите заедно да го направиме за Големата Мајка Македонија,па зарем јас тајните ги чувам сам за себе околу вистината за Македонија ,ги споделувам со сите вас ,каде секој можа да даде свој позитивен придонес,па зарем само треба да купуваме идеи и потоа да обезглавуваме,дајте нешто зедничко да се направи преку кајгана за да утре зборуваат кајгана ги обедини сите нив и ја пронајдоа еднонасочната струја.