Пратеник на ВМРО со профашистичка музика ќе ја спасува веронауката

• Креатор на темата Креатор на темата firewall
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
Со песни од профашистички пејачи Македонски парламентарец ја брани честа на веронауката. Со препораки да слушаат националистички песни пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ, Ивица Георгиевски делува во Фејсбук групата за враќање на веронауката во училиштата.
Не можам да верувам колку изроди родила Македонија - е мој народе. Вака напишал параламентарецот Герогиевски на своајта страница, на кој им закачен линк директно до песните на конторверзниот Хрватски пејач, Марко Перковиќ - Томпсон.
За конкретната песна е мој народе Герогиевски на страницата за поддршка на веронауката, Георгиевски го поставил и тексотот, кој меѓу другото оди вака:
Антихристи и масони, комунисти, овој или оној
шират сатански фрази
со цел да не поразат
е мој народе, е мој народе.
На крај Георгиевски додал, песнава е за Хрватска, ама важи и за нас.
Марко Перковиќ - Топмсон, е икона на националистите од Хрватска и Босна. За едни само патриот и верник, но за други пропагатор на усташките вредности. На неговите концерти крстовите, мечевите, знамињата усташките симболи се редовен декор иконографијата и усташката идеологија пак основни мотиви во неговите песни.
За господ, за убиство на четниците за смрт на Србите пее во голем дел од своите песни. Многупати е тужен за расизам, а неговите концерти често се забранувани во дел од европските метрополи, па дури и во самата Хрватска.
Аница книнска кралица е неговата најконторверзна песна каде експлицитно ги повикува усташите и Хрватие да ги запалат Србите.
Ивица Георгиевски го доведува Томпсон во контекст на веронауката. А кај томпсон верата и политичката идеологија се секогаш испреплетни во музиката.

A1

i jas go slusam tompson i cesto go citram i tuka na forumov...moj omilen tekst od nego e
``Domoljublje prozvali fašizam

tako brani njihov komunizam

prozirna demagogija``

Во денешно време најзлоупотребувани поими и погрешно употребувани се предавник и фашист.

Така се дискредитира личноста а не се спори со став.

Ivica ..istiot sto povikuvase na kontra verski protest na plostadot ? :)

demokratski kontra odgovor na ``neorganiziranoto`` deluvanje t,e, povikubvanje na protest od onaa na gjuner kako bese.

ili ne smee da ima kontra protest??? samo protest e dozvolen?

ili ne smee da ima kontra protest??? samo protest e dozvolen?
Не смее да има "спонтано организиран" насилен контра-протест.
Не смее пратеник да повикува на насилство!
Или смее ?

i jas go slusam tompson i cesto go citram i tuka na forumov...moj omilen tekst od nego e
``Domoljublje prozvali fašizam

tako brani njihov komunizam

prozirna demagogija``
Томпсон патриот не е сигурно... еден од болните умови на Балканот е гарантирано. Во Хрватска го сакаат таквите затупени ликови како него, а останатите се срамат да кажат дека им е сограѓанин.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom