Што ако не ја прифаќаат вашата врска?

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Дали ви се случило или што мислите за мешањето на родителите/роднините/пријателите во вашата врска? Дали ви се случило да ве убедува некој дека личноста кон која чувствувате нешто не е за вас?

Родителите нели секогаш го сакаат најдоброто за своето дете, па дури од премногу грижа си дозволуваат да се мешаат во неговите одлуки и се обидуваат да го сменат мислењето за некого.
 

StormAngel

Stormology
Член од
22 јануари 2005
Мислења
5.059
Поени од реакции
244
Една од најгадните ствари што може да ти се случи.
Од 90% случаи на противење од дома, луѓето или раскинале...или пак избегале од дома. Навистина лошо е.
Бррр!
 
Член од
6 февруари 2005
Мислења
1.952
Поени од реакции
14
за среќа го немам тој проблем моите дома да ми кажуваат со кого да одам и до кога да одам тоа е оставено на моја глава така да не знам шо би се случило и како би реагирал во такви случаеви но сепак имам искуство во поглед како е тоа и имам пријател на кого мајка му му кажуваше со која девојка да се фати и која чинела или не чинела за него (небива она ќе спие со нејзе у кревет) и имам впечаток дека тоа е многу многу грда работа и не ја оправувам
 

Devilish Angel

Лошотија по потреба
Член од
7 мај 2005
Мислења
1.451
Поени од реакции
18
Абе, најмногу што мразам е некој да ми се меша во животов, а најмалку сакам некој во врска да ми се меша. Досега не ми се случило родителите да ми се смешаат во врска, ни моите ни на партнерот, се случило само некаков совет да дадат што не значи дека мора да се прифати, а од роднините се дешавало да се мешаат и ке се мешаат, нели за тоа служат тоа стрините, тетките, братучедите и остали дежурни трач служби, само за срека до сега не успеале некако да делуваат на мојата психа или на психата од мојот партнер во врска со нашата врска. Пријателите се тука за да ги согледаат потрезвено работите, не толку пристрастно како родителите и роднините, секогаш ке кажат некаков коментар или совет кој ке биде примен како таков, но не и прифатен ако не одговара се разбира.
Не знам до сега не успеал никој да делува на врската од надворешни фактори, за понатака не знам :)
 

Dani^^^

Femme fatale
Член од
8 април 2005
Мислења
1.831
Поени од реакции
21
Nekogash (iako poretko) e opravdano koa roditelite se meshaat zosto ima stvarno slucai koa intervencija od roditelite e poishe od neophodna. Ama u 90 % od slucaite toa meshanje se temeli na nekoi zastareni sfakjanja na roditelite i toa shto tie nemozat da se vklopat u svetot na nivnoto dete. Kao sho rekov u prviot slucaj koa e potrebna nivnata pomos gi opravduvam ama u ostanatite 90% roditelite si gi pominuvaat granicite na nivnata "dolznost" . Ne sfakjaat deka nivnite "deca" imaat po 18-19-20 god pa duri i nad taa vozdrast i deka mozat samite da odlucat za nivniot zivot.Zalno no vistinito :roll:
 

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Најмногу ме нервираат коментари од типот: "По потекло е од село - не ти треба таква"! Или па кога ќе се соберат сите баби, тетки, вујни кај некого дома за да ја/го видат девојката/дечкото, па после тоа коментари цела недела!
 

StenmarC

Скијач
Член од
24 март 2005
Мислења
2.179
Поени од реакции
49
Ако само родителите мрчат за врската, ондак е лошо. Ако мрчат и другарите или и другите околу тебе (сем родителите), тогаш можеби навистина има нешто. Инаку како што кажа Сторми ... лоша работа тоа мешањето :?
 
Член од
14 јули 2005
Мислења
2.128
Поени од реакции
41
Ууу, бааги гадно... Поготово ако е заради некои предрасуди. Многу ме нервираат такви ситуации - од ваму била, мајка и била ваква, татко и онаков, дедо и криво мочал.... Нема бре кој што да оценува со кој сум и како сум, ако јас сум оценил дека е добро да бидам со некоја - оценето е, жири комисија не ми треба. Ако треба и кавга ќе се прави, и ќе раскинам со неа кога - и ако - јас сакам, а не некој друг.

Е сега, има случаи кај што не можеш а да не се смешаш... Замисли си детето здраво-право па се фаќа со некој(а) наркоман(ка), па почнува да ти снемува пари од дома, да ти се појавуваат шприцеви и ред такви ситуации.. Е ќе се смешам па мајка Јана...

Инаку мене не ми се има случено во посериозна варијанта, освен еднаш - однесов едно девојче дома, таман се договоривме за наредно гледање, коа баба и ѕирнала низ прозор, ме констатирала, и одвај дочекала да се раздени да го заврти телефонот кај мојата баба : „Надо, кажи му дека сме роднини, да не му текни нешто!“ Испадна дека сме биле четврти братучеди или така нешто. Јеби га.
 
Член од
27 август 2005
Мислења
783
Поени од реакции
7
сакам сам да си одлучувам дали е некоја за мене или не и тоа е пресудно пред се. али никогаш не замерувам на коментари од пријатели или родители за некоја девојка. едноставно го ставам тоа у предвид и си вагам сам дали ми треба или не таква врска. По истото секогаш и би дал коментар на другар за некоја негова девојка

Инаку највеќе ме изненади еднаш зборам со мајка ми и и кажувам дека сум раскинала со женската и реакција од неа „Уф добро е“ :pos: али пред тоа никогаш ништо не ми имаше кажано за неа :pos:
 

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Најмногу ме нервираат коментари од типот: "По потекло е од село - не ти треба таква"! Или па кога ќе се соберат сите баби, тетки, вујни кај некого дома за да ја/го видат девојката/дечкото, па после тоа коментари цела недела!
Нема потреба тие работи некој родител или роднина да ви ги кажува - треба сами да си знаете. Традицијата и нејзиното почитување, се убави работи. Не ги потценувајте и отфрлајте.
 

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Никола напиша:
...Традицијата и нејзиното почитување, се убави работи. Не ги потценувајте и отфрлајте.
Не велам дека традицијата не чини, но некогаш родителите претеруваат со она нивното "од добар сој да е". Срамота на зрела личност е да се "труби" што е најдобро за неа :)
 

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Никад не сум си го прашуел што мислат моите или нејзините. Не е нивна работа. Кој им ебава матер. Јас нив не ги прашував, ниту они мене. Едноставно, не сме деца. Доволно сме возрасни сами да можеме да просудиме, а ако не сме, сами ќе жнеме што си сееме.
 

Eko1

Форум Џедај
Член од
20 мај 2005
Мислења
1.579
Поени од реакции
29
Nikoj nema da kaze deka bi dozvolil nekoj da se mesha vo negovata vrska... dali se toa roditelite... drugarite.... komshijata i tnt.... sekoj ke rece.... abe jas ke si ziveam so nea.... so mene ke spie... shto ima tie da mi se meshaat.... ke si kaze deka ke zazeme "cvrst" stav i ke stavi tocka.... ama vo poveke slucaevi ne e taka.... poshto ima mnogu licnosti tuka vo nashite prostori shto se tesno povrzani so roditelite i familijata.... i koga ke dojde momentot na "jajceto pred da ispadne od gz" i ke se najde vo tesno popushta pod toj golem pritisok.... taka da takva "cvrsta" odluka kojshto bi ostanala cvrsta bi mozela da donese edna celosno emancipirana licnost kojashto sama si go "gradi" i "izdrzuva" zivotot... a za zal tuka kaj nas malku se tie.... no fala bogu na isklucoci.... imame i dosta od tipot "glavom niz zid" pa ne moze nishto da gi "dopre" cak ni "nezna" sovetnicka raka na majkata... :wink:
 

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Јас секогаш пред време за све се потресувам ... така да немам г'з да одам со глава во зид за све ... т.е. немав, сега ми поминува тоа по малце, а за понатаму незнам ... а секако сакам да не слушам никого особено за врски, и мислам дека никој никому не треба да му соли памет за такви големи работи. :P
 

Kajgana Shop

На врв Bottom