Што ако не ја прифаќаат вашата врска?

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Ах тоа мое одење со глава во ѕид ќе ме зезне некогаш :D Колку јас не сакам да ми се кажува што да правам, а и да сметам дека е правилно тоа што ми се кажува, ќе го направам кога ќе се заборави на тоа и кога јас ќе сакам.
Оние кои ме познаваат добро знаат на што мислам. Моите знаат дека не треба да се мешаат во мои одлуки во врска со избор на партнер, но тоа не значи дека не слушам нивни совети. Напињање со бескрајни муабети многу мразам и веднаш наоѓам начин да прекинат.
 

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Не велам дека традицијата не чини, но некогаш родителите претеруваат со она нивното "од добар сој да е". Срамота на зрела личност е да се "труби" што е најдобро за неа Насмевка
понекогаш родителите соствената немоќ и сопствениот неуспех, сакаат да го оправдаат преку децата. Сепак децата се начинот за нивна понатамошна егзистенција и радост. Да речеме дека ваквите муабети се делумно и себични.
Но, истите имаат и тоа како длабога потпора во реалниот живот.
Ако зборуваме за возрасен човек, тој ќе знае како да најде баланс помеѓу сопствените желби и желбите на оние околу него. Советите на родителите и на минатото не се бесполезни. Сепак безброј поколенија со своите искуства стојат позади заедничката свест на сите нас.
На крај останува, кој човек што сака од сопствениот живот, дали има јасна слика што ќе му се случува понатаму? Некој сака да експериментира, имам пријателки од Македонија кои се одлучија да се земат со типци од други земји. Можеби тоа е она кое ќе ги направи среќни, можеби не. Некои луѓе преферираат проверени и функционални работи. Ни тоа не е гаранција за среќа.

Јас неможам да судам за другите, можам да кажам за себе.
Јас сакам мојата жена да биде од фамилија (колку и застарено да звучи тоа:), сакам врска помеѓу нашите семејства, сакам да си најдам некоја со која ќе си се погодиме и ќе си бидеме среќни заедно. Сакам неколку дечиња, израснати во традиционален дух. И нормално, куќа со голем двор.
:pos: :pos: 8)
 

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.196
Поени од реакции
34.431
Добро, ама има случаи и кога родителите на крај испаднале во право. Или грешам?
 

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Секако дека има и такви примери. Е ако видиш дека сите се против таа врска, значи навистина нешто не е во ред и треба да се размисли пред да се оди со глава во ѕид, за да не испадне еден ден да се каеш и да си велиш: "Ех, како не ги послушав другите".
 
P

Princ

Гостин
Сум имал таков случај кога девојката беше македонка и на моите им пречеше тоа.. Но, све зависи од тоа како ке се прикажиш према родителите, со почитта и обврските што ги имате еден према друг, а нели ти ме почитуваш мене ако го прифатиш тоа што го сакам и ме прифатиш таков каков што сум.
Имав една другарка која одеше со еден дечко подолго време, планираа да се земат, неговите не им даваа, се појавија проблеми во врската и раскинаа. Јас мислам дека дечкото беше пи*** и немаше храброст на неговите да им објасни што сака и колку го сака тоа.
Поздрав.
 
Член од
29 јануари 2005
Мислења
313
Поени од реакции
3
Meshanjeto vo vrskata e mnogu zeznata stvar bez razlika od chija strana.Ima i sluchai koga "mama i tato" ispadnale vo pravo.So ogled na toa deka imam doziveano moment vo koj roditelite bea vo pravo... mislam deka ako se sluchi da pochnat da se meshaat... vo red e da se podrazmisli...a ne odma se da se svede na raspravii.Iskreno... nikogash nemozesh da znaesh koj e vo pravo..
 
Член од
4 септември 2005
Мислења
168
Поени од реакции
1
Imashe slucaj mama i tato, a i plus cela familija da se vo pravo, ama si kjutea dolgi godini jas sama da se razbudam, zsh neshto drugo ne cini, samo zagrozuva familijarno vrski.
 

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Значи тука на некој начин родителите направиле грешка, требало да те седнат и разговараат. Што ако ти не се "разбудеше" на време? :roll:
 

Буковец

www.KETERING.com.mk
Член од
3 јули 2005
Мислења
996
Поени од реакции
15
Само една работа имам да кажам:
Вакво нешто ни на душман да не му посакаш

Полошо зло од ова нема. Не сум имал вакви проблеми, фала му на бога - напротив супер се сложуваат, само познавам луѓе кои здравје имаат изгубено додека го решат проблемот.Во секој случај многу болно е ова.
 
Член од
4 септември 2005
Мислења
168
Поени од реакции
1
FortuE, naprotiv. Da mi zborea ke se ljutev i ke ni ja zagorcece familijarnta vrska. Zivotot e process vo koj mnogumina raboti se uceme, a ne e fintata nekoj samo da ni predava.
 
Член од
28 мај 2005
Мислења
403
Поени од реакции
2
Imam nekolku drugarki koj sho raskinale vrska zaradi nekoja treta lichnost...JAs ednash imav takov problem..ama brzo potezno go reshiv...A za roditelite...nikogash ne mi se meshale okolu toa...a i zavisi kakvi odnosi ste vospostavile i kolku ste bliski so niv...jas so mojte sum mnogu...so majkami ne baSh zsh mnogu panichit ama so tatkomi voedno i mojot najdobar drugar sum mnogu, mnogu bliska i pram muabet bukvalno za sve.Mozda ne uspeal sekogash da mi pomognit zsh jas sum i malce pojke svoeglava...Ama e sekogash tuka da me islushat i da me sakat bezrezervno.
 

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Јас имам проблем со родителите!

Ја сакаат девојка ми повеќе од мене! :)
 

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Гледам одамна немало коментар на темава, посебно од поновите членови.

Ќе сака некој да се искаже во врска со ова? Имал некои пречки? Родителите се мешале? Сте ги послушале? Сте се каеле што не сте послушале кога ве советувале дека „тој и тој / таа и таа” не е за тебе”?
 

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
еве ај јас малце ке коментирам.
Моите дознаа за девојка ми уште првиот месец и првите 2-3 месеци воопшот не ја поднесуваа, иако и сега не ја сакаат баш многу многу од поравдани причини.
Нејзините само првите две-три недели неможеле да се соочат со фактот дека има дечко за посериозна врска али сега се е топ.
Кај моите е најизменично нивното расположение иако се соочени со фактот дека со неа ке останам цел живот понекогаш ја обвинуваат нашата врска дека она е виновна за тоа што сум расеан итн...
 

Kajgana Shop

На врв Bottom