Државен факултет за информатика

Член од
13 април 2009
Мислења
1
Поени од реакции
0
Има некој сигурни иформации да каже точен град каде ке биде отворен новиот факултетот за информатика?

Прво се збореше Штип, па сега Охрид...?

И дали ке има уписи за наредна година т.е за матурантиве годинава.

Иако Нанче изгуби, се надевам дека факултетот ќе се отвори, бидејќи Владата е инвеститор. Треба децентрализација на секое поле, па и на дислоцирањето академкси содржини. Во Охрид, значи, ама дека од идната година ќе почне настава, по мене барем, малу морген. Здравје, догодина.

Сепак, поупатените нека кажат.

Се збореше и сеуште се збори. Дури и муабети имаше дека делот од Електро што е ќе го префрлале на тој факултет. Ја молам бога да се конечно отвори факултетов и да се запишам :)

Се збореше и сеуште се збори. Дури и муабети имаше дека делот од Електро што е ќе го префрлале на тој факултет. Ја молам бога да се конечно отвори факултетов и да се запишам :)

Делов со електро, да се збореше, институтот за компјутерска техника и информатика дека ќе се пресели надвор од електро во вид на нов факултет, ама нема да се случи....

Се збори дека новиот факс за информатика ќе биде во Ново Лисиче....
Така барем јас сум слушнал за новата локација, немора да е точна оваа информација....

Бидна нешто со факултетов ?

Се отвара во Охрид или ке чекаат наредна година ?

Бидна нешто со факултетов ?

Се отвара во Охрид или ке чекаат наредна година ?

Мислам дека домот на АРМ се реновира и ќе во него (изгледа привремено) ќе биде сместен факултетот.

Мислам дека домот на АРМ се реновира и ќе во него (изгледа привремено) ќе биде сместен факултетот.

Има веб страна, некој информатор, што предмети има, некои факти и слично ?

Требаше лани, во Скопје, во Ново Лисиче.
Требаше оваа година, во Охрид.

Ама требаше...

Го има веќе во Штип

Меѓу децава слушам дека од октомври ќе го отвореле, шо јас мислам дека немат теоретски шанси.

Ќе се отвара дефинитивно и ке примаат вкупно 125 студенти поделени во 5 смерој. Беше прикажано на тв не го извадив ова од памет:smir:

Ќе се отвара дефинитивно и ке примаат вкупно 125 студенти поделени во 5 смерој. Беше прикажано на тв не го извадив ова од памет:smir:

Па истото и јас го слушнав :).

и универзитет е а не факултет, со 5 факултета али колку ке биде успешен е питање

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom