Државен факултет за информатика

dada fakuleteto e vejce otvoren ima duri i vo konkursot navedeno

Ме интересира факултетот за комуникациски мрежи и безбедност. Знае некој нешто подетално за него ?

Ме интересира факултетот за комуникациски мрежи и безбедност. Знае некој нешто подетално за него ?
Ова безбедност нешто со криминалистика е или некаков друг вид безбедност?

Во Охрид ке биде.

Има подеттално инфо за преместувањето?

Значи факултетот дефинитивно ќе се отвори... Се надевам ќе има нешто од МОН бидејќи денес слушнав дека ќе има приемен испит(и). Да не знае некој нешто повеќе за ова?

Jas go vidov vo konkursot deka e otvoren i deka e vo ohrid. A i za site smerovi participacijata iznesuva 300 euro.

Ќе се отвара дефинитивно и ке примаат вкупно 125 студенти поделени во 5 смерој. Беше прикажано на тв не го извадив ова од памет:smir:

Колку и човек да не обрати овдека на политика, темава би изгубила смисла ако не го направи тоа.

Интересно беше што за првичната замисла беа дадени ептен ригорозни услови: 7 факултети по минимум 125 студенти (или 75 ... не сум сигурен) на секој. Па тоа кадарот да биде докториран и магистриран, па строго дефинирани програми и сите тие ствари.

Некако работите добија сосема политички тек и на некои политички лица им светна во глава: еј, па ние можеме да предаваме информатика, што е тоа толку тешко. И опа, биде универзитет воден од недоволно квалификувани лица со вкупно 125 планирани студенти и тоа во Охрид.

Чудесии ни се случуваат, чудесии. Некој треба да виси на бесилка заради ова. Една замисла која се мереше само со уметност да се фрли и да се извреѓа на овој начин. Срамота.

http://time.mk/story_08eea3366c_article_ad8f6a7c21.html

„За жал не успеав да ја отстранам политиката од училиштата и не успеав во залагањата за деполитизација на образовните институции. Работев чесно и секогаш ги ставав интересите на учениците и на студентите на прво место“.

Многу јасно.

Ова безбедност нешто со криминалистика е или некаков друг вид безбедност?
pa najverojatno bezbednosta za komuikaciskite mrezi (hakeri ili takvi nekoi cuda)

inaku ovoj fakultet, vo ohrid ke bide na angliski (predavane, ispiti, itn) pa mislam deka ne e za mnogu luge i onie so soliden angliski bi si go komplicirale zivotot(spored mene), da bese na makedonski odma bi se zapisala bez dvoumene bidejki ima dobri i interesni smerovi. No bidejki e nov kojznae kako ke funkcionira, bidejki so novite reformi mnogu ne zbunija i nisto ne se znae so sigurnost, se kazuvaaat vo posleden moment, i menuvaat.:toe:

pa najverojatno bezbednosta za komuikaciskite mrezi (hakeri ili takvi nekoi cuda)

inaku ovoj fakultet, vo ohrid ke bide na angliski (predavane, ispiti, itn) pa mislam deka ne e za mnogu luge i onie so soliden angliski bi si go komplicirale zivotot(spored mene), da bese na makedonski odma bi se zapisala bez dvoumene bidejki ima dobri i interesni smerovi. No bidejki e nov kojznae kako ke funkcionira, bidejki so novite reformi mnogu ne zbunija i nisto ne se znae so sigurnost, se kazuvaaat vo posleden moment, i menuvaat.:toe:

Баш е поубаво на англиски :). Викаат дека нема да има наши професори.. сите ќе биле од странство, па сега ќе видиме.

Само што ја спуштив слушалката и ми кажаа дека пријавувањето е на 17 и 18ти Август. Ќе има приемен испит на 19ти за познавање на англискиот јазик (би требало да е нешто боза). Пријавувањата ќе се вршат во просториите на студентскиот дом близу Хотел Палас.

Контакт телефони:
046-550-001
046-550-002
046-550-003

Чув неофицијално дека првата генерација не плаќа партиципација? Или пак ова паѓа во вода што во конкурсот пишува 300 евра.

125 студенти на 5 смера. Милина.

Се думам. Се думам.

Ќе го скенирам конкурост, со сите нишани. Само да го побарам.

Чув неофицијално дека првата генерација не плаќа партиципација? Или пак ова паѓа во вода што во конкурсот пишува 300 евра.

125 студенти на 5 смера. Милина.

Се думам. Се думам.

Ќе го скенирам конкурост, со сите нишани. Само да го побарам.

хаха нема шанси да не се плаќа. 300 евра ќе е како што пишува на конкурсот :). Јас сигурно таму одам :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom