Македонската влада дозволува обновување на бугарските воени гробишта

Член од
27 март 2009
Мислења
445
Поени од реакции
14
Загинали са под знамената на царство Бугариja и нема ништо лошо истата држава да им оправи гробовете.
Каде са били нивните македонски роднини да ги подржат гробовете?!
Срам и подоз за нивните роднини,ако са во РМ се уште и гробовите им са во такво ужасно состоjaние.
Pa i dedo mu na Nikola Gruevski zagina borejki se pod grckoto zname a sega toj e najgolem protivnik na grcite!!!

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Pa sakam da kazam deka beshe prisilen.
Па би ли се за грчките интереси?Умре ли за грчките интереси?
Сите които са умрели во редовете на една армиja,таja има право да се грижи за гробовете им.
Истото е и за бугарските.Каде беха роднините им цели 50 години и повеке?Едно цвете да не турат,еднаж да не ги прелеjaт?!

Член од
27 март 2009
Мислења
445
Поени од реакции
14
Па би ли се за грчките интереси?Умре ли за грчките интереси?
Сите които са умрели во редовете на една армиja,таja има право да се грижи за гробовете им.
Истото е и за бугарските.Каде беха роднините им цели 50 години и повеке?Едно цвете да не турат,еднаж да не ги прелеjaт?!
Ama vazno ne bese GRK bese Makedonec prisilen da se bori nesto kako janicairite od Turcite

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Умрел ПРИСИЛЕН за ТУЃИ интереси, фарштензи ?
Ama vazno ne bese GRK bese Makedonec prisilen da se bori nesto kako janicairite od Turcite
Ке ме извините,но ако не сакаше да се бие на страната на грците,немаше да е во нивната армиja.Ке дезертираше,ке избегаше и пак немаше да е во редовете на грчката армиja,ако сакаше.
Прашането на темата е много обширно,но проблема е со бугарските гробишта,за които не беше давано дозволение да се реставрират.
Както во РМ има Грчки,Србски и други,така е можно да има и бугарски.
Единственото жалко е дека роднините на тези воjници(които са от РМ) ги заборавиха и не им отидоха на гроб.Това са фактите.Дали ке беха такви гробовите им,ако нивните роднини одеха?!

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Се ок... само дали и телата ќе ги обновуваме? :zlo:

delboy

кршач на огледала
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.358
Поени од реакции
24
Ке ме извините,но ако не сакаше да се бие на страната на грците,немаше да е во нивната армиja.Ке дезертираше,ке избегаше и пак немаше да е во редовете на грчката армиja,ако сакаше.
Прашането на темата е много обширно,но проблема е со бугарските гробишта,за които не беше давано дозволение да се реставрират.
Единственото жалко е дека роднините на тези воjници(които са от РМ) ги заборавиха и не им отидоха на гроб.Това са фактите.Дали ке беха такви гробовите им,ако нивните роднини одеха?!
Па ти да не им светеше со на дедо ти ЛИТРИКОТ та да знаеш дали се загинати во борба или некој им свирнал метак од позади ?Може и на дезертирање се убиени :toe:
Абе нека прават спомениците немам проблем со тоа,ама еве ти штом викаш дека тоа биле наши луѓе ,ја давам предлог на споменикот да им напишат, Беа ПРИСИЛНО регрутирани и животот го дадоа за ТУЃИ интереси гинејќи на своја ЗЕМЈА! Шо викаш ?

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
I sho ako dezertirase ke mu ubiea poslem zena deca se.
На боjното поле,винаги имаш право да избираш.Да се биеш или не.Да умреш или да живееш.
Точно во време на воjна ке барат точно неговото семеjство.Точно до нив ке им е на грците.Нивната држава е во воjна,те да се занимават со една фамилиja,на човекот Х.Имало е много дезертирали и ништо не се е случило на семеjствата им.Па во повекето случаи целото семеjство е бегало.
Но да се вратим на темата.

Па ти да не им светеше со на дедо ти ЛИТРИКОТ та да знаеш дали се загинати во борба или некој им свирнал метак од позади ?Може и на дезертирање се убиени :toe:
Абе нека прават спомениците немам проблем со тоа,ама еве ти штом викаш дека тоа биле наши луѓе ,ја давам предлог на споменикот да им напишат, Беа ПРИСИЛНО регрутирани и животот го дадоа за ТУЃИ интереси гинејќи на своја ЗЕМЈА! Шо викаш ?
За сите важи това?Дали важи това за бугарите от Плевен например?
А дали ти си им светил и знаеш коj доброволно е одел во воjската и коj насилствено?
Па доколкото знам,по вашите закони,споменикот треба да е истиот какавто е бил во ониja години когато са умрели.Па такво нешто тамо не е пишело.
Вашите закони не го дозволуват исто това.

M

MKEUpatriot

Гостин
Нема што да се развлекува на оваа тема.Добро ешто македонската влада дозволува обнова на бугарски гробишта во Македонија.Ако сметаат македонските власти истото треба да го побараат и од Софија ако сакаат на пример да го уредат гобот на Крсте Мисирков и мислам не би имало проблем.Единствено ми пречи што Божидар Димитров ја вознемири бугарската јавност со изјави дека овде ке се прекопувале буг.гробишта.Тоа апсолутно не е вистина.

delboy

кршач на огледала
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.358
Поени од реакции
24
За сите важи това?Дали важи това за бугарите от Плевен например?
На тие блгарите од плевен ќе им пишеме: умреа оти сакаа да поробат туѓа земја ,што викаш?

А дали ти си им светил и знаеш коj доброволно е одел во воjската и коj насилствено?

Јас не сум им светел ама дедо ми се скапал светејќи! Бил и бугарски и српски војник ;)

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
На тие блгарите од плевен ќе им пишеме: умреа оти сакаа да поробат туѓа земја ,што викаш?

Јас не сум им светел ама дедо ми се скапал светејќи! Бил и бугарски и српски војник ;)
По ваш закон треба да бидат истите,каквито са били преди години.Тогаш не е пишело такво нешто.:tapp: Просто почитуваме вашите закони.

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Исто важи и за татарските џукели.Што барале во Македонија да дојдат и да се глупираат , што не си седеле дома и си ги тимареле своите коњи , како што тоа го правеле 1000 дници години нивните предци коњољуби.:toe:
Најпоштено е да се донесе закон кој ке важи за сите гниди кои посегнале по македонско парче земја а пцовисале на територијата на денешна РМ , да им се соберат коските во пластични црни вреќи за ѓубре и да се исфрлат зад граничната линија на нашите ни „мили„ соседи кои со векови ни го расплакаа мамичето и не можеме глава да дигнеме до ден денес. Па таму ако сакаат , не споменици , него ајфелови кули нека им подигаат , 100 попа панихида нека им држат, а нивните пра/пра пра внуци да црекаат и цвилат колку што им сака душа, пофер здравје :toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom