Вооружен грабеж во Про Кредит банка

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
И заклучокот од сево ова е дека косово стана независно и центар на криминалот од целиот балкан па и југоисточна европа, што курац им го дадоа педериве од ЕУ?? Секој криминалец спасот си го гледа таму, има ли бе полиција во таа "држава"?? а уште да ги оставеа без еулекс до сега ќе беше урнебес цело косово.
Ne, zaklucokot od sevo ova e deka od den na den ni se ebava mater se poveke, katanga i nefunksionalna policija imame, nesigurnost na najvisoko mozno nivo... i taka....

туку друго ми беше поентата, зошто не бегаат криминалците во бугарија, гејлада, шчиперија? зошто на косово?
Ne znam..... mozebi zatos sto granicata e na 18-20 km. Koj go znae.... se e mozno..

P

Princ

Гостин
А неефикасна е ради тоа што и се врзани рацете.
Не знам дали лежи проблемот во неефикасноста или во овластувањата.
Имаат овластување да носат оружје - носеле.
Имаат овластување да пукаат - пукале.
Имаат овластување дур пукаат овде, да наредат сите приоди кон/надвор градот да се обезбедат максимално, сепак не можеме да сме сигурни дека ќе ги убиеме или уапсиме - имаат но не го направиле тоа.
Не лежи проблемот во овластувањата...
Важи, ќе ти верувам.

А

Ајсшутер

Гостин
Општо на целиот балкан е таква ефикасноста на полицијата тоа е сигурно и што би направил полицаец кој дошол по активирање на вработен на аларм и случаен крајсер кој поминувал стварно незнам овие 7+ најмалку.
Инаку нови информации има ?

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Ne, zaklucokot od sevo ova e deka od den na den ni se ebava mater se poveke, katanga i nefunksionalna policija imame, nesigurnost na najvisoko mozno nivo... i taka....

Ne znam..... mozebi zatos sto granicata e na 18-20 km. Koj go znae.... se e mozno..
А зошто ТЕШКИОТ КРИМИНАЛОТ секогаш се случува во близина на Косовската граница..???

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Кога се даваше законот за амнестија во една прилика реков.
Од планините сега ќе ни се симнат во градовите.
Ете ги, истите се.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
http://a1.com.mk/vesti/video.asp?Video=09/mimir-10-04.wmv&VestID=107034

Ова линкче е од А2 репортажата некаде на средина една бабичка очевидец, најдобро ја коментира реакцијата на полицијата...
Сред центар, сред бел ден, башка 5 минутно пукање, башка владата на 200 метри , башка БЕКО на 300 метри ,...
Незнам ...
Глупо е да се коментира за полицијата , ама ФАКТ е дека врие од оружје во државата, ФАКТ е дека границата кон КОСОВО е како швајцарско сирење, кој како сака вегува излегува УБАВИНИ...
И факт е дека никој ништо не превзема...

Кога се даваше законот за амнестија во една прилика реков.
Од планините сега ќе ни се симнат во градовите.
Ете ги, истите се.

Среќа што ги „РАЗОРУАЖАА„...

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Баш тој период ќе сум поминел од таму ако одев на работа на време како што ме советуваат моите, ама јас паметен си одам од 10:30.
Нема логика 10 души да ризикуваат живот за 50000 евра или пак инсајдерот лошо ги известил.

Член од
21 април 2006
Мислења
612
Поени од реакции
11
Баш тој период ќе сум поминел од таму ако одев на работа на време како што ме советуваат моите, ама јас паметен си одам од 10:30.
Нема логика 10 души да ризикуваат живот за 50000 евра или пак инсајдерот лошо ги известил.
И мене никако не ми држи вода тоа дека главната цел била грабеж на банката. Алфа Ромео, Голф и десетици автоматски пушки (оставени после грабежот) како и десет ограбувачи кои отвораат истрели кон полиција и се живо што поминувало.... некако не ми иди логично. Единствено ми доаѓа на ум, еден пост што го прочитав на А1 каде се шпекулира дека баш во тоа време поминувала владината кола на Никола Груевски и полицијата која отворила истрел врз "ограбувачите" била дел од пратњата која ја следела владината кола односно таканаречена кола за претпазливост, која се праќа пред да тргне важен автомобил.:toe:

P

Princ

Гостин
Ама пак така зошто би влегле внатре сите и би барале пари, а само 1 надвор да седи. Нема смисла и тоа :toe:

Alo 192

имам симпатија
Член од
7 октомври 2008
Мислења
353
Поени од реакции
11
И мене никако не ми држи вода тоа дека главната цел била грабеж на банката. Алфа Ромео, Голф и десетици автоматски пушки (оставени после грабежот) како и десет ограбувачи кои отвораат истрели кон полиција и се живо што поминувало.... некако не ми иди логично. Единствено ми доаѓа на ум, еден пост што го прочитав на А1 каде се шпекулира дека баш во тоа време поминувала владината кола на Никола Груевски и полицијата која отворила истрел врз "ограбувачите" била дел од пратњата која ја следела владината кола односно таканаречена кола за претпазливост, која се праќа пред да тргне важен автомобил.:toe:
е дај не ме заебавај. Не смимај филмови

Член од
21 април 2006
Мислења
612
Поени од реакции
11
е дај не ме заебавај. Не смимај филмови
Споменав само шпекулација и ич не личи на филм, туку баш држи некоја логика. Повеќе филмски ми изгледа тоа да ограбувачи желни по пари, оставаат два вредни автомобили и десетици автоматски пушки како и отворениот оган за некој дел од 5000 евра:nenene:

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
Косовари се напаѓачите, и гарант сега си се во Косово. Нема да ги фатат. Нека се оправат ранетите та за друго...

Член од
21 април 2006
Мислења
612
Поени од реакции
11
Очевидец, кој беше видно потресен од настанот, за Макфакс изјави дека комбето кое вршело дотур на пари за експозитурата пристигнало десетина минути по грабежот, во кој вооружените однеле плен од 50,000 евра од сефот. Крадците се разминале со комбето со пари . Ова е друго можно сценарио, да го погрешиле тајмингот за големата сума. Сепак за ден два ќе се разјаснат околностите, па тогаш ќе можеме да дебатираме без шпекулации . Поздрав :helou:

Kajgana Shop

На врв Bottom