Вооружен грабеж во Про Кредит банка

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
А чеј, зошто уопште ги пуштиле да стигнат до Косово? Под претпоставка дека се таму...
Што е битно Косово? Зошто не ги фатиле уште во Скопје?

ПОЛИЦИЈА АЛО! Крајслери, мотори, полиција на секоја раскрсница, радио станици, Алфи низ градот, Тигри на стенд бај, хелихоптери... Па толку ли е тешко да се следи некој со кого си се пукал и избегал пред твои очи? Али океј, ние и понатаму ќе го пиеме за погрешно престројување, за фолија на стакла, за плукање на земја или зошто си пуштил гласна музика на роденден...

„Еј, колега, тргнаа наваму - ставај блокада.“

„Џони, имаш гориво? Пали хелихоптерот.“

„Алфа 3, тргнаа накај Ѓорче.“

Мислам... Сериозно, ват д фак?

Мене на Партизанска ми прават упад 5 Алфи како на филм, со вперени автоматски пушки само затоа што сум имал затемнети стакла. А кога треба да се покажат на дело - не можат да фатат крадци сред бел ден низ тесниве скопски улички.
Знам дека се неспособи ич не ги сакам, ми правеле претрес пред семејство како да сум наркоман:toe: туку друго ми беше поентата, зошто не бегаат криминалците во бугарија, гејлада, шчиперија? зошто на косово?

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.680
Поени од реакции
266
Јас се чудам зошто не постават една патрола која цело време ќе стои на патот накај Блаце и по потреба да го блокираат протокот. Сите криминалци им бегаат преку Блаце!

Среќа што нема загинати...
ne veruvam deka se nadvor od drzavava....otkaj znaes mozda kolite se prethodno postaveni kolku da gi navedat vo pogresen pravec...a i me cudi, zar kosovskata granica od dvete strana ne ja cuva nikoj.....jas mislam deka se tuka negde okolu jaja pasa....ako ne e montirovka

Песимист

Добро информиран оптимист
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.676
Поени од реакции
181
ne veruvam deka se nadvor od drzavava....otkaj znaes mozda kolite se prethodno postaveni kolku da gi navedat vo pogresen pravec...a i me cudi, zar kosovskata granica od dvete strana ne ja cuva nikoj.....jas mislam deka se tuka negde okolu jaja pasa....ako ne e montirovka
и јас мислам дека се овде мислам за кој кур да бегаат кога пред очи да им поминат на овие нашите нема да ги фатат за џабе само бензин ке се троше нема потреба да се бега .него и јас малку како и сите овде ги напагаме полицајците мада и они не се криви каква и да имат обука немат искуство во овакви ситуации ама јбг тоа е тоа.и сега сите ко ке рипнат како бе ти вака ти онака криви се они шсто ги браниш.ајде чекам.хехе:vozbud::salut:

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.220
Поени од реакции
34.499
Знам дека се неспособи ич не ги сакам, ми правеле претрес пред семејство како да сум наркоман:toe: туку друго ми беше поентата, зошто не бегаат криминалците во бугарија, гејлада, шчиперија? зошто на косово?
Океј, знам во која насока иде дискусијава... Албанци = криминалци.

Зошто тргнале за Косово? Зошто, под претпоставка дека воопшто киднале за Косово, биле Косовци. Нормално.

А зошто и како успеале да:
1) стигнат до граница?
2) поминат на косово?

Но, мене како граѓанин на оваа држава, без разлика дали сум Македонец, Албанец, Влав или Марсовец - НЕ МЕ ЗАСЕГА од каде се разбојниците. За мене се разбојници. Сакам мирно Скопје. Очекувам сите што ќе го нарушат јавниот ред и мир да бидат фатени од луѓето кои се тука да не заштитат граѓаните.

Жално е што полицијата се повеќе добива статус на „плашило“ за граѓаните (со секојдневните банални казни), отколку да биде заштитник на народот. Јебига, кога чув дека има престрелка за првпат имав надеж дека одма ќе ги фатат, ама сега сум разочаран до даске :toe:

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Полицијата бе, специјалците, шо им влегоа филмски на оние од наплатните рампи... :vozbud:
E кога сакаат еднаш на тој мафијашот од Дебар Вулнет Маќелара или т.н Карлто Бриганде му дојдоа со хеликоптери.Изгледа владава сега уште спие не се информирани.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.220
Поени од реакции
34.499
Абе... кога треба да се направи сензационална вест за публицитет - ефикасни се. Не викам не : ))))))

firestarter

нетачен
Член од
3 април 2008
Мислења
80
Поени од реакции
6
Значи поскапана полиција нема. Да ти избегаат од пред соборна во таа гужва...

Сочувство до семејствата на загинатиот полицац :(
Ало не биди глуп.За разлика од тие кој го извршија грабежот и кој не гледаа каде пукаат и во кого пукаат полицијата не може да си дозволи да пука каобојски каде ке стигне.Што ако погине некој граѓанин и се докаже дека го убил полицец.Кој ке ја исправи грешката?Никој жив не ги вади од затвор.Ако имаш малце повеке информации ке слушнеш дека пукале и во други возила кој немале врска со настанот само да им пуштат пат.Е сега стави се ти на место на полицијата и имај гз да пукаш.

Alo 192

имам симпатија
Член од
7 октомври 2008
Мислења
353
Поени од реакции
11
ако не носеле маски,онда лесно ке им го откријат идентитетот. Пред и во секоја банка има безбедносни камери. Бтв и у Куманово на патот за лојане и ваксинце има полициски пункт

firestarter

нетачен
Член од
3 април 2008
Мислења
80
Поени од реакции
6
Нашава Полиција е тотално неспособна !!!
Да ти киднат од центар на Скопје(попат да ранат збунети полицајци) и прејдат граница е знак дека нешто таму не штима.
Тој што пукал на сообраќајецот паника го фатила,
Веројатно да не се испаничел сообраќаецот кога ќе ги видел со Police елечиња ќе го стопирал сообраќајот на раскрсница за да поминат
И ќе бидат фатени ко сите ограбувачи што ги фатија до сега.
Така така на форумов сте сите многу јаки.Се сте нинџи само нема кој да ве ангажира.Одма направивте стратегии и шеми како да ги фатите:pos2:

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
I do kaj dojde rabotava????? ima nekoi svezi vesti????
Ona so dimnite bombi e novina vo vakvata lokalna praksa.....bi pomislil nekoj ...ograbuvacive pominale nekoja obuka, ama onoj pazacot na vrata koj se uprpal od slucajnoto pominuvanje na policija, pa pukal ko na svadba..ne se uklapa vo toa....., na kraj..plenot od 50 iljadarki , ne da ne e para, ama ne e para za komandoska akcija.......mora da e nekoja dubara, ne reagiranjeto na policijata i najdenite koli vo Vizbegovo nakiteni ko elki so dokazi...samo kazuvaat deka t'zi dupka..ne e dupka...:)
...mislam deka slednata pljacka ke bide so helikopterski desant.....se drugo e veke zaebancija....:vozbud:

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
А чеј, зошто уопште ги пуштиле да стигнат до Косово? Под претпоставка дека се таму...

ПОЛИЦИЈА АЛО! Крајслери, мотори, полиција на секоја раскрсница, радио станици, Алфи низ градот, Тигри на стенд бај, хелихоптери... Па толку ли е тешко да се следи некој со кого си се пукал и избегал пред твои очи?
Луѓето пукале за да промашат, да креираат таква диверзија да не можат да ги фатат. Ти знаеш каква увежбаност, синхронизираност, искуство треба да се направи тоа?
Дечките знаеле што прават среде бел ден и планот им бил професионален, и извршен од професионалци.

hotmail

GiO
Член од
1 февруари 2008
Мислења
1.333
Поени од реакции
426
Мене не ми е гајле по етничка линија што се ама дефинитивно се јунаци и се фраери. При толку полицајци скоро до Влада се дрзнале да ограбат банка сред бел ден БРАВО НА ХРАБРОСТА УАААААА ЗА ПОЛИЦИЈАТА!!!
Инаку се надевам дека брзо ќе ги фатат и ќе им удрат еден ќотек по бубрези па да не знаат што ги снашло ама не ќотек заради храброста да ја изиграат полицијата на овој начин туку поради претрпениот стрес на луѓето кои се затекнале околу :toe:
I mene ne me boli k*urot dali bile albanci ili makedonci, koi i da bile posakuvam da gi fatat sto e mozno pobrzo, i da im ebat mater kako sto treba:toe:. Koja hrabost be batka, tie nemale hrabost, sigurno bile pod dejstvo na droga, ili pak bile totalno budali:drk:. Sto se odnesuva za policijata, nema tuka sto da se zboruva, koga treba nesto da se prevzeme sekogas posledni se vo dejstvuvanje na nekoja akcija, no koga treba specialnite edinici da glumat holivudski svezdi prvi se vo toa.

Член од
12 февруари 2007
Мислења
892
Поени од реакции
4

ПОЛИЦИЈА АЛО! Крајслери, мотори, полиција на секоја раскрсница, радио станици, Алфи низ градот, Тигри на стенд бај, хелихоптери... Па толку ли е тешко да се следи некој со кого си се пукал и избегал пред твои очи? Али океј, ние и понатаму ќе го пиеме за погрешно престројување, за фолија на стакла, за плукање на земја или зошто си пуштил гласна музика на роденден...

„Еј, колега, тргнаа наваму - ставај блокада.“

„Џони, имаш гориво? Пали хелихоптерот.“

„Алфа 3, тргнаа накај Ѓорче.“

Мислам... Сериозно, ват д фак?

Мене на Партизанска ми прават упад 5 Алфи како на филм, со вперени автоматски пушки само затоа што сум имал затемнети стакла. А кога треба да се покажат на дело - не можат да фатат крадци сред бел ден низ тесниве скопски улички.
Ova ti e vo stil dali Arm e dobra za Uck...na hartija da...vo praxa Uck rules...

I ova ne vazi samo za low enforcement...tuku za se...ama kaj nimi e biten faktor sekunda...a za to treba pari,iskustvo,kadar...pa to Krajsler ne mozi sekoj da vozi...a kamoli za pukanje...samo radi ammoto Mvr treba da bankrotira...
I do kaj dojde rabotava????? ima nekoi svezi vesti????
Ona so dimnite bombi e novina vo vakvata lokalna praksa.....bi pomislil nekoj ...ograbuvacive pominale nekoja obuka, ama onoj pazacot na vrata koj se uprpal od slucajnoto pominuvanje na policija, pa pukal ko na svadba..ne se uklapa vo toa....., na kraj..plenot od 50 iljadarki , ne da ne e para, ama ne e para za komandoska akcija.......mora da e nekoja dubara, ne reagiranjeto na policijata i najdenite koli vo Vizbegovo nakiteni ko elki so dokazi...samo kazuvaat deka t'zi dupka..ne e dupka...:)
...mislam deka slednata pljacka ke bide so helikopterski desant.....se drugo e veke zaebancija....:vozbud:
Na tema za elvis...pisi se zenel so helikopter...taka da na toj rentacot valjda mu e seedno dali leta za svadba ili grabez...Uauuu...to ce bidi ko die hard 4...

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Сума сумарум....

Само сакам да кажам дека знаеме кога се десило точно, кои се повредени точно, како се повредени, како излетал куршумот, како се извела акцијата, колку луѓе биле, како влегле, што размислувале, која им била тактиката, дека биле професионалци, дека цајканите не ги бивало, дека цајканите се праеле фраери, дека избегале накај косово, што биле по националност, што им била фората, колку пари украле, пукале за да направат диверзија за да не ги фатат, тој што пукал кон сообраќаецот го фатило паника, пукале и во други возила само за да им се отвори пат, зашто тоа го направиле, ние би направиле подобро, итн итн итн....сето ова го знаеме од следење на медиумите кои повеќето од нив не биле на местото на настанот после несреќата, туку имаат извртени податоци од други извори....толку имав...

Kajgana Shop

На врв Bottom