Pred 15 godini vaka bese vo Sofija, a nie bevme 20 god. ponapred od niv. Denes ?Човек да се запраша, каде живееме ? Овие сцени и настани беа својствени само за дивиот запад и американските криминални филмови. Кој ќе поверуваше ако пред 10-15 години му кажеш дека и кај нас ќе се случуваат вооружени филмски грабежи сред бел ден ? Ни во автобус не може човек да се чувствува безбеден...Жално.
...И по тоа Бугарија среќно стана членка на НАТО и ЕУ... Можеби и ова кај нас е увертира, кој знае.Pred 15 godini vaka bese vo Sofija, a nie bevme 20 god. ponapred od niv. Denes ?
А баш сакав да го дополнам firewall со уште нешто, ама јок. 2 години е многуу :smir:Ја сврти ли некој темава на политика и партиско собирање поени, не два дена - 2 години ќе паузира од форумов. А ве осеќам, како полека се острите.
mojot post nema politicka konotacija,ne me mestiА баш сакав да го дополнам firewall со уште нешто, ама јок. 2 години е многуу :smir:
За случката, се надевам дека ќе ги фатат или отепаат, друго вакви лица ниту заслужуваат. Не знае човек сабајле станува, што ќе го стрефи надвор.
Дали има информација за полицаецот?
Ало мајсторе, не се возбудувај до толку аман... Никој тука не нападна држава, од каде ти е таа идеја ? Тоа се само лични видувања на секојдневието кое до неодамна ни беше туѓо...Друга е поентата, ама очигледно тебе ти е помило да дамкосуваш т.н. плукачи по државата и да ги одвоиш од тие како тебе самонаречени патриоти и родољуби. Без возбуда молам. Поентата (барем мојата) беше степенот на пораст на криминалот во државата и се по суровите негови појавни облици, како што веќе реков до неодамна странски за нас.Сега ОК ли е ?:smir:Секој ден и секаде во светот има криминал, што можеме? Денеска во Скопје утре во Амстердам друг ден во Сиднеј... каква е оваа споредба пред и по 20 год. какво е ова плукање по државата....
Ајде ко сте паметни кажете како да се влези во умот на секој криминалец и потенцијален криминалец па да се спречи...
Се надевам ќе се фатат крадциве, и се надевам дека нема да ги аболицираат после тоа, зашо у навика тоа помина арамии да добивааат аболиција
Градот убав пак ке никне...Жално за главниот нас град,жално за сите во Скопје