Тетово ги тресе ВМРО-ДПМНЕ и ДУИ

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
Муабетов е „фала бато, доста ми помагаше“ :)

Муабетов е ,ние ќе се солидаризираме со сите албанци и нема да гласаме за претседател кој е кандидиран од вмро,за наредните избори да се знае кој е кој нели,ама од друга страна вмро како наши коалициони партнери мора да го испочитуваат договор и да гласаат за нашиот кандидат за градоначалник.Епа така не одиТ!

Па не рабирам како сакаат да гласамо за ДУИ кога нивниот кандидан т.е поранешниот градоначалник што не сакам да му го спомнуем името ...никогаш не проговоре македоснки, неговата фамилија се однесуваја ко шерифи низ градот, главен и одговорен за нападот во Вејце ...доволно за да ниеден македонец да нема срце да гласа за него и да избереме од двете зла помалото . Зборот ми беше дека и ВМРО да им кажале на своите приврзаници да гласаат за ДУИ немаја да гласаа , а и не знаете што се деаваше у Тетово за да гласамо за ДУИ...сигурна работа нудеја, пари и сл. ама не разбираа дека мие од Тетово не сме такви.:smir:

1. Дали на локалните сите кандидати биле идеални?
2. Зошто во фрагилен надворешно политички амбиент не играле на цензус и поништување на ливче доколку немало кандидати, како другарчево твое шо направи?
Nema cenzus za lokalnite. :toe:

Nema cenzus za lokalnite. :toe:

Не бил исполнет или не постои, шо сакаше да кажеш? Па веројатно немаше 18-20% излезеност на сите места за локални во неделата мајкуму...

И по точка 2, не ми одговори.

Не бил исполнет или не постои, шо сакаше да кажеш? Па веројатно немаше 18-20% излезеност на сите места за локални во неделата мајкуму...

Ne postoi.

Pod tocka 2.: druze, do koga be ke igrame na taa karta, na fragilni nadvoresni i vnatresni politicki ambienti? Do koga toa na partiite ke im bide paravan da ne dupat u zdrav mozok?
Jas sfakam deka vo odredeni momenti treba nesto da se zrtvuva, da se zamize, se za dobroto na Makedonija, ama se si ima granica be.
Imaat apsolutna vlast, za izvrsnata mislam, site konci gi drzat vrace, ako se zeme predvid deka sme parlamentarna demokratija, i ni dzitkaat nekoj padobranec za kandidat.... onaka, ko kucinja ne smatraat... demek, eve vi go, glasajte za nego, nie vi vikame taka, ne zasluzuvate podobro......

Tuku, jas pa od druga strana mislam deka bas najteskite vreminja se najpogodni momenti za politicki promeni....onie sustestvenite, opstestvenite....
Ama ete, ne bidna i ovoj pat.... ne so toj intenzitet so koj sto ke dojdese do nekoi poasalni promeni.... nareden put, mozebi... ili pak mozebi do togas ke se opametat ova politicarive ni kelesi....:)

Цензус постои,а истиот мислам дека е 33% и тоа променет пред две и повеќе години.

Јас гласав само за претседател иако сум член на Вмро не ги поддржав дуи на ист начин како што тие не го поддржаа Иванов, simple нели?

Почеток на крајот за ДУИ....

Веројатно и за двете...
А трет избор немаме.:toe:

Најдобро..за трите ...море четирите...нека се гонат во ПМ
........тоа тие кога едноумието ќе го замениш со разноумие...пардон...безумие.

Јас само да го поздравам Имер Сељмани :helou: и да му посакам добредојде назад во Влада :pos2::pos2::pos2:

A be nema vrska koj ke vleze ama bash hic Imer,Menduh ili pak Rufi,bitno e DUI da izleze od Vladata,na kakov nacin samite neka odlucat iako nemaat i bash nekoj si golem izbor.
Do tie shto mislat deka DUI ne go ispocituvashe dogovorot se lazat zoshto Dui mu garantirashe sigurno popolnuvanje na cenzusot,shto kako posle ova ne me interesira realno e toa deka nemashe fair play

A be nema vrska koj ke vleze ama bash hic Imer,Menduh ili pak Rufi,bitno e DUI da izleze od Vladata,na kakov nacin samite neka odlucat iako nemaat i bash nekoj si golem izbor.
Do tie shto mislat deka DUI ne go ispocituvashe dogovorot se lazat zoshto Dui mu garantirashe sigurno popolnuvanje na cenzusot,shto kako posle ova ne me interesira realno e toa deka nemashe fair play
Bitnoto Bloody e kako DUI ke odigraat otkako ke izlezat.
Da se izleze e lesno, ama tesko e deluvanjeto posle toa.

Koje e toa pocituvanje na dogovor so 2% IZLEZENOST? ti epten budali ne pravis ili sam se pravis budala ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom