хех
вие стварно верувате дека тоа ќе се случи ?
аха ....да а јас сум безгрешно зачната:tv:
ах бре колачиња за мали деца и бензин во оганота наречен национализам
кој сака со мене да се обложи дека на крај пак нема да им ги одземат држвајнствата дека имало овакви онакви причини?
дека само ќе ги одземат на тие што живеат у странство или на многу малце
Зошто добивам осет дека некој сака нова 2001?
Од чисткава, ништо нема да испадне.
Во Македонија
живеат 2 милиони народ. Точка.
Македонско
државјанство имаат преку 2.5 милиони народ. Точка.
Смешно е дека начинот на кој се води таа статистика. Дека има голем број албанци, и македонци кои што живеат во странство а сепак имаат македонско државјанство. Жално е што сме политизирано општество, па ги злоупотребуваме гласовите. Уште пожално е што мислиме да правиме некоја си чистка...што демек ќе му одземеш на некого државјанство?? По која основа???
И кинез да дојде во Македонија, после 10 години престој, има законско право да бара државјанство кое што и му следува. Факт.
И да дошол некој од Косово во 1999та, после 10 години, му следува државјанство. Сега сме 2009та.
Со ова политичарите само ќе се пазарат за некое министерство, гласање за закон ако мочаш на лево да платиш 50 евра казна, или па нешто друго.
Така да...џабе полемизирање.
И договоров ти е крш....
ако моите родители имаат македонско државјанство и јас добивам македонско државјанство.... Ако моите родители имаат кинеско државјанство и јас добивам кинеско државјанство
друга работа....
ако јас се родам на територија на Македонија, Русија, Танзанија или што знам каде го имам државјанството од територијата каде се имам родено
не збори падни -стани
Ти кажа буквално истото што и он го кажа во почетокот. Не знам само зашто сметаше дека требаше да го повториш истото.
СИТЕ тие што се родени во Р. Македонија, треба да имаат македонско државјанство. Кварк вика дека во Турска има голем број такви...ти не му веруваш. Ете ...нека се избројат, нека докажат дека се родени во Македонија, па ќе видиме кој е во право кој не е. Не мора топла вода да измислуваме нели?
Исто така, сите албанци, и македонци кои што НЕ се родени во Македонија, а ниту па нивните родители, да им биде одземени државјанството. Може? За да нема љутиш.
Не очекувам да ги признаваш, нормално дека одат контра платформата ваша и докажувањето староседелство, преку докажување на Скопје како “древен“ албански град во кој сте живееле отсекогаш, но дошле славомакедонците и ве избркале.
Факт е дека голем број албанци СЕ избркани. Од кого, не е ни важно. Фактите зборуваат сами за себе. Католиците албанци, се преселени во Хрватска во голем број, некаде околу 60%.
Албанците муслимани, се протерани во Турција.
Православните, се асимилирале. Тие пак биле во многу мал број.
Не мора да броиме, не мора да веруваме. Просто, роден си во МК или не.
Ако да, еве ти државјанство.
Ако не, мрш.
И за едни, и за други.
Друга добра финта би било укинување на двојно државјанство. Тоа лично највеќе посакувам, ама знам дека никогаш нема да се случи. За жал.