Ќе се прочистуваат КОСОВАРИТЕ од македонските пописи и списоци

Член од
31 јули 2007
Мислења
1.580
Поени од реакции
39
dobro zgresiv gramaticki zatoa sto makedonskiot jazik ne e moj jazik.

dobro koga nema sto da kazes ke se smees...

Sto krivo ti e deka jas sum starosedelec ovde...ovde mi se rodile ne znam kolku pra pra pra...dedovci..

a ako ti si dojden od Bugarija,Srbija ili Grcija...togas...:toe::pos2::pos2::pos2::pos2:
Ако Македонскиот не е твој јазик, а е официјалн јазик на земјата во која живееш, испаѓа ти не си граѓанин на таа земја... така да терај во земјата во која официјален јазик е твојот јазик....

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Прв според сите стандарди, бидејќи оној направен во 1948 бил кус попис, колку да се видат промените од војната, односно загубите на населението, менувањето на етничките структури и нивниот територијален распоред, потоа занимањата и друго.

По војната, од 1945 до 1995 година, во Македонија се направени седум пописи на населението, и тоа во 1948, 1953, 1961, 1971, 1981, 1991 и во 1994 година.

Пописот од 1953 година е прв целосно демографски попис на населението со современа методологија на попишување, која се потврдува со спроведување на пробен попис.
Ti bas mislis dkea popisite na Kolisevski i Rankovic ja ke gi smetam kako relevantni i vistiniti?!!!

И договоров ти е крш....

ако моите родители имаат македонско државјанство и јас добивам македонско државјанство.... Ако моите родители имаат кинеско државјанство и јас добивам кинеско државјанство

друга работа....

ако јас се родам на територија на Македонија, Русија, Танзанија или што знам каде го имам државјанството од територијата каде се имам родено

не збори падни -стани
Ok be, eve samo da ne gu tupis i ti, ke go dopolnime dogovorot.

Znaci, pravo na drzavjanstvo ima sekoj onoj koj sto e roden vo drzavava ili pak eden od negovite roditeli da bidat rodeni tuka. Srekna? :)

Ако Македонскиот не е твој јазик, а е официјалн јазик на земјата во која живееш, испаѓа ти не си граѓанин на таа земја... така да терај во земјата во која официјален јазик е твојот јазик....
Epa zatoa ke napravi da i negoviot majcin jazik bide oficijalen. Za da ne se pojavat i vo idnina kelesi koi ke mrcat za isseluvanje i slicno od zemjava. :toe: :)

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Ох трагедија како во драмски....Од една шака куки и орди доселеници (за сите зборам) Албанците ке ми тврдат староседелство во нов град...а бе чирот да ти пукне....паовие на форумов...тоа се страоседелци..од индијански времиња...:kesa:

тоа е нормално за лопов комплекс...испери си ги рацете...
Нешто слично на овие источниве "бугарски Македонци" сите со потекло од Егеј. :tapp:

Член од
31 јули 2007
Мислења
1.580
Поени од реакции
39
А бе Кварк, а бе лажен поборнику за соживот... ќе напраел неговиот да биде официјален... што има да прави веќе има каде е... секоја игра има правила, и секоја држава има УСТАВ... ти даваат прст иако немораат заш сите граѓани се исти, и сите се државјани на Р. Македонија а ти бараш цела рака... не ти чини...

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
А бе Кварк, а бе лажен поборнику за соживот... ќе напраел неговиот да биде официјален... што има да прави веќе има каде е... секоја игра има правила, и секоја држава има УСТАВ... ти даваат прст иако немораат заш сите граѓани се исти, и сите се државјани на Р. Македонија а ти бараш цела рака... не ти чини...
Ah be Pere, ah, ja ili ti gi isseluvase lugeto od drzavava?

Ti i nikoj drug nisto ne mi dava, nek ti bide jasno, sto i da e, sam si go zimam...normalno, toa sto mi sledi. :toe:

Член од
31 јули 2007
Мислења
1.580
Поени од реакции
39
Јас никого не иселувам ни пак сум помислил на тоа....

Што ти следи бре човече?

Дај еднаш кажи што ти следи па да видиме што е тоа што навистина ти следи и е оправдано барање

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Јас никого не иселувам ни пак сум помислил на тоа....

Што ти следи бре човече?

Дај еднаш кажи што ти следи па да видиме што е тоа што навистина ти следи и е оправдано барање
sto ti sledi tebe i nego mu sledi...

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Ti bas mislis dkea popisite na Kolisevski i Rankovic ja ke gi smetam kako relevantni i vistiniti?!!

Не очекувам да ги признаваш, нормално дека одат контра платформата ваша и докажувањето староседелство, преку докажување на Скопје како “древен“ албански град во кој сте живееле отсекогаш, но дошле славомакедонците и ве избркале. :tapp:

Член од
21 февруари 2009
Мислења
1.315
Поени од реакции
47
Mozete da se raspravate kolku sakate ama izbirackiot spisok mora da se iscisti, i na toj spisok nema da se iscisti samo so albanci tuku i so makedonci koj ne ziveat tuka mnogu dolgo vreme a se na spisok, a toa sto nekoj od albancive odma se fatija za nekoj nivni prava toa e druga rabota prosto gi zalam ama ke mora da go progoltaat.A tie sto se tuka i ziveat tuka nema za sto da se grizat osven ako poveke mislat za nekoj sto go nema tuka i nema namera da doaga, ne veruvam deka nekoj albanec ke ja zameni Svajcarija za Makedonija.

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
хех
вие стварно верувате дека тоа ќе се случи ?

аха ....да а јас сум безгрешно зачната:tv:

ах бре колачиња за мали деца и бензин во оганота наречен национализам

кој сака со мене да се обложи дека на крај пак нема да им ги одземат држвајнствата дека имало овакви онакви причини?
дека само ќе ги одземат на тие што живеат у странство или на многу малце

Зошто добивам осет дека некој сака нова 2001?
Од чисткава, ништо нема да испадне.

Во Македонија живеат 2 милиони народ. Точка.
Македонско државјанство имаат преку 2.5 милиони народ. Точка.

Смешно е дека начинот на кој се води таа статистика. Дека има голем број албанци, и македонци кои што живеат во странство а сепак имаат македонско државјанство. Жално е што сме политизирано општество, па ги злоупотребуваме гласовите. Уште пожално е што мислиме да правиме некоја си чистка...што демек ќе му одземеш на некого државјанство?? По која основа???
И кинез да дојде во Македонија, после 10 години престој, има законско право да бара државјанство кое што и му следува. Факт.
И да дошол некој од Косово во 1999та, после 10 години, му следува државјанство. Сега сме 2009та.

Со ова политичарите само ќе се пазарат за некое министерство, гласање за закон ако мочаш на лево да платиш 50 евра казна, или па нешто друго.

Така да...џабе полемизирање.

И договоров ти е крш....

ако моите родители имаат македонско државјанство и јас добивам македонско државјанство.... Ако моите родители имаат кинеско државјанство и јас добивам кинеско државјанство

друга работа....

ако јас се родам на територија на Македонија, Русија, Танзанија или што знам каде го имам државјанството од територијата каде се имам родено

не збори падни -стани
Ти кажа буквално истото што и он го кажа во почетокот. Не знам само зашто сметаше дека требаше да го повториш истото.

СИТЕ тие што се родени во Р. Македонија, треба да имаат македонско државјанство. Кварк вика дека во Турска има голем број такви...ти не му веруваш. Ете ...нека се избројат, нека докажат дека се родени во Македонија, па ќе видиме кој е во право кој не е. Не мора топла вода да измислуваме нели?

Исто така, сите албанци, и македонци кои што НЕ се родени во Македонија, а ниту па нивните родители, да им биде одземени државјанството. Може? За да нема љутиш.

Не очекувам да ги признаваш, нормално дека одат контра платформата ваша и докажувањето староседелство, преку докажување на Скопје како “древен“ албански град во кој сте живееле отсекогаш, но дошле славомакедонците и ве избркале. :tapp:
Факт е дека голем број албанци СЕ избркани. Од кого, не е ни важно. Фактите зборуваат сами за себе. Католиците албанци, се преселени во Хрватска во голем број, некаде околу 60%.
Албанците муслимани, се протерани во Турција.
Православните, се асимилирале. Тие пак биле во многу мал број.
Не мора да броиме, не мора да веруваме. Просто, роден си во МК или не.

Ако да, еве ти државјанство.
Ако не, мрш.
И за едни, и за други.

Друга добра финта би било укинување на двојно државјанство. Тоа лично највеќе посакувам, ама знам дека никогаш нема да се случи. За жал.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Кварк...

Да не ти реплицирам на секој пост посебно ќе ти го кажам моето мислење...

Албанците староседелци имат право на македонско државјанство затоа што потекнуват од Македонија следствено на тоа таа е нивна „ТАТКОВИНА„...
Што се однесува до Егејските Македонци МАКЕДОНИЈА е исто така нивна татковина, они немат друга држава...исто како и сите останати Македонци каде и да се ...

Што се однесува до сите останати Албанци (оние кои врска немат со Македонија) тие си имат своја матична држава и мислам дека Албанија па и Косово во секој момент е отворане на ваквите луѓе да им даде државјанство...
Исто се случи и со Германија која ги прибра т.н. Германци од Казакстан кои немат ни Г. со Германија , незнаат ниту Германски , сепак затоа што прадедо им бил Германец
тие добија Германски државјанства...
Затоа мислам дека не треба да мешаш појмови...
И на крај Косовците треба да си заминат за Косово а вие староседелците сте грагани на оваа држава и следствено на тоа таа е ваша татковина...

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Кварк...

Да не ти реплицирам на секој пост посебно ќе ти го кажам моето мислење...

Албанците староседелци имат право на македонско државјанство затоа што потекнуват од Македонија следствено на тоа таа е нивна „ТАТКОВИНА„...
Што се однесува до Егејските Македонци МАКЕДОНИЈА е исто така нивна татковина, они немат друга држава...исто како и сите останати Македонци каде и да се ...

Што се однесува до сите останати Албанци (оние кои врска немат со Македонија) тие си имат своја матична држава и мислам дека Албанија па и Косово во секој момент е отворане на ваквите луѓе да им даде државјанство...
Исто се случи и со Германија која ги прибра т.н. Германци од Казакстан кои немат ни Г. со Германија , незнаат ниту Германски , сепак затоа што прадедо им бил Германец
тие добија Германски државјанства...
Затоа мислам дека не треба да мешаш појмови...
И на крај Косовците треба да си заминат за Косово а вие староседелците сте грагани на оваа држава и следствено на тоа таа е ваша татковина...
Eпа не е баш логично бе друже. Македонец, роден во Њу Јорк, добива америчко државјанство, детето негово се раѓа американец. Што кур и по кое право му следува на него македонско државјанство? Не ме сфаќај погрешно, не ми пречи што е македонец, и албанец кога би бил.
Роден си е таму, си има америчко државјанство, и Америка му е на него татковина. Само поради тоа што дедо му некогаш на времето му кажувал бед тајм приказни за комитите, него не го прави тоа македонец.

Ама ок, јасно ми е. Се вика Благоја, православен е. Македонец е. По секоја цена.

Kajgana Shop

На врв Bottom