Меѓу кои САД, Русија, Кина, Канада, Индија...
Нашата држава е призната под уставното име од над 120 држави.
Не си правете самоубиство.
Нашата држава е призната под уставното име од над 120 држави.
Не си правете самоубиство.
Сето ова ако го промени ке остави ме аманет на нашите идни поколение да не колнат додека не умриме.Никаков компромис. Одоглвлекување на преговорите ко досега. Знам дека сум досаден и се повторувам, но преговорите почнаа со глупа основа и со идеја никогаш да не завршат. Значи како си беше и досега, така и одсега. И така немаме што да добиеме, а имаме многу да изгубиме. На крај, кој ни гарантира и ако промениме име недај боже, дека после бугарите нема да не дупат за идентитет или Албанија за што ќе им прдне. Никакво попуштање, никогаш не сме биле во подобра позиција. Не дека не бива, просто бидејќи светот е споебан во моментов.
(идниот) претседател на републиката не може или не знае да ми објасни за што се залага....
На новинарско прашање за тоа што значи за новиот претседател „разумен компромис“ Иванов одговори: „Тоа е разумен компромис, не можам да ви објаснувам. Сфатете го!
...
Го фатија идниот претседател на интервју без напишано пусулче од Гвујо ?:uvo:
Да бе, новинарите се сите дебилни и излапени, прецедников ни’ е најучен и никој не го разбират од шо пробвит да објаснит на високо ниво.а и некако нервозно изгледаше..изгледа оти многу го прашуваа нашите новинари кои слабо сфаќаат.
Хахаха...„Тоа значи дека ние треба да го смениме името?“ праша новинарот.
„Веројатно вие како новинар треба да знаете за што станува збор во преговорите, јас не можам да ви објаснувам сега. Видете, не зборувам за промена на името, ве молам проучете го проблемот со преговорите што ги водиме со Грција и тогаш ќе можам да ви одговарам на прашања“ одговори новиот претседател.
Разумен компромис е разумен компромис“ рече Иванов.
Па што не и го плесна на новинарката ова што ти го кажуваш дека разумен компромис за него е двојна формула , па новинарката да не спие од возбуда дека ете не успеала да го клизне идниот претседател ?Или сите знаат што е разумен компромис а само претседателот незнае ? Или пак за него разумен компромис си е разумен и крај на програмата ,пуштете МТВ нека шушти после изјавата на претседателот?иванов баш на новинарката од а1 ќе и одговори она што сите го чекаме 20 години. го чека и сад, грција, нато, еу... сега баш нејзе ќе и се одговори колку да и се напраи ќејфот, заеби преговори, стратегии, игри, дипломатија... она прашала треба да и се одговори. ако не и се одговори, иванов е глуп и туп и не знае што значи компромис
мислам.. самото прашање: ќе го смениме ли името? ..само МКД новинар може да склопи такво "интелегентно" и супер простачко прашање, од кое цела нација ќе се чуди "дал је могуче", а само новинарот/новинарката ќе оди дома вечерта и нема да заспие од возбуда како тоа без влакна на јазикот му го плеснал/а на претседателот
компромис значи и двојна форумула. тоа за нас е компромис. за грција не е. не е ни за нашите новинари, очигледно.