Бројот на Албанците во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата bitushanec
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
I, sto sea da ti repliciram jas?

Kazav, od vreme na vreme mnogu itro znaes da ja igras ulogata na glupson, a pri toa i samiot si svesen za toa. :toe:

Предимензионирањето ви е тактичка задача бе,ги билдате процентите за да си ја остварите нереалната но за вас корисна цел.Знаеш и сам дека за резултати од последниот попис на население во Македонија се чекаше 2-3 години.За Македонците се знаеше бројката по 2 месеци а вас ве чекаа 2 години да ги потполните празните графикони.Па не сме толку ненормални бе.Еве и на избориве се гледа дека вашиот број не надминува 15%,како што се гледаше и на реферндумот,како што и во иднина уште повеќе ќе се гледа.:toe:

Предимензионирањето ви е тактичка задача бе,ги билдате процентите за да си ја остварите нереалната но за вас корисна цел.Знаеш и сам дека за резултати од последниот попис на население во Македонија се чекаше 2-3 години.За Македонците се знаеше бројката по 2 месеци а вас ве чекаа 2 години да ги потполните празните графикони.Па не сме толку ненормални бе.Еве и на избориве се гледа дека вашиот број не надминува 15%,како што се гледаше и на реферндумот,како што и во иднина уште повеќе ќе се гледа.:toe:
Abe 35%, pa ti vrti pak kolku i da sakas. :helou::helou: :):)

Nego, aj ti si postar pa mozebi i se sekavas. Znaes koj fakt bese naj vcudoviduvacki za Kirce na prvite parlamentarni izbori? A? I zosto bese posle primoran da pravi trista dubari za da ja skrie vistinata? :):)

Nad 40 dobi PDP na Halili togas. Ajt caos, sega. Dzabe diskusija, koga i onaka na kraj nema sansi da se razbereme.

Ај да не се залажуваме, излегуваат сите албанци на гласање, без разлика дал се здрави, болни, интелектуалци, работници, па дури и оние што не знаат името да си го напишат.

Јас не излегов, моето семејство не излезе, тетка ми со семејството не излезе, вујкоми со семејството не излезе, ај да не куцам уште..

Која ти е поентава?

Да го поништиме рамковниот?
Спремни сте да ја делите држвата ?

Човек,ај да сум од некое Кумановско село или пак од некоја кумановска населба па да ме лажеш,ама во Куманово секоја улица,секое сокаче го имам меморирано,речиси сите фамилии ги знам,додуше овие дојденци и не баш.
Во Куманово гетото Диво Насеље се тврдеше дека е цело Албанско,но ке отидеш кај месноста Келеш и ке видиш редица згради населени со Македонци.
Баш во Куманово дали и 15% ве има,него се спуштате од Љипково и Планините околински

Или не си од Куманово, или самиот себе се лажеш и си праиш кеиф.
Јас сум роден во Куманово и живеам во Куманово.
Спомнуваш „гето„ а после се прашуваш зошто албанците не биле лојални кон оваа држава, комунистичкиот систем па сега и овој актуелниот овозможува гетоизација и после пак не сте виновни.
Додека за тоа дека има редици згради населени со македонси со славјанско потекло и не е чудно и јас сум имал такви комшии и ништо лошо, не ги мразиме луѓето, ние сме за соживот но не по секоја цена, не само на наша штета, не само со права за еден етникум, или ќе има за сите или нема да ја има.
Навистина јас не сум виновен за твоите фрустрации.
Инаку за крај да ти спомнам дека и Липково па и планините се тука некаде, а сигурен сум дека и ти си дојден од некоје ваше Липково или планина.

Hajt me lule

Одземете им ги Македонците муслимани, Ромите кои принудно беа попишувани како Албанци, личните карти преку факс пратени и ете ти го реалниот број на Албанци во Македонија.
16%.
Да не зборам за двојни државјанста Косово и Македонија.
Колку Косовари се попишуваа и во Косово и во Македонија.
Бројот на Албанците е еден напумпан балон кој секој момент ќе пукне.

Ромите никогаш не се изјаснуваат како Албанци, Торбешите во Кичевско, Дебарско, Струшко и Тетовско не се изјаснуваат како албанци.
Кој се тие торбеши и роми кој ти ги знаеш и се изјаснувале како Албанци? Те моља да ми кажиш.
Хаха, и ќе ги стаиме Албанците Православни, кој за жал се изјаснуваат како Македонци.

А и се откри дека по албанските училишта, еден ист ученик е запишан фиктивно во 2 или 3 училишта, за да се покачи бројот на албански ученици. Кој не ве знае, да ви поверува, ама вака...

Хахахахахха, јас викам дека некои не се салам...... хахахаххахаха

Факт е дека во Прилеп за 22 ученика со Албанско етничко потекло се бараа дури 6 паралелки во средните училишта.Значи тоа му иде по 3-4 ученици во една паралелка.Претеризам е бе,колку и да се правите “на Тошо“.:toe:

Ромите никогаш не се изјаснуваат како Албанци, Торбешите во Кичевско, Дебарско, Струшко и Тетовско не се изјаснуваат како албанци.
Кој се тие торбеши и роми кој ти ги знаеш и се изјаснувале како Албанци? Те моља да ми кажиш.
Хаха, и ќе ги стаиме Албанците Православни, кој за жал се изјаснуваат како Македонци.
За Ромите и торбешите во Дебар си грешка,70% од нив се веќе албанизирани, во се освен Торбешите кои се апче од албански јазик а сепак веруваат и тврдат дека се албанци.

За Ромите и торбешите во Дебар си грешка,70% од нив се веќе албанизирани, во се освен Торбешите кои се апче од албански јазик а сепак веруваат и тврдат дека се албанци.

Торбешите од по селата сакаш да кажиш, оние од Косоврасти, Скудриње итн... Се изјаснуваат како Албанци?
Ај се кладиме дека не!

Јас ќе те частам пат до таму, ќе одиме.

Мајками е до Дебар, тоа го знам добро, во Битола доаѓаат и студираат торбеши од Косоврасти и Скудриње, еднаш ги зезаа дека се Албанци, ќе се испотепаа со ЗАЕБАНТИТЕ.

? Зошто мислиш дека Македонците со тргнување на визниот режим ќе останат тука?

A бе вистина е дека многу Македонци ке заминат странство...ама нека не се надеваат многумина заблудени души на тоа...оти никој емигрант-Македонец нема да го заборави сопствениот дом.Секогаш ке се бори за него.Тоа е факт.Посебно во ова време кога секоја напаст сака нешто да ти грабне.:toe:

Верувај дека силата на емиграцијата е голема,верувам и ти го знаеш.

Торбешите од по селата сакаш да кажиш, оние од Косоврасти, Скудриње итн... Се изјаснуваат како Албанци?
Ај се кладиме дека не!

Јас ќе те частам пат до таму, ќе одиме.

Мајками е до Дебар, тоа го знам добро, во Битола доаѓаат и студираат торбеши од Косоврасти и Скудриње, еднаш ги зезаа дека се Албанци, ќе се испотепаа со ЗАЕБАНТИТЕ.

:vozbud:Јас сум од таму, може пат да те частам за да видиш...Учам со ученици и верувај се зголемува бројот што се изјаснуваат како Албанци.

A бе вистина е дека многу Македонци ке заминат странство...ама нека не се надеваат многумина заблудени души на тоа...оти никој емигрант-Македонец нема да го заборави сопствениот дом.Секогаш ке се бори за него.Тоа е факт.Посебно во ова време кога секоја напаст сака нешто да ти грабне.:toe:

Верувај дека силата на емиграцијата е голема,верувам и ти го знаеш.

Зошто мислиш дека кај нас е поинаку? Татко ми направил 6 деца, 4 се тука и 2 низ иностранство. Оние што сме тука не сакаме да одиме надвор, немаме потреба... Да сакаме, можеме. Најстариот брат е надвор 20 години... мислиш не може скапана гаранција да ми пушти за да одам и јас? Работата е што не сакаме. Мене (а и на голем дел од Албанците... Македонците мораат да земат Бугарско државјанство за да патуваат) многу малку ми менува визна либерализација ово-оно. Ако веќе правиме такви пресметки, тогаш според мои пресметки при визна либерализација Македонците ќе ја напуштат земјава, Албанците ќе го продолжат трендот на множење (4-5-6 деца) и губитници ќе бидат едни онаму, да не ви кажувам и покажувам.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom