Бројот на Албанците во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата bitushanec
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Инаку да придонесам за темава.Еден мој познаник професор,каде што сега е на советничката листа на град Куманово ми кажа, порано Албанци советници имало 9,сега со строги контроли се 4.

Не,други ми се плановите

Prviot pat imase 4, pa potoa 9 a sega se 5 a ne 4.
Vo Kumanovo sekogas se glasalo eden za eden, nemalo manipulacii, komisiite se mesani, dodeka vo selata so mnozinstvo makedonci so slavjansko poteklo komisiite se ednonacionali, odtamu nikoj nisto ne kontrolira.
Inaku vo Kumanovo albancite se nad 25 %.

Hajt me lule!

Prviot pat imase 4, pa potoa 9 a sega se 5 a ne 4.
Vo Kumanovo sekogas se glasalo eden za eden, nemalo manipulacii, komisiite se mesani, dodeka vo selata so mnozinstvo makedonci so slavjansko poteklo komisiite se ednonacionali, odtamu nikoj nisto ne kontrolira.
Inaku vo Kumanovo albancite se nad 25 %.

Hajt me lule!

Аха,25 со се Прешево или...:)

И еве ти читни нешто за славјаните,да не мислиш дека ме навредуваш со тоа,напротив
http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=37181

Realnata brojka e 33-35%. :helou::helou:
I toa blagodarenie na toa sto zadnjite godini mnogu albanci otidoa na pecalba, inace ke bese pogolema. :toe::toe:

Јас со овој цитат немам намера никој да го навредувам , само сакав да давам мое мислење во врска со ова тема.
Мене не ми е јасно само нешто!
Само мое маало може да се распоредува со неко село кај што зивеат Македонци! Прилично кажано во мое маало има НАЈМАЛКУ 200 куќи можеби и повеќе, и секој има по 6/7 деца, јас лично не познавам некој Македонец што има повеќе од 10 члена во семејство.... никој не е крив што се занимавате со манекенство... а во врска со визниот режим...не се радувајте многу... Албанец, давал, дава и ке дава душа за ова парче земја...
и некој пред малку ја утна темата... вика дека не познава Албанец што не е нацист... орајт мали... во нашето училиште има етничка споделба, викат дека нема места за Албанските паралели(ова значи дека на некој и сметаме) а ние сме само 2 паралели по албанско а за нив 10(15-20 души, и тоа мешано Македонци,Роми,Србини,Бугари) паралели има место... а директорката е Македонка... нејсе , според вас кои се понацисти во овој случај?! Може да ми одговори и некој друг, што соли памет со гупости, постојано....
ајде поздрав за сите...:smir:

Realnata brojka e 33-35%. :helou::helou:
I toa blagodarenie na toa sto zadnjite godini mnogu albanci otidoa na pecalba, inace ke bese pogolema. :toe::toe:

Значи по твојава “логика“ само во Италија сега има 5 милиони Албанци?:tapp:

Едноставна е математиката.

Кога беа парламентарните избори нивната излезност со се полнење кутии во многу места беше 100%.
Излезноста на Македонците беше во просек 60%.
Со такви максималистички излезности добија 29 пратеника што е некаде сразмерно 25%.

Ние како Македонци треба да си ги вратиме Македонците муслимани во нашето македонско семејство, дури би предложил Македонец муслиман за потпретседател.
5% ќе си вратиме од народот.

Samo so Kumanovo i selata Sopot, Vojnoviq, Romanovce, Cerkezi i Lopate.

Toa tie nema beganje, ne sum jas vinoven.

Човек,ај да сум од некое Кумановско село или пак од некоја кумановска населба па да ме лажеш,ама во Куманово секоја улица,секое сокаче го имам меморирано,речиси сите фамилии ги знам,додуше овие дојденци и не баш.
Во Куманово гетото Диво Насеље се тврдеше дека е цело Албанско,но ке отидеш кај месноста Келеш и ке видиш редица згради населени со Македонци.
Баш во Куманово дали и 15% ве има,него се спуштате од Љипково и Планините околински

Значи по твојава “логика“ само во Италија сега има 5 милиони Албанци?:tapp:
Stvarno znaes da bides i da izigravas ekstra glup koga imas potreba od toa.

Aj teraj.....

p.s. inace, 90 iljadi albanci samo od Makedonija vo Italija. Proverena brojka

Stvarno znaes da bides i da izigravas ekstra glup koga imas potreba od toa.
Aj teraj.....
p.s. inace, 90 iljadi albanci samo od Makedonija vo Italija. Proverena brojka

Како бе 90 000 кога од 50 загинати 4 лица се Албанци,значи според процентот треба да има 5 милиони,а не само 90 000.:toe:

Во Тафталиџе основното има албански паралелки, децата ги носат од Кондово и Бојане.

Еееееј.

Кај е Тафталиџе, кај е Бојане?
Зошто си ги малтретирате децата за да постигнете некои болни идеи кои мислите дека само на вас ви се познати?

Ова е само еден пример, а верувај дека школото во Бојане или Кондово , не учат 40 деца во клас, туку помалку.
Господине, цитатот премогу ти е наивен!
Пред 4 год завршив основно во Кондово, бевме 3 паралели по 36 ученици!:smir:
:salut:

Како бе 90 000 кога од 50 загинати 4 лица се Албанци,значи според процентот треба да има 5 милиони,а не само 90 000.:toe:
I, sto sea da ti repliciram jas?

Kazav, od vreme na vreme mnogu itro znaes da ja igras ulogata na glupson, a pri toa i samiot si svesen za toa. :toe:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom