Дали СДСМ го губи епитетот "најголема опозициона партија"?

• Креатор на темата Креатор на темата FilipMacedon
  • Време на започнување Време на започнување
Абе во вмровчинја или не сакате да признаете или терате инает едно е али што е незнам зарем не гледате и самите декана ВМРО малку по малку им есве по мал и помал реитингот и само да знаете дека во 2012 че изгубат со многу голема разлика ако не и порано

искрено се мислев дали да реплицирам....си викам не бе ..ама па од друга страна бе вчера бе завршија избориве бе..не беше бе пред многу време...и ти при освојување на апсолутна власт, председател, убедливо на локално ниво со резултат од 55 со 8-9 општини, и плус веќе земена парламентарна власт со 63 пратеници....се фати за рејтингот ?????

ај кажи ми жити се дали е паднат рејтингот ако изборниве резултати ги земе за репер?

искрено се мислев дали да реплицирам....си викам не бе ..ама па од друга страна бе вчера бе завршија избориве бе..не беше бе пред многу време...и ти при освојување на апсолутна власт, председател, убедливо на локално ниво со резултат од 55 со 8-9 општини, и плус веќе земена парламентарна власт со 63 пратеници....се фати за рејтингот ?????

ај кажи ми жити се дали е паднат рејтингот ако изборниве резултати ги земе за репер?

Работава излегува не е важно што не тчат поглава поуши ,важно е што успеваме да направиме шанса за гол! со почит Атанас Костовски

Искрено се плашам за иднината на СДСМ.Бидејки остануваме во пракса без коректив на власта.Имате твдроглава опзиција која по цена на живот не сака да се реформира како би и се зголемиле шансите а дојде на власт.Напротив користи валканици подмолнисти за да успее во истото.Трагично е тоа што тие фунционираат со идејата дека СДСМ е Бранко.Немаат идеја туку личност.Наседнаа на триковите со кои ја упропсти партијата со своите совети од 2004-2009.Сега се врака како спасител.ГОСОД НЕКА ИМ Е НА ПОМОШ.

Не сум јас крив што немат кадар...или луѓето што вредат не им дават шанса.
Појма имам...а по убедување сум конзервативист.

За хард-ДПМНЕ...читни погоре, делимично и за другото.
Зборуваме тука за кадар од СДСМ, се разбира, на високи позиции во партијата, за ВМРО - ДПМНЕ на друго место.
Кој?
Верував дека Заев ќе го биде, пред да стане в.д. Претседател, ама грешка сум бил. Како менаџер (градоначалник) го бива, потврди народот, ама како политичар не го бива. Премногу изјави со гафови, судски одлуки ќе преиспитувал, ова она...
Шемата...кога ќе ги чујам во Собранието како алапачи се расправаат со оној Влатко од ВМРО-то...не личи бе човек, не личи...
Емилијан со дебилните изјави? Убав кадар...прекрасен...
Бучко...го разбирам човекот, исфрустриран е, па се однесува така како што се однесува...може да заглави затвор...
Ќе се врати Бранко...се е кажано...
Рада? Абе ајде...само без веза да зборува нешто, демек интересна е...можеби фрустрација бидејќи како лидер на партија ништо не направи.
Ѓунер Исмаил...исвирана виолина од времето на владите на СДСМ од средината на `90-тите и виртуозната приватизација.
Фрчко...се виде, нема што да коментирам. Купување коњи на пр....а едно време снема и нешто од депото на МВР во негово време или така ми се чини?
Нема ли во таа партија некој неизвалкан и што не се изглупирал досега кадарен да ја среди?
Кај е Никола Поповски?
Зошто си отиде Есад Рахиќ?
Или сега е време на полтрони?
Ti ne si oboen...tocno...ama so ovoj post si would be oboen...a to e najloso nesto...

ZZ e super coece bar za MK priliki...Rada isto...Bucko ebaciste...ne e problem kadrovski...problem e fenomen NG...ama kaj i da e ce mu doj kraj...
Абе во вмровчинја или не сакате да признаете или терате инает едно е али што е незнам зарем не гледате и самите декана ВМРО малку по малку им есве по мал и помал реитингот и само да знаете дека во 2012 че изгубат со многу голема разлика ако не и порано

2012 Vmro nema pojce od 15 pratenici...prasanje e dali ce izgubi od novo vmro ili od sds...a tebe te ocekuvam vo novo vmro...ako sakas razbira se...
EDINSTVENIOT KOGO TREBA DA GO POCITUVA MAKEDONSKATA JAVNOST E G-DIN LJUBCO GEORGIEVSKI
toj e praviot makedonec,toj e covekot na kogo mu se napravi najgojemata nepravda vo drzavava.
site omaluvazuvanja na licnosta na LJubco gi napravi grujo zaedno so negovite verni drugarcinja.
se sto ima izjaveno do sega LJubco e samo vistinata koja ednostavno mnogumina ne se vo sostojba da ja prifatat.
site sogleduvanja na sostojbite vo nasata drzava NAJREALNO gi sogleda i gi izjavi tokmu g-din LJubco,kako vo minatoto taka i vo segasnosta.
ne deka site izjavi negovi se ubavi za slusanje no toa e VISTINATA.
negovoto omalovazuvanje od strana na grujo,e smisleno vo istite kujni vo koi sto seuste so uspeh GOTVI grujo.
zosto nikogas ne se osmeli grujo na JAVEN DUEL ???????

celi tri godini gi odbegnuva site sogovornici koi mozat da mu postavat PRASANJA so koi ke se razotkrie mitot nikola gruevski ??????
zar ne ste se zaprasale sto e toa sto mudro i smisleno go krie grujo ?????
od sto se plasi grujo ??????
koj e covekot sto sega ja ima apsolutnata vlast vo drzavata ??????
zamislete vladeel i ke vladee grujo so drzavata ,a nesaka da prifati da izleze javno pred graganite koi go izbrale ,da odgovori na prasanja koi ke mu gi postavat novinari
koi ne gi kontrolira ??????
zatoa logicki e da se zaprasame site sto e toa sto krie grujo,i vo najmala raka da se zaprasame koj e ustvari covekot koj e glaven vo drzavata ???????

odgovori do sega na vakvi prasanja nemalo i ke nema ,a sepak covekov ke si vladee???
Ce odbegnuva i 10 ako treba...ama na deseta ce dojdi i ce go krka...za to i se vika politika...

Не го губи бе шо зборите глупости. Изгубено е тоа више:)

Ti ne si oboen...tocno...ama so ovoj post si would be oboen...a to e najloso nesto...

ZZ e super coece bar za MK priliki...Rada isto...Bucko ebaciste...ne e problem kadrovski...problem e fenomen NG...ama kaj i da e ce mu doj kraj...

2012 Vmro nema pojce od 15 pratenici...prasanje e dali ce izgubi od novo vmro ili od sds...a tebe te ocekuvam vo novo vmro...ako sakas razbira se...

Ce odbegnuva i 10 ako treba...ama na deseta ce dojdi i ce go krka...za to i se vika politika...

ne be novo VMRO, pak le ke se cepka ?

Eheee, setete se na 2003 i vmro, vistinska, tatkovinska, makedonska, drum, np, i koja uste ne. Ama ne bivase bez vmro sdsmovska.
STRUMIKS stvarno si hard dpmne, Koi kadri be gi ima dpmne. Kazi mi eden izvoren vmrovec. Batali gi nalutenite sdsmovci sto ne im bese dozvoleno da kradat kolku sto sakaat, i nabroj mi nekoj bez Koce Trajanovski.[/quote]
Evo jas eden od tie sto gi baras.

EDINSTVENIOT KOGO TREBA DA GO POCITUVA MAKEDONSKATA JAVNOST E G-DIN LJUBCO GEORGIEVSKI
toj e praviot makedonec,toj e covekot na kogo mu se napravi najgojemata nepravda vo drzavava.
site omaluvazuvanja na licnosta na LJubco gi napravi grujo zaedno so negovite verni drugarcinja.
se sto ima izjaveno do sega LJubco e samo vistinata koja ednostavno mnogumina ne se vo sostojba da ja prifatat.
site sogleduvanja na sostojbite vo nasata drzava NAJREALNO gi sogleda i gi izjavi tokmu g-din LJubco,kako vo minatoto taka i vo segasnosta.
ne deka site izjavi negovi se ubavi za slusanje no toa e VISTINATA.
negovoto omalovazuvanje od strana na grujo,e smisleno vo istite kujni vo koi sto seuste so uspeh GOTVI grujo.
zosto nikogas ne se osmeli grujo na JAVEN DUEL ???????

celi tri godini gi odbegnuva site sogovornici koi mozat da mu postavat PRASANJA so koi ke se razotkrie mitot nikola gruevski ??????
zar ne ste se zaprasale sto e toa sto mudro i smisleno go krie grujo ?????
od sto se plasi grujo ??????
koj e covekot sto sega ja ima apsolutnata vlast vo drzavata ??????
zamislete vladeel i ke vladee grujo so drzavata ,a nesaka da prifati da izleze javno pred graganite koi go izbrale ,da odgovori na prasanja koi ke mu gi postavat novinari
koi ne gi kontrolira ??????
zatoa logicki e da se zaprasame site sto e toa sto krie grujo,i vo najmala raka da se zaprasame koj e ustvari covekot koj e glaven vo drzavata ???????

odgovori do sega na vakvi prasanja nemalo i ke nema ,a sepak covekov ke si vladee???

Вест, Понеделник 7/12/2004

Нечесно рушење

Како најстар жив основач на партијата на ВМРО-ДПМНЕ упатувам јавен повик за разум до г. .Љубчо Георгиевски, да престанеме со рушењето на партијата што ја создадовме. Непримерно е секојдневно појавување на прес-конференции на поранешни директори и функционери, кои одработувајќи некаков долг, го рушат достоинството на многуилјадното членство и симпатизиери на ВМРО-ДПМНЕ.
Зошто пред една година поднесе неотповиклива оставка, кога си сакал пак да се вратиш на чело на партијата? Во твојот говор на последниот Конгрес си додели историска важност, вбројувајќи се во редот на основоположниците на ВМРО: Христо Татарчев, Даме Груев, Гоце Делчев, Јане Сандански и др. Ова што го покажа како однесување во последниве два месеца, ќе те вброи во еден друг список-предавник.
Во 1992 година помогна во рушењето на владата на академик Кљусев, во 1994 ги напушти изборите, од 1998-2002 година и покрај многубројните успеси на одделни министри, големото јавно трошење пари, скапите патувања по светот, баловите во време-невреме, како и ергенско-шоферските банки, придонесло за губење на изборите во 2002 година.
Затоа немаш морално право да ги критикуваш, а уште помалку да ги рушиш вака нечесно оние кои се мачат да ја поправат сликата за партијата што им ја остави.
Сепак, те повикувам уште еднаш, ако во тебе останало нешто од патриотизмот на младиот студент, да престанеш со делбите и нечесните игри. Партијата ќе го преживее и ова искушение.
Владимир Транталовски

ова му го порача еден од основачите на ВМРО ДПМНЕ

Ако јас например си ставам ник на форумов убавец, дали тоа значи дека сум многу убав.

Убаво кажа,СДС никогаш не имала идеологија,тие само на име се социјалдемократи

Вест, Понеделник 7/12/2004

Нечесно рушење

Како најстар жив основач на партијата на ВМРО-ДПМНЕ упатувам јавен повик за разум до г. .Љубчо Георгиевски, да престанеме со рушењето на партијата што ја создадовме. Непримерно е секојдневно појавување на прес-конференции на поранешни директори и функционери, кои одработувајќи некаков долг, го рушат достоинството на многуилјадното членство и симпатизиери на ВМРО-ДПМНЕ.
Зошто пред една година поднесе неотповиклива оставка, кога си сакал пак да се вратиш на чело на партијата? Во твојот говор на последниот Конгрес си додели историска важност, вбројувајќи се во редот на основоположниците на ВМРО: Христо Татарчев, Даме Груев, Гоце Делчев, Јане Сандански и др. Ова што го покажа како однесување во последниве два месеца, ќе те вброи во еден друг список-предавник.
Во 1992 година помогна во рушењето на владата на академик Кљусев, во 1994 ги напушти изборите, од 1998-2002 година и покрај многубројните успеси на одделни министри, големото јавно трошење пари, скапите патувања по светот, баловите во време-невреме, како и ергенско-шоферските банки, придонесло за губење на изборите во 2002 година.
Затоа немаш морално право да ги критикуваш, а уште помалку да ги рушиш вака нечесно оние кои се мачат да ја поправат сликата за партијата што им ја остави.
Сепак, те повикувам уште еднаш, ако во тебе останало нешто од патриотизмот на младиот студент, да престанеш со делбите и нечесните игри. Партијата ќе го преживее и ова искушение.
Владимир Транталовски

ова му го порача еден од основачите на ВМРО ДПМНЕ

чичко владе )))) ех да го видеше неделата вечер како се радуваше во ресен ))) тв орбис од битола интервју му правеше )))

чичко владе )))) ех да го видеше неделата вечер како се радуваше во ресен ))) тв орбис од битола интервју му правеше )))

и треба да се радува
вакви победи само за радост се
сите се радуваме :)))

СДС прво го губи епитетот „партија“...па за „опозиција“ ич не станува збор.

Дали мртов коњ мозе да се оживее,и кој е докторот што ќе го оживее.

Знаци потребна е реинкарнација,зависи од космосот,и колку тие се заслузиле за реинкарнација,или ќе ги остави да бидат изгубени дуси во просторот - каспери.

СДС Наздравје Бричење и воедно стрижење. :pos::pos::pos::pos::pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom