Новата Ford Fiesta

• Креатор на темата Креатор на темата Stefan_g
  • Време на започнување Време на започнување
Новата Фиеста со мотор 1.4 tdci 68 ks и со титаниум ниво на опрема односно фул и металик боја ќе кошта точно 14 500 евра. За бензинците цените уште не ги знам али би требало со титаниум опрема и мотор 1.4 да коштаат околу 13000 евра а со прво ниво на опрема околи 10500 евра.
Мислам дека малце претерале со цените. Тие што се загреани за Фиестата нека почекаат малце, цената ќе мора да и падне.

А седанот шо пари е....

Ај бе не заебавајте... Новата фиеста нема теорија да биде еднаква или поскапа од Фокус. Сепак е класа подолу, така да очекувајте цени од 9.000 евра за основен модел.

Ова е за старата Фиеста, онаа за која ги чистат залихите...
Новата ќе биде околу 13 илјадарчиња за основната верзија. Сеуште нема ценовник.
глупости у крајност.

Полесна но посилна и со компактна шасија, новата форд фиеста е чекор понапред од нејзината претходничка и се очекува да конкурира за наградата за автомобил на годината. Модерниот дизајн и широкиот спектар на иновации ја прават фиестата една од најбараните мали автомобили на почетокот на годината.

Купувачите ќе може да бираат помеѓу четирите бензиски и двата дизел мотори, а почетната цена на основниот модел е 10.600 евра. Забрзувањето од 0-100 км/час варира околу десет секунди во зависност од агрегатот, а просечната потрошувачка се движи во границата од 6-9 литри на 100 километри. Новата фиеста, промовирана завчера во салонот на "Ми-Да моторс" во Скопје, официјалниот застапник на автомобилите Форд за Македонија, е со подобрени мерки за безбедност, како и со богата додатна опрема, поради кои кои веќе предизвикува голем интерес кај вљубениците во ваквата класа на автомобили во Македонија.
чичко ви ќенгур беше најблиску:

неможе да биде 13 иљади, кој кур. се меша во граници на повисока класа возила. ако така иде секој модел поскап да биде, сме ебале ежот за 20 години. фиестата ќе биде 20,000 евра основен модел.
јас мислам МАКСИМУМ 12,000, а реално, стартна да ја дадат за околу 11,000
:vozbud:
edit-и боби777, ама него не му се рачуна, пошто е од форд. =) :pos:

глупости у крајност.

чичко ви ќенгур беше најблиску:

:vozbud:

Не бе друже, не сум од форд, грешкаси, не сум вработен, студент сум и не возам форд.

глупости у крајност.

чичко ви ќенгур беше најблиску::vozbud:
E рачунај дека овие цени се за новиот модел и ке подржат некои 6-10 месеци бидејки како нов модел цената им е за некои 1.000 еврони напумпана со цел да се продадат заостанатите возила од старата серија (моментално за 9.000 евра се добива бензинската верзија на Фиеста со фул опрема само без алуминиумски бандажи кои се + 300 евра). Потоа, ке паднат, па чичко Џиш ке си дојде во право. Сепак фиестата е од класата на средни градски автомобили (не најмали во нив спаѓа Ка), а цената им е околу 9.000 еврони основен модел со бензински мотор. Толку е и Шкода Фабиа, Поло, Сеат Ибица и тн.

Ми се допаѓа многу новава фиеста, јас би си ја земала во пинки боја :icon_lol:
2009_Ford_Fiesta_5-Door_Passenger_Side_Rear.jpg

Седанот не е лош. Во глобала ретко помаливе коли имаат добри седан верзии, ова е сосем ок.
NAIAS_FORD_Mulally_002_m_m.jpg

Majка ми ја вози сега веќе постарата верзија на Фиеста од 2006та и е презадоволна. И порано имавме фиеста ама не знам точно која верзија, вајда мк3 гледајќи по нет :)
Ајде да ургирам ова за мене новава:icon_lol:

Утре малку ќе биде седанов како на сликата, море и ќе биде со 10 000 евра дополнителна опрема

Не бе друже, не сум од форд, грешкаси, не сум вработен, студент сум и не возам форд.
се зезав малце =)

E рачунај дека овие цени се за новиот модел и ке подржат некои 6-10 месеци бидејки како нов модел цената им е за некои 1.000 еврони напумпана со цел да се продадат заостанатите возила од старата серија (моментално за 9.000 евра се добива бензинската верзија на Фиеста со фул опрема само без алуминиумски бандажи кои се + 300 евра). Потоа, ке паднат, па чичко Џиш ке си дојде во право. Сепак фиестата е од класата на средни градски автомобили (не најмали во нив спаѓа Ка), а цената им е околу 9.000 еврони основен модел со бензински мотор. Толку е и Шкода Фабиа, Поло, Сеат Ибица и тн.
никој не збореше за ПОТОА, туку за сега, почетната каква ќе биде. чичко џиш ги збрка малце работите.
сите така прават, спуштаат цени пред фејслифт, а најмногу пред вадење нов модел. америка ја откривме.

се зезав малце =)

никој не збореше за ПОТОА, туку за сега, почетната каква ќе биде. чичко џиш ги збрка малце работите.
сите така прават, спуштаат цени пред фејслифт, а најмногу пред вадење нов модел. америка ја откривме.
Е јебига ако сакаш да возиш нов модел меѓу првите во државава ке одвоиш 1.000-2000 еврони повеќе... Сепак мислам дека поради кризата ке падне цената побрзо од очекуваното.

Е јебига ако сакаш да возиш нов модел меѓу првите во државава ке одвоиш 1.000-2000 еврони повеќе...

И плус ќе трпиш евентуални грешки од страна на произведувачот кои подоцна фабриката ги воочува и исправа.

Ја видов на паркинг во центар бела со натписи од ми-да :wink: со 4 врати модел убава беше ... иначе на премиера во париз бев на саемот и со 2 врати моделот беше фантазија :vozbud: ... исто и новата форд ка беше убава ама помала :helou:

ако најдам слики од нив ќе ги постирам

Еве најдов некои слики од саемот во париз ... еве ги аплоадирав

Новата Форд Ка

picture055i.jpg

Иначе вакви тату како кај вратата имам земено ги имаше на штандот закон се :vozbud:

Еве ја новата Форд Фиеста

picture057vib.jpg

И еве ја истата од внатре со мене заедно :pipi:

picture058a.jpg

Денеска добив SMS порака од МИ-ДА дека во понедалник (06.04) пристигнувала новата Фиеста во салонот па ме поканија на коктел затоа што пред 3 месеци зедов Форд Фокус.Мене колава стварно многу се допага па реков да видам што мислите вие за новата Фиеста.За цените незнам точно колку ке се движат ма да понедалник че се распрашам све детално и за цени и опрема и ке ве информирам.
Прегледај го приврзокот 10660
Прегледај го приврзокот 10663
Прегледај го приврзокот 10661
Прегледај го приврзокот 10662
У пичку матер,кој курaц кај мене отвара опаковки на плочи од Iron Mieden

Денеска добив SMS порака од МИ-ДА дека во понедалник (06.04) пристигнувала новата Фиеста во салонот па ме поканија на коктел затоа што пред 3 месеци зедов Форд Фокус.Мене колава стварно многу се допага па реков да видам што мислите вие за новата Фиеста.За цените незнам точно колку ке се движат ма да понедалник че се распрашам све детално и за цени и опрема и ке ве информирам.
Прегледај го приврзокот 10660
Прегледај го приврзокот 10663
Прегледај го приврзокот 10661
Прегледај го приврзокот 10662

Ај да не отварам нова тема, па тука ќе прашам. Дали тест возењето се наплаќа(прашувам општо за сите салони и брендови од Македонија)?

Ај да не отварам нова тема, па тука ќе прашам. Дали тест возењето се наплаќа(прашувам општо за сите салони и брендови од Македонија)?

не ... зашто би се наплаќало, посебно не сега кога ретко кој купува кола на ново, ради увозот
сеа да отидеш тест возење + ќе ти го исп**ат :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom