ФАЗА 3 -бришење на Македонците

Во тој случај ајде да кажеме ТОЛКУ од оваа држава и да прогласиме стечај на државата и да туриме катанецот и преку к.р од се векје!!!!

Најиритирачки од се е тоа што всушност кај нас во Македонските државни институции е се имитација и глумење и повекје од јасно е како сето тоа ке се заврши на крајот.

Денесниве политичари ке си ги спакуваат парталите и ке си фатат патеката кон белиот свет каде што сите си имаат обезбедено покрив над глава и дебели сметки во банки додека народот ке си остане со прстот во устата соголен до гола кожа.

Само бојкот и грагјанска непослушност е решение слично како што е тоа случај во Гејлада тотална блокада во целата Македонија.

Nemozese da izdrzis neli? Napisa dva tri zbora i odma povik da se unisti drzavata ...ccccc do koga be vaka kominjari gnasni?

Никогаш нема да не истребат. Сме биле и во полоши времиња па не не истребиле. Само ќе на направат поголеми МАКЕДОНЦИ. Неможе курвата да каже кои сме. Можат само да негираат ама нема да успеат се додека ние им се спротивставуваме.

Во тие полоши времиња сме биле помногубројни и посложни. Сме дејствувале и гласно сме кажувале кои сме и што сме, без да се грижиме за нашите празни стомачиња или за нашите црни бизниси и лесни пари!!!

Македонија на Македонците! :oeoeoe:

Во тој случај ајде да кажеме ТОЛКУ од оваа држава и да прогласиме стечај на државата и да туриме катанецот и преку к.р од се векје!!!!

Најиритирачки од се е тоа што всушност кај нас во Македонските државни институции е се имитација и глумење и повекје од јасно е како сето тоа ке се заврши на крајот.

Денесниве политичари ке си ги спакуваат парталите и ке си фатат патеката кон белиот свет каде што сите си имаат обезбедено покрив над глава и дебели сметки во банки додека народот ке си остане со прстот во устата соголен до гола кожа.

Само бојкот и грагјанска непослушност е решение слично како што е тоа случај во Гејлада тотална блокада во целата Македонија.

Tи дефинитивно не си Македонец. :pusk:

Додека некој не разбере дека без компромис со грција нема да видиме ни Е од Европска унија ниту Н од НАТО , ќе се шири лажната дилема за Евроатланска Македонија со компромис во наша полза.

Во меѓувреме ќе ве лажат со некакви двојни формули кои одамна отидоа во заборав.

Па кој рече дека ни е поважна ЕУ и НАТО од македонштината?! Јас сум Македонец, како луѓето од раководството на ДПМНЕ.

Ти, кој не си етнички Македонец, сеедно ти е дал ќе има или нема Македонци. Но нам, Македонците не ни е сеедно.

Ако не ти се допаѓа Македонија, бујрум земи си албанско државјанство и биди си во НАТО во Албанија, и така по ставовите приликуваш на некој дошљак од Москополе и Ѓирокастро.

Јас ќе ви дадам чаре.
Лев жмигавец, рачна и полн десни.

На толку секс па полни усти со ЕУ и НАТО.

Јас ќе ви дадам чаре.
Лев жмигавец, рачна и полн десни.

Да не направиме тотален застој во сообраќајот со левиот жмигавец а вртење во десно.....Чисто информативно, од која страна би вртел десно со лев жмигавец од север или од југ? :toe:

ти па реален цело време си против своите,ако воопшто си од нашите
Дали "своите" и "нашите" значи слеп следбеник на самоуништувачката политика која Груевски и ја води веќе три години ?

Доколку е така, не, биди сигурен дека не сум од "вашите".
мислам на сите што живеат у ваа Македонија без разлика на националност....................
Ниту ти мислиш нешто, ниту пак менторот твој.
Да потрошевте барем половина време во барање излез од лавиринтот во кој се повеќе и повеќе се заплеткуваме, наместо во тригодишното барање предавници и бабароги, денес ситуацијата ќе беше поинаку.

Најсе нека ви е, но најтрагично е што цела држава тоне во бездна сосе вас.
цццццццц,да ми плакат волку нема да се трескам освен ако не ми фалеше нешто,
Ќе трескам се додека Македонија не со ослободи од ова зло кое за цел има да ја уништи државата.

А дали од незнаење и некадарност или со умисла, за тоа тек ќе разговараме.
она на кое мислам ти го немаш,а да тоа е Македонштината всадена во и уградена во генот,а ти за твоја жал, а немаш и не те обвинуам.
Биди сигурен дека мојата МАКЕДОНШТИНА е многупати досега докажана НА ДЕЛО....но за тоа најмалку би им објаснувал на слепци кои македонштината знаат да ја докажуваат само со етикетирање и барање предавници по форуми.
те жалам,ама воа сериозно ти лафам.
Жали се самиот себе пријателе, но не сум сигурен дали и тоа ќе ти помогне.
Па кој рече дека ни е поважна ЕУ и НАТО од македонштината?! Јас сум Македонец, како луѓето од раководството на ДПМНЕ.
Еве уште еден со голема македонштина.
Он е македонец, исто како и луѓето од раководството на ДПМНЕ, а сите останати се нешто друго или трето.
Муабет ала Латас & Миленко.
Токму поради вакви големи македонци на кои Македонија им е втор дом, пати ова држава.

Имам две вести за тебе и таквите шупци како тебе.

Првата е дека наскоро доаѓа времето кога лагите и лажните убедувања ќе ви се удрат од глава.

Втората е дека откако ќе се случи тоа, никој нема да ви го оспори правото да се чувствувате Македонци, како што тоа вие го правевте во изминатите три години.

Од ова погоре, можеби и ќе ја увидиш разликата помеѓу Македонецот кој го претставуваш ти, и Македонецот кој го претставувам Јас.

За да не ризикувам (бидејќи се сомневам во твојот капацитет за увидување), сепак ќе ти ја објаснам разликата.

Вистинскиот Македонец, не си го дозволува "луксузот" да гази по лешеви за да докаже дека е поголем Македонец од братот негов.

Ова многумина (меѓу кои еден за жал си и ти), неможат да го разберат.
Ова е вистинската причина за разединетоста помеѓу Македонците.
Кога ова ќе го разберете...тогаш може да отвориме конструктивна дискусија за просперитетната иднина на нашата држава и да носиме заеднички заклучоци.

Во спротивно.....Господ нека ни е напомош!
Ти, кој не си етнички Македонец, сеедно ти е дал ќе има или нема Македонци. Но нам, Македонците не ни е сеедно.
Токму за ова зборував погоре.
Најди ми барем еден пост, барем една реченица во која Јас под знак прашалник го ставам мојот идентитет во име на некој иден договор.

Во спротивно го потврдуваш она кое веќе го напишав.
Ако не ти се допаѓа Македонија, бујрум земи си албанско државјанство и биди си во НАТО во Албанија, и така по ставовите приликуваш на некој дошљак од Москополе и Ѓирокастро.
Ти ова на мајка ти татко ти, и на останатите роднини да им го предложиш.

Се додека Јас живејам во Македонија и Македонија ја гледам како единствено место во кое можам како човечко битие да постојам и опстојам, ќе ја бранам од такви лешинари кои свесно или несвесно и мислат зло на државава.

Инаку за оние кои не знаат, ова :"Ако не ти се допаѓа Македонија, бујрум земи си албанско државјанство" - го напиша @bitushanec, човекот кој живее и опстојува некаде во Европската унија.

Нека ти е на чест.....која најверојатно и ја немаш.:toe:

глеаш бе релен еден,дека не си реален у обичен муабет,кој те етикетирав јас за нешо друго,а не како партиски војник,ти мене ме гледаш инаку како полтронче на некоа партија,така ли сите ги гледаш што не се согласуваат со твоите мислења,цццццц,бегам јас од темава изгледа ногу комплекси се судираат во некои од вас,инаку те покануам на кафе муабет у Кавадарци,а тука веке не ти контрирам оти сеа дури види до каде може да дојдеме ако продужам...............

глеаш бе релен еден,дека не си реален у обичен муабет,кој те етикетирав јас за нешо друго,а не како партиски војник
Инаку се трудам да го разберам овој дел, ама слабо ми оди. Би ти бил бескрајно благодарен доколку се дообјасниш.
ти мене ме гледаш инаку како полтронче на некоа партија,така ли сите ги гледаш што не се согласуваат со твоите мислења
Јас тебе те гледам како човек кој е заведен од една страшна пропаганда на барање предавници и издаици која се води веќе подолго време во државава.

Свесен сум за лепење сдсмовски, комуњарски и бла бла етикети, и сето тоа можам стоечки да го издржам демантирам или премолчам, во зависност од ситуација, али братче коа некој ќе ме чепне таму каде што највеќе ме боли, и само поради тоа што не се согласувам со одредени политички ставови....е тогаш има на своја кожа да го осети мојот (и покрај се' контролиран) бес.
инаку те покануам на кафе муабет у Кавадарци,
Благодарам на поканата....зошто да не.
Па и не ми е толку далеку Кавдарци.
а тука веке не ти контрирам оти сеа дури види до каде може да дојдеме ако продужам...............
Слободно продолжи. Спремен сум да одговарам на сите напади и клевети. Но пред се' тоа да биде аргументирано и издржано :smir:

Некои велат дека со сегашнава политика Македонија ќе отишла во „изолација“...

Луѓе, не можам да ви опишам колку добро би ни дошла изолација во моментов: да се оттргнеме од сите, да се фокусираме на себе и да се изградуваме самите себе, без други да ни се мешаат.

Мислам, ако изолација значи зачувување на својот соствен идентитет, тогаш изолацијата е прекрасно решение. Иако нема теорија да се оствари од проста причина: сите од ЕУ (на чело со Грција) толку нè малтретираат, што нема теорија да бидеме изолирани.

Вака, ако се фокусираме на промовирање на Македонија, Македонците и Македонството, барем имаме шанса да израснеме посилни.

Значи, ете го чарето: престанете да мислите дека ЕУ (па и НАТО) нешто ќе се променат и почнете да мислите со своја глава, да се наслонувате на своите способности и да размислувате дека никој нема да ви даде нешто за ништо. Типичен пример: ќе добиеме влез во ЕУ и НАТО ако си го продадеме идентитетот.

А бидејќи тоа не го даваме, ќе мора да го одбереме потешкиот, но поправилниот начин: сами да си ја издигнеме државата и нацијата на светско рамниште.

Па сега видете дали ве мрзи да бидете Македонци. Ако да, повелете, отселете се од тука.

Еве уште еден со голема македонштина.
Он е македонец, исто како и луѓето од раководството на ДПМНЕ, а сите останати се нешто друго или трето.
Муабет ала Латас & Миленко.
Токму поради вакви
големи македонци на кои Македонија им е втор дом, пати ова држава.

Имам две вести за тебе и таквите шупци како тебе.

Првата е дека наскоро доаѓа времето кога лагите и лажните убедувања ќе ви се удрат од глава.

Втората е дека откако ќе се случи тоа, никој нема да ви го оспори правото да се чувствувате Македонци, како што тоа вие го правевте во изминатите три години.

Од ова погоре, можеби и ќе ја увидиш разликата помеѓу Македонецот кој го претставуваш ти, и Македонецот кој го претставувам Јас.

За да не ризикувам (бидејќи се сомневам во твојот капацитет за увидување), сепак ќе ти ја објаснам разликата.

Вистинскиот Македонец, не си го дозволува "луксузот" да гази по лешеви за да докаже дека е поголем Македонец од братот негов.

Ова многумина (меѓу кои еден за жал си и ти), неможат да го разберат.
Ова е вистинската причина за разединетоста помеѓу Македонците.
Кога ова ќе го разберете...тогаш може да отвориме конструктивна дискусија за просперитетната иднина на нашата држава и да носиме заеднички заклучоци.

Во спротивно.....Господ нека ни е напомош!
Токму за ова зборував погоре.
Најди ми барем еден пост, барем една реченица во која Јас под знак прашалник го ставам мојот идентитет во име на некој иден договор.

Во спротивно го потврдуваш она кое веќе го напишав.
Ти ова на мајка ти татко ти, и на останатите роднини да им го предложиш.

Се додека Јас живејам во Македонија и Македонија ја гледам како единствено место во кое можам како човечко битие да постојам и опстојам, ќе ја бранам од такви лешинари кои свесно или несвесно и мислат зло на државава.

Инаку за оние кои не знаат, ова :"Ако не ти се допаѓа Македонија, бујрум земи си албанско државјанство" - го напиша @bitushanec, човекот кој живее и опстојува некаде во Европската унија.

Нека ти е на чест.....која најверојатно и ја немаш
.:toe:

Извини, ама ти си тој што постојано бара да се направи “компромис“ со Грција, а Грција единствено под компромис подразбира и бришење на македонскиот идентитет и се` македонско. Тоа Грција јасно и гласно го кажува, а вие сте упорни да се постигне “договор“ со Грција, па ќе те прашам каков е тој “договор“ во кој Грција ти диктира дека треба да се самоизбришеш, пардон ние Македонците да се САМОИЗБРИШЕМЕ.

Искрено, мислам дека ти не си етнички Македонец, читајќи по твоите ставови. Твое право е да бидеш што сакаш и јавно да се декларираш како се чувствуваш, но и наше право на Македонците е да се изјаснуваме како сакаме.

И гледам никогаш не си напишал нешо против Грција и нејзината шовинистичка политика.

И баш итате на брз штетен договор по Македонија и Македонците, во момент кога ЕУ и веројатно НАТО наскоро ќе се реструктуираат, па во ЕУ ќе се одлучува со 2/3 мнозинство, а во НАТО со вето - 1 членка. Сомнително, многу сомнително...Да се избрише македонскиот идентитет, демек работава е плукни залепи, па како глупави магариња ќе се забрзаме да прифатиме се` што бара сега Грција, а по 5 години истата Грција ќе нема право на вето ниту во ЕУ ниту во НАТО.

Ајде сега реален да не се караме, на повеќе наврати на форумов отворено напиша дека како човечко битие можеш да постоиш не само во Македонија туку и во Северна Македонија.

Извини, ама ти си тој што постојано бара да се направи “компромис“ со Грција, а Грција единствено под компромис подразбира и бришење на македонскиот идентитет и се` македонско. Тоа Грција јасно и гласно го кажува, а вие сте упорни да се постигне “договор“ со Грција, па ќе те прашам каков е тој “договор“ во кој Грција ти диктира дека треба да се самоизбришеш, пардон ние Македонците да се САМОИЗБРИШЕМЕ.

Искрено, мислам дека ти не си етнички Македонец по твоите ставови.

И гледам никогаш не си напишал нешо против Грција и нејзината шовинистичка политика.

Види вака,компромис со Грција очигледно мора да има,веќе 20 години тапкаме во место.Е сега друга е работата дека тој “компромис“ стварно треба да биде компромис и единствено помеѓу нас и Грците,значи на билатерално ниво и со взаемно попуштање,што всушност и значи компромис.Во секој случај доколку и смениме име на БИЛАТЕРАЛНО ниво,како што и беше првобитната идеја на ОН,тогаш имаме основано право и ние да бараме од Грција да го направи тоа кај себе.Или мислиш дека принципот на рамноправност помеѓу народите важи само за едни народи,додека за другите нема важност,како што мислат многумина неуки во Македонија?:toe:

Види вака,компромис со Грција очигледно мора да има,веќе 20 години тапкаме во место.Е сега друга е работата дека тој “компромис“ стварно треба да биде компромис и единствено помеѓу нас и Грците,значи на билатерално ниво и со взаемно попуштање,што всушност и значи компромис.Во секој случај доколку и смениме име на БИЛАТЕРАЛНО ниво,како што и беше првобитната идеја на ОН,тогаш имаме основано право и ние да бараме од Грција да го направи тоа кај себе.Или мислиш дека принципот на рамноправност помеѓу народите важи само за едни народи,додека за другите нема важност,како што мислат многумина неуки во Македонија?:toe:

Сме чекале 20 години, нема да умреме ако почекаме уше 2 години да се ратификува новиот ЕУ договор со кој во ЕУ нема повеќе вето, а истото ќе биде и со НАТО.

да си ми жива и здрава,убаво му кажа,го читам цело време и нај ми боде у очи ама немам против него ништо,туку ме фрустрира тоа што он мисле ако му се напучиме на грците и оп утре ке живееее нооооогу поубаво,а ни другите со поразлични мислења од него,макар и националистички мисле дека сме заведени од некоа си темна пропаганда................ццццц,ми се случуе секој пат кога ке ги изнесам моите ставови и у друштво да ми речат-ти си вмро-вец,па морам да му објаснувам дека јас сум само Македонец и сакам и моите деца да бидат македонци,па ако тоа се совпаѓа со ставовите на вмро,еве ке прифанам етикета и како вмро-вец............затоа и се работе за идентитетот........на кој јас сум горд и не прифакам ништо друго освен Македонец,а само видете му ги пријателите на реалниот и ке ви стане се јасно:smir:

Сме чекале 20 години, нема да умреме ако почекаме уше 2 години да се ратификува новиот ЕУ договор со кој во ЕУ нема повеќе вето, а истото ќе биде и со НАТО.
ne siri lazni informacii

НАТО не го менува начинот на гласање за прием
Можеме да потврдиме дека консензусот останува начин на одлучување при приемот на нови земји, велат во седиштето на алијансата во БриселНАТО не размислувал ниту ќе размислува за промена на процесот на одлучување кога станува збор за проширувањето, нагласува алијансата по изјавата на еден од кандидатите за претседател на Македонија дека земјава ќе биде примена бидејќи ќе се измени и начинот на прием на нови членки во Сојузот. Влезот на нови земји останува возможен само доколку сите членки се согласат со тоа, потврдува портпарол на Северноатлантскиот пакт, кој завчера на самитот ги прими во своите редови Албанија и Хрватска.

- Начинот на одлучување при прием на нови земји-членки не е променет и за негово менување не се размислува - вели портпарол на организацијата. Одлучувањето при прием на нови земји во НАТО се заснова врз Вашингтонскиот договор потпишан на 4 април 1949 година.

„Страните можат, со едногласна согласност, да поканат која било европска земја што е во можност да ги продолжува принципите на оваа Повелба и да придонесува за стабилноста на северноатлантската област за да и' пристапи на оваа Повелба“, вели членот 10 од договорот на сојузниците потпишан во Вашингтон со кој е креиран Северноатланскиот пакт. За промена на начинот на одлучување во НАТО имало и повици и размислувања, но никогаш во однос на проширувањето, објаснува дипломат во Брисел.

Во НАТО велат дека нивната организација е составена од членки на кои не им е забрането да имаат свои ставови, кои не секогаш се совпаѓаат со оние на алијансата. Во тој контекст тие ја сместуваат и изјавата на канадскиот министер за одбрана кој во една дебата се произнесе за одлучување на сите минус еден.

- Ставот на министерот е негов личен став, што НАТО ниту сака ниту може да го коментира. Ние можеме само да потврдиме дека министрите во приватни дебати имаат право да изнесат личен став. Можеме исто така да потврдиме дека консензусот останува како начин на одлучување во НАТО - велат во седиштето на алијансата во Брисел.

Во ЕУ работите се нешто поинакви, иако и таму проширувањето подлежи на едногласност. Промена на процесот на одлучување од консензус во мнозинско гласање е предвидена со Лисабонскиот договор на ЕУ што би требало да биде усвоен наесен доколку Чешка и Ирска, двете најскептични држави во поглед на оваа повелба, се согласат да го ратификуваат. Оваа нова европска повелба предвидува укинување на едногласноста во многу области за да и' се овозможи на ЕУ поглатко да функционира и да не биде блокирана поради националните интереси на земјите-членки. Процесот на проширувањето е една од ретките области каде што правилото на едногласност останува да биде во сила.

izv.dnevnik

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom