ти па реален цело време си против своите,ако воопшто си од нашите
Дали "своите" и "нашите" значи слеп следбеник на самоуништувачката политика која Груевски и ја води веќе три години ?
Доколку е така, не, биди сигурен дека не сум од "вашите".
мислам на сите што живеат у ваа Македонија без разлика на националност....................
Ниту ти мислиш нешто, ниту пак менторот твој.
Да потрошевте барем половина време во барање излез од лавиринтот во кој се повеќе и повеќе се заплеткуваме, наместо во тригодишното барање предавници и бабароги, денес ситуацијата ќе беше поинаку.
Најсе нека ви е, но најтрагично е што цела држава тоне во бездна сосе вас.
цццццццц,да ми плакат волку нема да се трескам освен ако не ми фалеше нешто,
Ќе трескам се додека Македонија не со ослободи од ова зло кое за цел има да ја уништи државата.
А дали од незнаење и некадарност или со умисла, за тоа тек ќе разговараме.
она на кое мислам ти го немаш,а да тоа е Македонштината всадена во и уградена во генот,а ти за твоја жал, а немаш и не те обвинуам.
Биди сигурен дека мојата МАКЕДОНШТИНА е многупати досега докажана НА
ДЕЛО....но за тоа најмалку би им објаснувал на слепци кои македонштината знаат да ја докажуваат само со етикетирање и барање предавници по форуми.
те жалам,ама воа сериозно ти лафам.
Жали се самиот себе пријателе, но не сум сигурен дали и тоа ќе ти помогне.
Па кој рече дека ни е поважна ЕУ и НАТО од македонштината?! Јас сум Македонец, како луѓето од раководството на ДПМНЕ.
Еве уште еден со
голема македонштина.
Он е македонец, исто како и луѓето од раководството на ДПМНЕ, а сите останати се нешто друго или трето.
Муабет ала Латас & Миленко.
Токму поради вакви
големи македонци на кои Македонија им е втор дом, пати ова држава.
Имам две вести за тебе и таквите шупци како тебе.
Првата е дека наскоро доаѓа времето кога лагите и лажните убедувања ќе ви се удрат од глава.
Втората е дека откако ќе се случи тоа, никој нема да ви го оспори правото да се чувствувате Македонци, како што тоа вие го правевте во изминатите три години.
Од ова погоре, можеби и ќе ја увидиш разликата помеѓу Македонецот кој го претставуваш ти, и Македонецот кој го претставувам Јас.
За да не ризикувам (бидејќи се сомневам во твојот капацитет за увидување), сепак ќе ти ја објаснам разликата.
Вистинскиот Македонец, не си го дозволува "луксузот" да гази по лешеви за да докаже дека е поголем Македонец од братот негов.
Ова многумина (меѓу кои еден за жал си и ти), неможат да го разберат.
Ова е вистинската причина за разединетоста помеѓу Македонците.
Кога ова ќе го разберете...тогаш може да отвориме конструктивна дискусија за просперитетната иднина на нашата држава и да носиме заеднички заклучоци.
Во спротивно.....Господ нека ни е напомош!
Ти, кој не си етнички Македонец, сеедно ти е дал ќе има или нема Македонци. Но нам, Македонците не ни е сеедно.
Токму за ова зборував погоре.
Најди ми барем еден пост, барем една реченица во која Јас под знак прашалник го ставам мојот идентитет во име на некој иден договор.
Во спротивно го потврдуваш она кое веќе го напишав.
Ако не ти се допаѓа Македонија, бујрум земи си албанско државјанство и биди си во НАТО во Албанија, и така по ставовите приликуваш на некој дошљак од Москополе и Ѓирокастро.
Ти ова на мајка ти татко ти, и на останатите роднини да им го предложиш.
Се додека Јас живејам во Македонија и Македонија ја гледам како единствено место во кое можам како човечко битие да постојам и опстојам, ќе ја бранам од такви лешинари кои свесно или несвесно и мислат зло на државава.
Инаку за оние кои не знаат, ова :"
Ако не ти се допаѓа Македонија, бујрум земи си албанско државјанство" - го напиша
@bitushanec, човекот кој живее и опстојува некаде во Европската унија.
Нека ти е на чест.....која најверојатно и ја немаш.