Со што може да се поткупи обичниот македонски гласач?

• Креатор на темата Креатор на темата terastella
  • Време на започнување Време на започнување
Никој не се поткупува пошто гласањето е тајно, и 10000 евра да ми дадат од доверба дека ке гласам, пак нема да гласам за нив :)

Ке ти кажат да заоукружиш со зелено пенкало, од дома ке си го земаш, и тој шо ти платил ке биде у комисија:smir:

Со празни ветување најлесно се поткупуваат. И најмасовно.

Само незнам како можат да постојат такви луѓе.толку од мене.

Mene so nisto, ne glasam za politicari koj se kandidiraat za licna korist i nemozam da go razberam odzivot od 60%, zar e mozno tolku narod da ima korist od izborive ili sepak se raboti za luge koj seuste ne gi razbiraat makedonskite izbori.

немора да им се даваат физички предмети за да ги купат гласовите на народот кој не сака или не може да расудува што е добро, а што лошо за него, доволни се само добри оратори кои ќе ги убедат со тоа што ќе им ветат "мед и млеко"

Правеа за избориве...
-Сакаш 1000 денара.
-Гласај за ДУИ.
-Ќе гласам.
-Имаш деца, заколнисе во нив дека ќе гласаш.
-Ќе гласам жими децава.
-На парите и оди ми со здравје.

pred mnogu godini...germanski "parlamentarec" dlaboko involviran vo "spastruvanjeto" na Makedonija jasno i glasno rece na "edna masa" : odluka na Makedonsko sobranie.???pomalku od 150.000 marki.....togasni..:)
sto pak toa sega se prenemagate......inaki togas Baj Ljubco bese in charge...:)

Македонскиот гласач трпи закани и уцени. Пари...тешко да му се дадат...
Понекогаш добива нешто во прехрамбени продукти...и тоа е тоа...
И, тоа се обично економски најранливите слоеви...

Јас би гласал за пичка

и оцени и бодови!!!!!!

Со вреќа тор (вештачко ѓубре) за локалните(Фрчко се виде дека ќе оди курбан за Бане), од СДС на ФИРОМ!!! :toe:

Последната глсина која е чув беше дека за гласање за одредена партија се симнувале кривични пријави.....доколку се разбира победи градаоначалникот на таа партија.

Оф:
Најди ми таков, имам 400 евра за плаќање, пијан ме фатија.:vozbud:
Че го гласам со две раце, јавно и ќе сликам на телефон.:)

Он:
Со многу малку...ни кило брашно...само со ветување и тапшање по рамо, до таму е дојдено...

како што ми се јаде во моментов, па еден четврт да ми донесе и јогуртче едно, богами и со на мајками личната карта би гласал...2 гласа значи:vozbud:за еден бурек

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom