Насилство и повредени на протестот во Скопје

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
4 јуни 2007
Мислења
2.885
Поени од реакции
189
Be Frcko grcko,е доста популарен тренд,особено за невладините

Ај едно прашање ,да имаше изградба на џамија,дали невладините и таа Архи Бригада(и паравојска си имаме:wink:) ке се кренаа,како за црквата
Од Штулов ќе дојдеа студентите. :pos2:

Член од
2 април 2007
Мислења
394
Поени од реакции
13
Be Frcko grcko,е доста популарен тренд,особено за невладините

Ај едно прашање ,да имаше изградба на џамија,дали невладините и таа Архи Бригада(и паравојска си имаме:wink:) ке се кренаа,како за црквата

Бидејќи сите прашувате кај беа кога се креваа џамиите, ја би прашал кај бевте вие?

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Јас ќе ви одговорам, ниедна џамија не е градена со пар и народот и на плоштад!

Ако оваа што се гради во Тетово, се гради со пари на народот и на плоштад јас сум против. Ваквиот начин на пазарење не ми се допаѓа, тоа било лик и дело на средниот век, белата раса веќе не робува на религиите од истокот!

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Знајш шо е смешно,ВМРО- 25 општини СДС- 4, прогласивте победа, а ги зедовте само дебарца,струмица куманово и струмица и куманово.
АКУ АКУ УБО Е , ВМРО СЛАВИТ, ВИЕ СЛАВИТЕ, ДУИ И ДПА СЛАВАТ, ЦЕЛА МАКЕДОНИЈА СЛАВИ...- ова ти се успешни избори
На кого му се обраќаш бе дете? Кои сме ние?

Зборував за најслабиот кандидат од претседателските во оваа кампања... Ѓоре шо на почетокот а не знаеше да кажит.

Али не е темава за то, темава е за фашизмот и ренесансата во нашата држава.

Член од
2 април 2007
Мислења
394
Поени од реакции
13
Одговори ми на моето,па јас на твоето прашање
Не знам ја не го организирав така да не можам да ти одговорам.
Може сега одговор да добијам зошто вас ве немаше кога се градеа џамиите(да не се плашевте)?

F

FilipMacedon

Гостин
Јас ќе ви одговорам, ниедна џамија не е градена со пар и народот и на плоштад!

Ако оваа што се гради во Тетово, се гради со пари на народот и на плоштад јас сум против. Ваквиот начин на пазарење не ми се допаѓа, тоа било лик и дело на средниот век, белата раса веќе не робува на религиите од истокот!
Неточно,Турците ги градеа ,а парите со кои ги градеа пак беа од данокот врз Македонците и други поробени народи

Не знам ја не го организирав така да не можам да ти одговорам.
Може сега одговор да добијам зошто вас ве немаше кога се градеа џамиите(да не се плашевте)?
Ако прашуваш за оние цркви кои ги граде Турците ке ти дадам краток одговор.Не бев роден тогаш.
Додека пак за црквите по 2001 година,НЕМАШЕ организирани протести,едноставно и да се обидеше да организираш ке те исмееја или пак ке се собереја двајца ,тројца.
Тој период на владеење на СДС беше период на ширење на Албанството,на сметка на Македонството

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
И дека граделе Турците со пари на народот, сега ние треба да ги урнеме тие џамии, по некоја логика на нашиве колеги форумџии Македонисти.
Дури имаше предлог, за мое докажување на опен мајндет персона, или персона космополитана, да јас организирам протести со група мои истомисленици албанци, да сме барале да биде тргнат монументот на Скендербег. Така јас ќе сум докажел дека јас навистина зборувам дека преку кур ми е од Цркви и Џамии, Александровци и Скендеровци.

Ако јас се прашувам место Филип Втори во Битола, би сакал да стои Вагнер, место Александар Велики во Скопје Моцарт, место Скендербег Ајнштајн или Маркс или Хегел, или Кант, или Платон, или еве Аристотел...

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Дневник од вчера го тргнав од мојот список за дневен весник заедно со Вест, а Утрински ми е на вечен бан пошто во душа ги знам комуњарите новинари на чело со Ерол Ризаов.
Нова Македонија го зазема почесното место да ме информира за дневните настани.
Ај ако сакаш дај ми линк или кажи ми го насловот од нарачаниот текст од вчерашен Дневник поради кој го чкртна од списокот.

S

smart ass

Гостин
На кого му се обраќаш бе дете? Кои сме ние?

Зборував за најслабиот кандидат од претседателските во оваа кампања... Ѓоре шо на почетокот а не знаеше да кажит.

Али не е темава за то, темава е за фашизмот и ренесансата во нашата држава.
Добро бе Јован фашизмот кај го виде ти во Македонија ...ако имаше фашизам ке ни дозволеа ли вака да сериме по форуми?

И на плоштад кај се виде фашизам?......дојде ли полиција ,специјалци да тепаат студенти грагани или се степа две групи на грагани без разлика дали се вмро или сдс?

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Бог да чува во што се претворила темава. Наместо да се зборува за конструктивност и како да се работи на јакнење на цивилното општество се зборува за СДСМ и ВМРО и за навредување на претседателски кандидати.
Ми се гади, ми се гади. Ми се претвртува утробата.
Ама јебига, тоа е... ние имаме партимонијална политичка култура. Се е поврзано со партии. А основи на политичка култура и цивилно општество гледам уште долго ќе учиме.

F

FilipMacedon

Гостин
И дека граделе Турците со пари на народот, сега ние треба да ги урнеме тие џамии, по некоја логика на нашиве колеги форумџии Македонисти.
Дури имаше предлог, за мое докажување на опен мајндет персона, или персона космополитана, да јас организирам протести со група мои истомисленици албанци, да сме барале да биде тргнат монументот на Скендербег. Така јас ќе сум докажел дека јас навистина зборувам дека преку кур ми е од Цркви и Џамии, Александровци и Скендеровци.

Ако јас се прашувам место Филип Втори во Битола, би сакал да стои Вагнер, место Александар Велики во Скопје Моцарт, место Скендербег Ајнштајн или Маркс или Хегел, или Кант, или Платон, или еве Аристотел...
Море бистар,кој спомена рушење на џамии.

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Добро бе Јован фашизмот кај го виде ти во Македонија ...ако имаше фашизам ке ни дозволеа ли вака да сериме по форуми?

И на плоштад кај се виде фашизам?......дојде ли полиција ,специјалци да тепаат студенти грагани или се степа две групи на грагани без разлика дали се вмро или сдс?
Фашизмот е производ на мојата бујна фантазија :pipi:

На плоштад... дојде бе полиција... дојдоа двајца полицајци да погледаат малку сеир :tv:

Е сеа за другово... не знам баш дали се степале две групи на граѓани или една група граѓани тепала друга.

================================================================
Само двајца одговараат за физички напад останатите 21 учесник добија прекршочни пријави за нарушен јавен ред и мир за саботните протести „за и против„ изградба на црквата на плоштадот Македонија на кои дојде до инциденти за МВР. Министерката Јанкуловска не го кажува идентитетот на напаѓачите, ниту дали се од Скопје. Повикувајќи се на снимките од медиумите и испрашувањето во полициска станица, според МВР, до немирите дошло кога групата студенти од архитектонскиот факултет пристигнала на плоштадот каде веќе имало поголема група граѓани на конта протест за изградба на црквата. Во полициската станица двете групи со различни верзии за настанот. Студентите велат биле провоцирани со пцости навреди, а дел од нив физички нападнати поради што морале да избегаат кон кејот на Вардар. Другите група пак, за кои од МВР велат дека не го пријавиле собирот во полициска станица биле испровоцирани од транспарентите на студентите.

МВР не нашла неправилности во работата на полицајците кои во саботата беа на терен. Напротив, министерката Јанкуловска тврди дека по испитот на внатрешната контрола се утврдило дека полицајците спречиле да дојде до поголем инцидент.

Член од
2 април 2007
Мислења
394
Поени од реакции
13
Додека пак за црквите по 2001 година,НЕМАШЕ организирани протести,едноставно и да се обидеше да организираш ке те исмееја или пак ке се собереја двајца ,тројца.
Тој период на владеење на СДС беше период на ширење на Албанството,на сметка на Македонството
Значи се плашевте да го искаzете својот став.
На овие им честитам на храброста, на вас нема на што да ви честитам, чекате да се соберете ко глутница па да напаѓате деца.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom