Насилство и повредени на протестот во Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Dardan-ia
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Прашањево и мене како плачипичка ме интересира.

Нема оправдување. Не може да постои спрема мене. Вистински демократска држава е таа каде што секој може да протестира и секој може да го изрази своето мислење. Немаме ние ни Д од демократија.

Добро е што самата помаѓаш во разоткривање на намештаљката во целиов случај. :wink: Не е битно по кого мавале, битно е дека мавале. А кој мавал? „владините поддржувачи“ - жити све :)

Па јас од видеата што ги гледав(меѓу „верниците“) препознав минимум 4 луѓе кои се припадници на агенцијата за разузнавање, а на истите видеа јасно се гледа дека истите тие ја „потпалуваат масата“ и извикуваат пароли.

Ама не е битно тоа, битна е пропагандата на сороспиите да биде успешна, пошто е диверзија за она што следи :)

цело време читам по темава и...
бладаш пријателе..не знаеш шо да кажеш.од кол на глог шо би рекле по народната.дали воопшто некој има право да употребува сила,заради тоа шо не му се допаѓа нечие мислење?ебати тоа ебати...

Добро е што самата помаѓаш во разоткривање на намештаљката во целиов случај. :wink: Не е битно по кого мавале, битно е дека мавале. А кој мавал? „владините поддржувачи“ - жити све :)

Па јас од видеата што ги гледав(меѓу „верниците“) препознав минимум 4 луѓе кои се припадници на агенцијата за разузнавање, а на истите видеа јасно се гледа дека истите тие ја „потпалуваат масата“ и извикуваат пароли.

Ама не е битно тоа, битна е пропагандата на сороспиите да биде успешна, пошто е диверзија за она што следи :)
И да е точно твоево “фантастично“ сценарио...

и пак, Јанкуловска треба да поднесе оставка, Малчески полтронот невиден да поднесе оставка, премиерот требаше најостро да ги осуди насилниците, а не да врти муабети ко ВМРОвец на Кајгана, тепачите, нормално, да одговараат за нападот... а Јанко нека си јаде бурек и понатаму, кој го е*е.

ПС. И да не се гради црква на тоа место, нормално.

А бе што се занимавате со членови на дебилна сурија?
То просто ко маша и инатливо ко магаре,башка без грам памет у лејката...
што има и зошто да се занимавате со такви бугари?

За многу кратко време...
ќе ги вратат назад на нива кај што и ЕДИНО припаѓаат и може горе-доле да бидат корисни.
Се друго... од нив е жив зијан.
Дури и времето поминато у `разубедуење` со нив на форум.
:toe:

Нема оправдување. Не може да постои спрема мене. Вистински демократска држава е таа каде што секој може да протестира и секој може да го изрази своето мислење. Немаме ние ни Д од демократија.
Цело време тоа го трубам и се чудам како може некој да го оправдува...

Како и да е, чекам одговор од Трн.

Ма зашто на Јанкуловска и Малчевски да се запре?

Нека си оди целата постава на Груевски и ВМРО и нека дојдат веќе на власт СДСМ пошо не иде обратно.

:pos2:

Цело време тоа го трубам и се чудам како може некој да го оправдува...

Како и да е, чекам одговор од Трн.
И јас ајде трну where are the evidence?

Ма зашто на Јанкуловска и Малчевски да се запре?

Нека си оди целата постава на Груевски и ВМРО и нека дојдат веќе на власт СДСМ пошо не иде обратно.

:pos2:
не поентата за смена на власта поентава на темава е односот на власта кон граѓаните и смена на тој однос

Па како јас да ви верувам дека „архитектонци“ го организирале протестот кога таму видов луѓе блиски на опозицијата кои немаат врска со факултетот за архитектура, и кога први за давање изјави беа познатите борци за хомосексуални права? :)

Ми се смее.

Ма кој власт црна бре, полиција алфи и војска не ги тепала луѓево!!!
Што ми е мене крива државата ако ме исчука граѓанин што не ме трпи или му сметам на било кој начин.
Тепањето е релативно , колку што боли „сељак’’ “врати се у планина’’ толку боли и шамар.
Да не се вмешаа партиите во ова, немаше да се пипнат луѓево ќе се изјаснеа и едните и другите мирно(курац сигурно баба нема да земе да тепа некого :)) и ќе си идеа дома. ВМРО товарале народ за ова тоа знам, а СДС се инфилтрирале кај овие другиве и тоа е исто јасно.
Селектирање подржувачи нареден пат од двете страни(колку што е можно) и раат глава.
Колку ништо немаме чисто овде тоа е чудо едно.. :\

Реалната состојба е всушност ваква и никако поинаква:

Плоштадот е навистина мал за некакви градежни интервенции,поготово капитални како цркви,банки,бизнис центри,хотели или други деловни објекти.Изминативе години се изврши брутална агресија врз плоштадот од старна на одредени олигархијско криминални структури па од Скопскиот плоштад не остана буквално ништо каде би можело навистина стручно да се интервенира во поглед на доградба со разни културно-урбани објекти кој всушност ќе ја презентираат Македонската култура,државност и урбана современост,како што е насекаде во светот.Спорната локација за изградба на црква која беше набрзина и од инает кон вистинските експерти,избрана за таа намена,всушност беше само капка во морето од проблеми кој се создадоа со криминална продажба на земјиште окулу дотичниот плоштад.Овде не е злоупотребен терминот на протест против ваквото урбано силување,само од една страна,зошто очигледно беше дека и другата страна спремила “верници“ во заштита на своите криминални интереси со зачувување на локациите кој не смееа никому да се продаваат во изминатиот период.
Е сега кое е решението на проблемот?
-Решението на проблемот е да им се конфискува сомнително стекнатото земјиште окулу градскиот плоштад на олигархијско-мафијашките структури па да се направи една подлабока анализа како да се уреди центарот во интерес на државата.Ќе биде малку тешко оти тука по непотистичка линија се вмешани структури на власта и опозицијата во оваа земја,но една влада мора кога тогаш да се соочи со овој проблем доколку сака барем малку да изгледа поправедна пред очите на народот кој ги следеа срамните битки за територија организирани од споменатите инволвирани траницијски профитери.:toe:

Според нив, Исмаил ќе бара легализација на хомосексуалните бракови како и право тие да можат да посвојуваат деца. Велат Исмаил во ниту еден момент не организираше протести за изградба на некоја од осумте џамии кои се изградени во последниов период, а реагирала на една единствена црква која треба да се изгради.

Ова е лошо. Кој и да го напишал ова, кој и да размислува како типов горе, не му предвидувам убава и светла интелектуална иднина. Ова истото го чув на ТВ вчера.
Бесење за вакви сељци!

Кога Македонецот се кара..ШОКОТ СЕ СИЛИ...

ШТО НЕ СЕ БУНИШ ЗА ЏАМИЈАТА ВО ТЕТОВО БРЕ

Одговор место Quark ќе ти даам јас. Quark e од Скопје, и него не треба да го интересира Тетово, као прво. Као второ јас како Битолчанец, не сакам со пари на народот да се гради ни Црква ни Џамија. РАЗБИРАШ ЛИ? Кај и да е во државава, ама кај и да е!

А бе неписмен комуњар ,

Еве како истомисленици не можат да се осетат дека се истомисленици, само ради факт, на мало скршнување на првиот, вториот веднаш рипа и вика ЕЕЕ КОМУЊАРИ БЕ... :toe:

Да живеат СОРОСОИДИТЕ, тие до ак ќе ви дојдат!

Па како јас да ви верувам дека „архитектонци“ го организирале протестот кога таму видов луѓе блиски на опозицијата кои немаат врска со факултетот за архитектура, и кога први за давање изјави беа познатите борци за хомосексуални права? :)

Ми се смее.
Opozicijata ne smee da protestira?!!!

Znaes kade e toa taka? Znaes, znaes.....

А кој те тера да веруваш ?
Ми се смее.
Треба да плачеш.

А кој те тера да веруваш ?
Треба да плачеш.
ќе плаче еден ден кога ќе им скурчи на сите од ваквите измиени мозоци па ќе земаат да маваат со палки и што све не по таквите како него .Тогаш ќе збори за демократија и човекови права а не ко досега секој што ќе спомне парва и демократија беше окарактеризиран како соросоид и како сдсм ...ќе плаче еден ден тоа ти гарантирам

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom