Насилство и повредени на протестот во Скопје

Статус
Затворена за нови мислења.

TMPO

Obraz
Член од
31 октомври 2007
Мислења
1.728
Поени од реакции
26
Mozam da ve prasham nesto?
Zosto tie studenti ne protestirat protiv nelegalni djamii sto se gradelo, zosto ne protestirat za branitelite ili za nasiltvoto protiv makedoncite vo struga tuku edinstveno za vizi ili za nesto protiv makedonsko.
Se seram jas vo takvi studenti i za nivni zalaganje. Nivnata pravilna slika e deka se titovi deca sto denes stanale najgolemi evropejci.

Verba vo Hrista protiv komunista!

Вампирката

Well, I tried to say there's nothing wrong with me
Член од
20 мај 2006
Мислења
3.819
Поени од реакции
95
Значи навистина е срамота ова што се случува... Излегување на мирен протест (студенти) а некои затоа што не се согласуваат со нивното мислење да ги тепаат и тоа возрасни луѓе! СРАМОТА Е!
Иначе јас сум со студентите... до сега се карав со едни другари зашто сум против градење црква на плоштад.
Нашиот плоштад е премногу мал за нешто да се доградува,а да не правам муабет за тоа што е црква.. Ова не е плоштадот како што е во Италија огромен па да градиш ти црква! Плус имаш многу подобри места како што напиша некој на Кале, а не сред центар!
И плус тоа што државава има други проблеми, а уште црква сеа ќе грдат без пари :tapp:

Член од
4 јуни 2007
Мислења
2.885
Поени од реакции
189
Прво дали си компетентен и едуциран за да сметаш друго,имаш ли појма од градење цркви или било какви други сахрални објекти,си читнал ли нешто од областа на архитектура или урбанизмот,или само си го гледал премиерот на ТВ а можеби го следиш во живо како фрла по една лопата бетон последниве денови,сечејќи црвени панделки?Уствари терајте бе,ако сакате и Дизниленд на Солунска Глава можете да направите,не само црква во најтесното уличе на плоштад.:toe:
Ти што беше? Гледам се фалиш дека баратиш политика, економија, архитектура, па и религија и наука. Дај одлучи се за што ќе зборуваш.

кцхсхт

македоноид
Член од
4 февруари 2009
Мислења
341
Поени од реакции
9
Денес кога ги видов на тв фаците па случањо се нашле на плоштад све беа активисти на Дпмне,

Јас сум за црква на плоштад ама не вака да се тепаат невини студенти плус девојки демократија секој си има свое мислење а не вака вандализам од Дпмне срамота е.

Брат Љубе спас за ВМРО-ДПМНЕ.
И ти си една од жртвите на очигледната ГЕБЕЛШТИНА што ни се случува во моментот. Да е жив Гебелс и да ги гледа типчињава како Бране, Милчин и компанија би ја ревидирал својата книга во која дава насоки за индоктринација и манипулирање со луѓето. Еј, мислиш дека се случајно избрани студенти на Архитектура...

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
192
Ти што беше? Гледам се фалиш дека баратиш политика, економија, архитектура, па и религија и наука. Дај одлучи се за што ќе зборуваш.
Никогаш ништо не сум се фалел,освен што многупати сум напоменал и на овој форум дека сум градител,што јас не го сметам за фалба туку за реалност.А секој градител е нормално да има познавања од економија и политика,се разбира и од архитектура.:toe:

кцхсхт

македоноид
Член од
4 февруари 2009
Мислења
341
Поени од реакции
9
Никогаш ништо не сум се фалел,освен што многупати сум напоменал и на овој форум дека сум градител,што јас не го сметам за фалба туку за реалност.А секој градител е нормално да има познавања од економија и политика,се разбира и од архитектура.:toe:
Исто и Милчин како тебе, од се и сешто има познавање. Денеска во Дневник преку својата ФОНДАЦИЈА ЗА СЛОБОДНО ОПШТЕСТВО на 2 цели страни дава економска анализа на работата на владата и бара одговори на неколку прашања, нормално за да се потврди тезата која во меѓувреме ја пласира другар ми Шврчко дека економски сме пред пропаст,а во исто време денеска е на барикадите да ја брани АРХИТЕКТУРАТА на градот Скопје. ЈАС ДАВАМ ПРЕДЛОГ ОВОЈ БИСЕР НА НАШАТА ИНТЕЛЕГЕНЦИЈА ДА СЕ ОДЛИКУВА СО ОРДЕН ЗА ЗАСЛУГИ. ПРЕТПОЧИТАМ ОВА ОДЛИКУВАЊЕ ЛИЧНО ДА МУ ГО ПРЕДАДЕ ДРУГАР МУ БРАНЕ!!!

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.423
Што не ќе види човек и што уште нема да прочита по ова “независниве“ медиуми...

Прво, јасно е ко бел ден дека и двете групи беа политички организирани и мотивирани. Приказната што ни ја раскажаа за една група студенти и една група спонтано насобрани граѓани кои на сред избори решија да си ги вадат очите на плоштад, не е ни блиску до здравиот памет.

Колку и да не ги сакам овие од СДСФ и нивните сплеткарења од овој тип, не можам да прифатам насилство на групи кои во името на христијанството и верата решиле да им удрат здрав ќотек на ова невернициве. Вака ли било во 12-13 век..? Добро де, било малку и полошо. За да е исто треба наспроти црквата да направат клада и да ги палат овие што шират ерес...

Нејсе, трагикомични ситуации колку сакаш, видовме една тетка која обвинуваше за богохулење а видовме и навивање за Исус Христос проследено со христијанско пцуење на мајки и шајки... Иронијата да е поголема, овие луѓе себе си се сметаат за верници.

Енивеј, јас од поодамна сум скаран со религијата. И да направат црква и да не направат сеедно ми е. Ама да се расправаме за теми од пред 10 века некако не ми е разбирливо. Опасна практика е да почнеме да организираме „контрапротести“. Луѓето нека си кажат што имаат, па може утредента и другата група да си го искаже мислењето. И едните и другите ги заболе ГТЦ за плоштадот. Се е однапред осмислено, режирано и ставено во политички цели. А медиумите и понатаму ќе ни продаваат приказни, за студенти и спонтано насобрани граѓани...

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Протести......контрапротести....
ајт на здравје.....ко во србија за време на милошевиќ.....

Член од
2 април 2007
Мислења
394
Поени од реакции
13
Mozam da ve prasham nesto?
Zosto tie studenti ne protestirat protiv nelegalni djamii sto se gradelo, zosto ne protestirat za branitelite ili za nasiltvoto protiv makedoncite vo struga tuku edinstveno za vizi ili za nesto protiv makedonsko.
Se seram jas vo takvi studenti i za nivni zalaganje. Nivnata pravilna slika e deka se titovi deca sto denes stanale najgolemi evropejci.

Verba vo Hrista protiv komunista!
Ne moze da prasas
I nema sto ti da se seres.
A Branitelite Grujo gledam tvoj mnogu gi zgrizi!
I nemoj muabetot za predavnici da mi go teras, pateticen si.
A ako sakas vojna megu Makedonci samo zatoa sto imaat razlicni razmisluvanja od tvoite togas pazi sto posakuvas.
Moze i ti da naebes.

BTW:
Sto ne organiziras ti nesto za promena, a ne samo seres za drugi.
Ili ne si sposoben?

А

Ајсшутер

Гостин
Убаво ви кажаа а богами и коментарот на видеото.
Зошто не протестираат против дивите градби на џамии туку им засмета црквата што ќе се гради на плоштад ?

TMPO

Obraz
Член од
31 октомври 2007
Мислења
1.728
Поени од реакции
26
Ne moze da prasas
I nema sto ti da se seres.
A Branitelite Grujo gledam tvoj mnogu gi zgrizi!
I nemoj muabetot za predavnici da mi go teras, pateticen si.
A ako sakas vojna megu Makedonci samo zatoa sto imaat razlicni razmisluvanja od tvoite togas pazi sto posakuvas.
Moze i ti da naebes.
Da podobro bi bilo da se ocistime od gjubreto.

Член од
25 септември 2008
Мислења
368
Поени од реакции
249
SMRT ZA ATEISTITE I KOMUNJARITE,DA ZIVEE PRAVOSLAVNA MAKEDONIJA

-NEMA MESTO ZA VAS KUCINJA ATEISTICKI SITE KE GORITE-

-AKO USTE EDNAS SDS NAPRAVI PROTEST OD VAKOV TIP SITE KE GI LINCUVAME,SAMO NEZNAM DALI MISLAT DEKA NARODOT E SLEP KOGA UBAVO GI VIDOVME VLADE MILCIN I KERKATA NA GUNER ISMAIL.PRESTANETE VEKE EDNAS SO TIE ANTIMAKEDONISTICKI STAVOVI KUCINJA BEDNI KOMUNJARSKI,VIE STE NEVOSPITANA STOKA,UDARAJKI PROTIV GOSPOD BOG UDIRATE PROTIV MAKEDONIJA I PROTIV SITE PRAVOSLAVNI PA TAKA MISLETE MU JA ZA PONATAMU DA NE VE SNEMA OD OVDESNIOT SVET.

-RADIKALNA OBNOVA JA CEKA MAKEDONIJA-
e bravo be batka
pogolema glupost ne ocekuvav tuka
znaes sto ova e pogovorka :
koj misli loso nekomu 100 pati da mu se vrati

e toa sega jas ti go pozeluvam da te kazni gospod za ova sto go kaza
ti vrska nemas od religija:

A i tia popovite so otidoa so tolpata znaes li ti sto na niv im znaci crkva vo centar
+100% profit za da vozat koli od po 40000 50000 iljadi evra
da odat na privatni masazi pa lugje se neli

ti pozeluvam da ides vo nekoj manastir da se zamonasis i da se baras spas za ova sto go kaza cel zivot

koj loso misli nekomu , nego poloso ke go snajde

+religijata ne treba da e vo crkvata
verata ja imame vo srcata
60% od narodot vo crkva odi samo na pogreb i svadbi

ova tuka so se iznacitav se cisti gluposti
abe ostajte gi politicarite namira i da im dademe do znaenje deka nie sakame uspeh od niv

nie obicnite gragani moze da lafeme i da treskame gluposti kolku sakame

ne berete grevovi za ova
toa sto se sluci se sluci jebiga
na toa sto go vidov vo televizija ako dobro vidov toa tepaco sto skokna da se tepa skokna na devojce neka go fatat site mozni grevovi

Z

Zona Pelucida

Гостин
А што ќе ми е прво црква на плоштад?????Мислам поселска идеја,гвујета неможеше да даде,ебате уште свадби да се одржуваат.ТЕШКИ СРАЊА!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom