Насилство и повредени на протестот во Скопје

Статус
Затворена за нови мислења.

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
p.s. ne sum za dzamija na plostad, ama za inat ke ja podrzam ako ima takva inicijativa.
Кварк од инает неможе да се живее, знам дека веднаш ќе искористиш можноста за спорење на филхармонијата ради местоположбата врз некогашна џамија, ама дај те молам на друга тема тоа. Искрено се надевам дека со оглед на помалата бројност дека ќе се сложиш дека објектите од општ интерес треба да имаат предност пред верските, кои се далеку помногубројни. Али тоа за друга тема не на оваа не ми реплицирај.

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Кварк од инает неможе да се живее, знам дека веднаш ќе искористиш можноста за спорење на филхармонијата ради местоположбата врз некогашна џамија, ама дај те молам на друга тема тоа. Искрено се надевам дека со оглед на помалата бројност дека ќе се сложиш дека објектите од општ интерес треба да имаат предност пред верските, кои се далеку помногубројни. Али тоа за друга тема не на оваа не ми реплицирај.
Па ако не го сфати, он тоа и го тврди и истиот став и го брани. Ама кога ти ќе го кажеш тоа, звучи нормално, а кога тој ќе го каже истото, тогаш е клето албанче кој што нејќе црква поради исламски религиозни причини. Колку и да не сакам да е така, и самиот знаеш дека сум во право. За жал, денешните бидувања само го потврдија тоа.

Член од
26 јануари 2008
Мислења
287
Поени од реакции
212
a sto majka barase soroslijana milcin a be procitani kopilina esdesovski samo za vakvi muckanja ste eksperti ama nemate kade vise kako vi se stega jazeto okolu vratot se potesko ke vi bide smrt za predavnicite

кцхсхт

македоноид
Член од
4 февруари 2009
Мислења
341
Поени од реакции
9
има многу нејасни работи во врска со протестов...
Студенти биле организатори? Што бара таму како еден од гласноговорниците, Ирена Цветковиќ - фемгерила писателката, дипломиран филолог? Што бараше и Соња Исмаил?
Би ве замолил да го погледнете подобро и дечково со белите пантолони и белиот прошаран џемпер на видео-клипов... дали е и тој студент???
скопјани сигурно ќе го препознаат... а тој со цвикерите од крајот на спотот што диригира? нека се појави маж и нека ми каже дека и тој е студент...
Соња Исамил, ќерка на Ѓунер Исамил кој е шеф на изборен Штаб на Шврчко, е организатор на собирот а како позадински организатор и финансиер на собирот е Милчин кој и самиот беше присутен. Значи ова душманиве и ВРХОВИСТИВЕ НА 21 ВЕК не престануват во својата намера и не бираат веќе каде маваат по чуствата на македонскиот народ...ДОБРО БЕ! КАДЕ СЕ ИЗГУБИЈА НОВИВЕ ГЕМИЏИИ???

Член од
26 јануари 2008
Мислења
287
Поени од реакции
212
a be toj vo beloto od videoto e edna pijanica sto stoi po semafori obicno kaj crven krst toj za 100 den ova go pravi abe sdsm procitani ste samo gi koristite ovija momenti pa luge greota e vakov covrk vaka da mu pravite

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Па ако не го сфати, он тоа и го тврди и истиот став и го брани. Ама кога ти ќе го кажеш тоа, звучи нормално, а кога тој ќе го каже истото, тогаш е клето албанче кој што нејќе црква поради исламски религиозни причини. Колку и да не сакам да е така, и самиот знаеш дека сум во право. За жал, денешните бидувања само го потврдија тоа.
Знам бе римз, што мислиш зошто јас тоа јавно го кажувам ова? точно ради тоа да се борам против предрасудите и да се борам за малку да лушето да почнат да ги гледаат работите и од друг аспект, пошто вака само се девлвираат себе си покажувајќи се како коњи кои гледаат само напред.

KD

Член од
21 март 2009
Мислења
6
Поени од реакции
0
Ова денес што се случи е срамота. Повеќе немаме право на глас!? Глупаво е некој кој што е против изградба на било што на плоштадот да биде прогласен за педер и антихрист? Булшит. Не бев на плоштад, но тоа што го видов не личеше на ништо. Постара жена дошла да контрапротестира со икона во рака, божем децава се сатаната!? А сте се замислиле на што ќе личи плоштадот ако се изгради? Нема да биде плоштад. Па со статуетките што треба да изникнат на плоштад... КИЧЕРАЈ. Не треба да си паметен за да видиш дека нема да личи на ништо. Поздрав до студентите и ја имаат мојата поддршка.
П.С. Ова во својата основа претставува кршење на демократијата..
П.П.С. Ако контрапротестантите сакаат да кажат нешто треба да го најават својот протест во МВР (не да дојдат во истиот термин), бидејки во 100% од случаите кога има неистомисленици се случува ова што се случи денес.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Работата е изгледа штом ќе победи Коце Трајановски на изборите за градоначалник за Скопје отворени им се вратите на ВМРО за веднаш изградба на црквата. До сега не можеа да го направат тоа, за изградбата зошто Трифун Костовски ги кочеше. И ајде сега за да биде сé легално, Коце Трајановски ќе потпише дека може да се гради црквата и да се нарачаат двокатните автобуси. Само заради тие две работи им треба на ВМРО да градоначалникот биде од нивните редови. Единствен спас да се спречи црквата на плоштад е антикорупциската комисија. Ама сомнителното е зошто толку ВМРО инсистира на градењето на црквата во центарот. Ќе се откажат од градење на милион цркви само да се изгради црквата во центарот и да се купат двокатните автобуси и тоа со пари на владата.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Колку што знам ИВЗ и МПЦ се во тесна соработка и многу блиски контакти имаат и сигурен сум дека ниту ИВЗ ниту МПЦ не се против верски објекти.
Што се однесува до протестот. Неможе никој да негира дека све беше политички филувано, темпирано да се случи меѓу два изборни круга и со доста пресметана реакција имајќи ја во предвид стандардната поларизација за време на изборите. Во оваа мини урбанистичка револуција паднаа жртва невини студенти чиј ентузијазам беше искористен од некои сомнителни личности.
Јас ќе им направам бесплатен проект,бесплатно го вложувам и сопствениот труд за изградба на црква на тој ист плоштад,ама на малку подруга локација,и тоа веќе еднаш го елаборирав на кајгана,без да има потреба од вакви и слични протести во било кој термин.Овде не е спорна цеквата,овде е спорна локацијата.Самиот поп кој беше со крстоносците “верници“ рече дека паркингот пред пошта би бил многу поубав за црква одколку тесното ќоше,ама што се разбира поп од цркви кога со себе има “верници“,кој не деградираа сите нас Христијаниве во Македонија.:toe:

Член од
4 јуни 2007
Мислења
2.885
Поени од реакции
189
Овие младичиве што изиграваат миротворци, ПЕТА, Гринпис, Вудсток следбеници и сл. булшит се будали, а будали се и егзорцистите од другата страна што ги забележав, големите Христијани и не знам што. Абе прост народе и штетите на државата.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Сега се освестуваме дека улогата на црквата е да се меша во политичките одлуки, и им одговара некоја десна партија да владее како што е сега ВМРО, каде што очекува црквата дека ќе им бидат послушани советите. А што ако одлуката за градење во центар е одлука на МПЦ? а ВМРО се само проследувачи на таа одлука.

Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18
Искрено се надевам дека со оглед на помалата бројност дека ќе се сложиш дека објектите од општ интерес треба да имаат предност пред верските, кои се далеку помногубројни. .
Ajde sega ni po babi ni po stricevi. Od plostadot do sveti Dimitrija ima ne povekje od 300 metri, i eve neka bidat 700 do soborna crkva i isto tolku do Bogorodica.
Strumiks videl crkvi na plostadi. I jas sum videl ama razlikata e vo toa sto prvo bile izgradeni crkvite pa plostadite okolku niv. Seto toa izgleda mnogu ubavo i vkusno kako arhitektura.
Da trupas crkva na toj prostor e totlno nevkusna rabota. Zosto ? za inaet da se zatvori Limiks, kako severna na gradski sto go "zaeba" demek kineskiot zid.
Ako vekje tolku mu e merak na Grujo da ja pravi neka bide otsprotiva na prazniot prostor pred posta. Mnogu policno kje bide i pokraj toa sto mislam deka apsolutno nema potreba. Ima crkvi dovolno, fabriki nema, a ima kade i za sto da se gradat.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.576
Поени од реакции
27.414
Јас ќе им направам бесплатен проект,бесплатно го вложувам и сопствениот труд за изградба на црква на тој ист плоштад,ама на малку подруга локација,и тоа веќе еднаш го елаборирав на кајгана,без да има потреба од вакви и слични протести во било кој термин.Овде не е спорна цеквата,овде е спорна локацијата.Самиот поп кој беше со крстоносците “верници“ рече дека паркингот пред пошта би бил многу поубав за црква одколку тесното ќоше,ама што се разбира поп од цркви кога со себе има “верници“,кој не деградираа сите нас Христијаниве во Македонија.:toe:
Види, без да се навлага во проблематиката, ова не беше ништо друго туку партиска пресметка, тоа ми е муабетот. Од едната страна беа едните од другата другите и крај. На крај, некои други, заради лични интереси, ги оцрнија и поповите и студентите.

Член од
18 јули 2008
Мислења
36
Поени од реакции
2
и така си потрошив саат време во читање на дискусијава и замислен ќе си легнам. Не ми е јасно како може да има луѓе со толку плитки миселња.
Како бе да се најде уште еден Филип Петровски ( ајде сега коментари) и како ли ние студентите да станеме сила каква што е тоа во целиот свет и наместо да ги трпиме овие тортури на полицијата и на малограѓаните да придонесеме за промени на трулово општество.
Серпико поздрав до тебе, браво за протестот и се надевам дека нема да се обесхрабрите во својата идеја. Добивте многу симпатии од неутралните.
Ех кога би се слушнал студентскиот глас.
И едно прашање абе Самоил Малчевски жив е или не????

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom