Насилство и повредени на протестот во Скопје

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
ne kazuvam nisto ponatamu ..strav mi e ..i ti ne prasuvaj premnogu :)
Абе ајде, нашиве нацисти се способни за максимум понекој шамар и тупаница, и тоа воглавно врз девојки. До толку се истрпува. Како што рече еден претходен дискутант:
gahan напиша:
Неписмени „крстоносци„ сакам да го видам денот, кога на местото на омилениот ви (на боксерот) официрски дом (народне војске краљства Србије), ќе се фрла лопата командант ахмети за „јебем ли га која е„ џамија и кога 50000 орки ќе веат знамиња со црни орли на сред плоштад...да видиме дали тогаш дрољи вмровски ќе се соберете во име на црквата!
Бај д веј, ако Грујо има барем малку свест, Јанкуловска треба да лета за ова. Мада чисто сумњам.

K

KomitaMKD

Гостин
Добро ве читам сите и не ми е јасно или се правите мутави или од инает на другите тропате зелени....не зазимам страна не ги сакам ни СДС ни ДПМНЕ....ова да биде јасно.....е сега; како може некој одвас да тврдат дека владата е одговорна за денешниве инциденти .....не ја исфрлам можноста да се исполитизирани...но дали на владата и одговара да се тепаат грагани на плоштад студенти ?........секако дека не ....зошто во предизборие и одговара ваква работа .....како може да го тврдите тоа ......
Денеска студентите беа физички нападнати од други грагани...значи тука ни полицијата натепа некој нити пак специјални тимови од МВР дојдо да тепат некој ...кога незадоволните грагани побараа студентите да си заминат тие не само што не заминаа туку почнаа и да провоцират тоа јасно се гледа на видео записите кои А1 ги прикажа.....и се случи тоа што се случи...
Значи од цела оваа работа заклучив дека на некои му одговара вакви работи и ги потикнува граганите на тоа ......претходно напоменав дека на владата не и одговара па кој шо сака за инает нека пиши или нека ми докаже зошто на владата би и одговарале немири и тепачки на плоштад??????
Па отука заклучив дека повеке и одговара на опозицијата за да ја оцрни власта ....а уште повеке се уверив кога ја слушнав изјавата на Макрадули....
Ако несум во право нека ми докаже некој зошто на власта би и одговарало ова ????? чекам одговор
Благодарам :toe:
Za da pokaze sila deka sekoj sto ke se sprotistavi na mislenjeto na pastirot ke bide proglasen za predavnik,narkoman...I dobro aj kazi so koi postapki studentite provociraa?

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
чистата идеја која натерала на протест ИНДИРЕКТНО е искористена во дневна политика, сериозен организатор тоа морал да го земи во предвид.
Исто како што сериозна држава МОРА да има во предвид дека правото на МИРЕН протест е загарантирано со УСТАВОТ на Република Македонија.

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
Исто како што сериозна држава МОРА да има во предвид дека правото на МИРЕН протест е загарантирано со УСТАВОТ на Република Македонија.
беше ли забранет протестот?

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
Ogledalo ajde odi nekade na rakija ..relaksiraj se malku ..ne ti lici da branis naslinici i "vernici"

P

Princ

Гостин
А уставот би бил пич**н дим доколку не го поткрепиме со негов член
Член 16

Се гарантира слободата на уверувањето, совеста, мислата и јавното изразување на мислата.
и

Член 21

Граѓаните имаат право мирно да се собираат и да изразуваат јавен протест без претходно пријавување и без посебна дозвола.

Користењето на ова право може да биде ограничено само во услови на воена и вонредна состојба.

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
беше ли забранет протестот?
Da, bese.

Daj be ni bidi tolkav licemer da go ebam.
Priznaj muski, gvujo ne dava nikoj slobodno da izrazi poinakov stav od negoviot, i tocka.
So koj kur go tegnes tolku, koga na apla se gleda deka te pece, deka si slep vmrovec...

S

smart ass

Гостин
Сакаш да почнам:?

како прво јанко од јади бурек ја подгреваше работата,кој важи за еден од поблиските на гвујо.
Второ ова беше јавно покажување на сила и заплашување пошто се заканува да има повеќе протести не од студенти туку од стечјаци и невработени и граѓани,
А владата навреме ја сече работата ...да не стане ептен голема а ќе стане ,незадоволството расне.
сакш да кажеш дека владата се плаши од поголеми немири па затоа преку 3ти лица ги спречила студентите па дури и со физичка сила?
неможам овде да се согласам со тебе.......пак ке повторам не ми е веројатно владада го сторила тоа ...бидејки и самите знаат дека ке бидат критикувани од опозицијата и другите партии .....што во предизборие ама ич не оди во прилог на владата,,
барем јас така мислам:toe:

NafuraN

Infinity is my Limit!!!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
286
Поени од реакции
24
ТАКА Е!

Од стоматологија требаше да протестирет за архитектура. Или машински.

Служимо народу!
БРАВО.
Јас кажувам дека протестите не се како последица на паметните студенти, туку како последица на празно глави деца што све шо ќе му посолат го лижат.

Ај вака, многу од тие паметните, се од Охрид, и ќе гласаат за Аце ама сепак нив не му смета што децении наназад во Охрид владее урбанистички хаос во градба на
објекти со тераси надвиснати над тротоарите со лоши сообраќајни решенија, без паркинзи, лош катастар, нерешени имотно-правни односи, сето тоа ги брка инвеститорите. Со ваква инфраструктура нема туризам и напредок во културата на живеењето.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
687
Поени од реакции
662
Серпико те поштуем како човек, по твоите постови можам да кажам дека за многу работи имаме исти ставови, за ова немаме (јас сум за изградба). Ама ве наместија и тоа е факт од авион се гледа и не е страмно да признаеш , а и другите ги наместија и тоа убаво-во време на велигденски пост насилнички да протестираат во одбрана на црква-апсурд невиден. Јас признавам ме местеле во животот многу пати и знам како е..
ТАКА да она ПРОСТИ ИМ, НЕЗНААТ ШТО ПРАВАТ- важи за сите, па и за вас ако сте биле апартиски па ве изманипулирале, но најмногу важи за Партиите кои го закрварија народот за свои тесно партиски интереси.:toe:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom