Инаку, Јанко ги затворил коментарите на постот за протестот. Штета, ќе имаше интересна дискусија.
http://jadiburek.blog.com.mk/node/219489
http://jadiburek.blog.com.mk/node/219489
На контраПротестот беа дојдени типични вратари од пред скопските дискотеки со ланци и крстови демек се толку големи христијани што сакаат црква на плоштад и се што ќе им застане на пат ќе го претепаат. (Обично вратарите низ скопје се дојдени од селата, па затоа што не живеат во скопје не им е битно многу многу дали ќе има на сред плоштад црква или не).Утре во 12 часот, на плоштад во Скопје, најверојатно, збирштина од геј и атеисти ќе се обидат да шират гадости под закрила за грижа на архитектурата на градот, а против изградба на црква. По тој повод, јас утре со моето семејство излегувам во контра протест, еден час порано, во 11 часот, и со тоа да ја дадам мојата подршка за изградба на црква на плоштадот!
не можам да застанам во одбрана на студентите извини, ниту пак сакам да поздравам силџиство од друга страна.glavnoto prasanje ne e bas sega ....nema prasanje tuka .....ne manipuliraj i bidi covek i zastani vo odbrana na studentite a ne od stranata na takanarecenite "vernici" ..sacuvaj ne Boze od vakvi "vernici" :kesa:
Овој ко јаготка на шлагот му доаѓа, што се случува со луѓето во мојата земја кога дозволија еден неписмен човек да го креира јавното мнение преку медиумивеИ на неговиот блог истата подршка ја даде што значи шири омраза, а црква соборна е на 5 минути од плоштадот.
Подршка за изградба на црквата на плоштад!
Утре во 12 часот, на плоштад во Скопје, најверојатно, збирштина од геј и атеисти ќе се обидат да шират гадости под закрила за грижа на архитектурата на градот, а против изградба на црква. По тој повод, јас утре со моето семејство излегувам во контра протест, еден час порано, во 11 часот, и со тоа да ја дадам мојата подршка за изградба на црква на плоштадот!
http://jadiburek.blog.com.mk/
Ај ај , со вакви ко тебе најубо држава се поткопвит...I jas glasav za vmro, sum hristijanin ama sum protiv izgradba na crkva na TAA LOKACIJA, a ne sum del od taa grupa ili organizacija sto denes MIRNO protestirase bez navredi i prepukuvanja, a ne sum ni arhitekt.
Od sto ima mesto na plostad, nekoj da prdne kaj telekomunikacii, smrdezot ke se oseti i do pred B2,i srekja tie 2-3 drvca gi imame kako nekoe zelenilo i parkce. Uste edna TOLKAVA crkva ni fali tuka. Soborna e na 5 minuti od plostadot.
Toa e moe licno nestrucno mislenje, koe ako sakam mozam da go iskazam javno i za toa NE SMEE nikoj fizicki da me napadne, verbalno biduva ama fizicki nikako ne e opravdano.Ima mnogu seljaci niz gradov, nepismeni luge kako sto bese tolpata denes na plostad so GRCKITE znaminja. Oni mi bile KRSTONOSCITE nemoj molimte, a ne ni znaat sto pravele krstonoscite.
Koj e tolku golem vernik neka ide u soborna, ne e mnogu daleku od plostad.
Абе каква грижа за архитектурата...тие таму на градежен ги знајме како работат...какви ставови ,стереотипи, и убедувања, наметнуваат.И на неговиот блог истата подршка ја даде што значи шири омраза, а црква соборна е на 5 минути од плоштадот.
Подршка за изградба на црквата на плоштад!
Утре во 12 часот, на плоштад во Скопје, најверојатно, збирштина од геј и атеисти ќе се обидат да шират гадости под закрила за грижа на архитектурата на градот, а против изградба на црква. По тој повод, јас утре со моето семејство излегувам во контра протест, еден час порано, во 11 часот, и со тоа да ја дадам мојата подршка за изградба на црква на плоштадот!
http://jadiburek.blog.com.mk/
Токму така, со ова потполно се согласувам. Можеа да ја одложат и изградбата на автопатот од Табановце до Куманово..лош тајминг, зар не им падна на памет дека ке се искористат за политичко раскусурување.
главно прашање ЗОШТО баш сега?
дали коинцидира со натпис во утрински дека сдсм советот во центар ке руши цркви?
има премногу тензија во народот.
ако пикаш газ кај се мерат ку..ви, некој ќе те перне.
и не кукајте демократија немало, ова е придобивка не демократијата....и тоа улична, непосредна.
а што треба да прават да седат и да ќутат?не можам да застанам во одбрана на студентите извини, ниту пак сакам да поздравам силџиство од друга страна.
индирекно во ваква ситуација студентите турија масло на проблемот, тепачите изгледа тоа и чекаа........
nikoj ne go misli toa ...toj samo ja podgrea malku situacijataКој помислил дека Јанко Илковски ја има моќта - (или во нааааајдобар случај само тој ја има) во врска со ова денес, го сметам за официјално наивен.
ТАКА Е!Абе каква грижа за архитектурата...тие таму на градежен ги знајме како работат...какви ставови ,стереотипи, и убедувања, наметнуваат.
ti izgleda ne znaes koi bea tepaciteДобро ве читам сите и не ми е јасно или се правите мутави или од инает на другите тропате зелени....не зазимам страна не ги сакам ни СДС ни ДПМНЕ....ова да биде јасно.....е сега; како може некој одвас да тврдат дека владата е одговорна за денешниве инциденти .....не ја исфрлам можноста да се исполитизирани...но дали на владата и одговара да се тепаат грагани на плоштад студенти ?........секако дека не ....зошто во предизборие и одговара ваква работа .....како може да го тврдите тоа ......
Денеска студентите беа физички нападнати од други грагани...значи тука ни полицијата натепа некој нити пак специјални тимови од МВР дојдо да тепат некој ...кога незадоволните грагани побараа студентите да си заминат тие не само што не заминаа туку почнаа и да провоцират тоа јасно се гледа на видео записите кои А1 ги прикажа.....и се случи тоа што се случи...
Значи од цела оваа работа заклучив дека на некои му одговара вакви работи и ги потикнува граганите на тоа ......претходно напоменав дека на владата не и одговара па кој шо сака за инает нека пиши или нека ми докаже зошто на владата би и одговарале немири и тепачки на плоштад??????
Па отука заклучив дека повеке и одговара на опозицијата за да ја оцрни власта ....а уште повеке се уверив кога ја слушнав изјавата на Макрадули....
Ако несум во право нека ми докаже некој зошто на власта би и одговарало ова ????? чекам одговор
Благодарам
марсовке е ај кажи им на тие со го натепале дека серпико е поголем македонец од нив.а што треба да прават да седат и да ќутат?
Убав тајминг избрале ...ако сакаш да бидеш чуен и да ја направиш наголемо работата секад се прави пред избори и плус се покажа владата колку трпи критика ајде сеа залепете им етикета предавници !!!!
Не можете пошто знаете дека дел од тие студенти се угледни необоени членови на кајгана ...
П.с.Се прашувам колку такозвани патриотски кајганаџии колку досега ќе се исереа со изјави од типот предавници и соросоииди?Ако не беше серпико тука член кој е познат дека организираше протести за името ?
Јанко е само алат, но тоа не му ја намалува одговорноста.Кој помислил дека Јанко Илковски ја има моќта - (или во нааааајдобар случај само тој ја има) во врска со ова денес, го сметам за официјално наивен.
Па незнам кој беа нормално.....затоа реков дека не ја отфрлам можноста да се е исполитизирано....ајде кажи кој беа?ti izgleda ne znaes koi bea tepacite
Сакаш да почнам:?Ако несум во право нека ми докаже некој зошто на власта би и одговарало ова ????? чекам одговор
Благодарам